Sve nebuloze Zakona o oružju i pripadajućih pravilnika

Neobavezna rasprava bez svađa.
Korisnik
Beginner
Beginner

Re: Sve nebuloze Zakona o oružju i pripadajućih pravilnika

Post by Korisnik »

@EdgarFranjul: Hvala na odgovoru. Ja sam isto bio zbunjen što se tiče toga jer sam dobivao proturječne informacije.
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Post by EdgarFranjul »

ISTJEČE rok do kojeg svi vlasnici oružja moraju policiji prijaviti informacije o izabranom liječniku primarne zdravstvene zaštite. Ako to ne učine ukinut će im se oružani list te oduzeti oružje.

Prema novom Zakonu o oružju, svi vlasnici dugih i kratkih cijevi moraju do sutra u najbližu policijsku upravu ili policijsku postaju javiti informacije o izabranom liječniku.

"Rok je još vrlo kratak i doista apeliramo na sve da to naprave što prije", upozorava glasnogovornik MUP-a Dušan Miljuš.
"MOJU PROŠLOST,GOSPODINE, PREPUŠTAM TVOJOJ MILOSTI.
MOJU SADAŠNJOST, TVOJOJ LJUBAVI.
A MOJU BUDUĆNOST, TVOJOJ PROVIDNOSTI."
scout
Deputy
Deputy

Post by scout »

..po mom osobnom mišljenju : stručnija i kompetentnija analiza 'zakona o oružju' ne postoji !

Pokušat bi trebalo ''secirati'' i nebuloze posljednjih izmjena istog zakona ,sve kontradiktornosti i nedorečenosti ,koliziju s drugim zakonima i s Ustavom RH .Diskriminaciju po predmetu razlikovanja statusa i prava između onih koji bi po naravi stvari i po svemu napisanom- morali biti jednakopravni .Jednako tome konačno i definitivno definiranje namjerne represivne prakse od strane ''zakonoprepisca'' ,a prema legalistima - te time (posredno) otvaranje još širih ''vrata'' kriminalu ,švercu i preprodaji ilegalnog vatrenog oružja .Naime ..do sve većeg izražaja dolazi sav apsurd represije prema ljudima koji jako teško dolaze do dozvole za posjed (''držanje'')oružja.... u bilo koju svrhu definiranu i ovakvim ..hm ..dobro ''zakonom'' .Dozvola za držanje oružja u svrhu obrane (USTAV RH -pravo na život) postala je manje vjerojatna od BINGO jackpot-a........a za ''držanje i nošenje'' civilnoj fizičkoj osobi (iako to nigdje nije napisano ) možemo u praksi staviti definiciju -zabranjeno ! Ako je tako ,a jest tako u praksi ,onda zašto se to u istom zakonu i ne nalazi izrijekom definirano !
Ne zavaravamo se ,istina je da ''tumačenje'' i ove ''tvorevine '' ima onoliko oblika koliko postoji službenika koji rade po temi ,a da o njihovoj kompetenciji i stručnosti ne stavim ružan pridjev ,jer to nikako nije namjera .U totalu ,sav instrument represivnog stroja okrenut je ka onima koji čine doslovno sve u poštivanju zakona .Izokrenuti sud vrijednosti i katastrofalno poimanje i tumačenje lošeg prevoda neke ''tvorevine'' iz zemalja od kojih smo deklarativno kao jako napredniji .No na žalost ,samo deklarativno !!
Da je prepisati postove iz ove teme- u kojima je Edgar to razložio i po primjedbama to izmjeniti ,e to bi bio sretan ,vrlo sretan događaj za legalne posjednike vatrenog oružja .
Ne vidim (osim u namjernosti ,zapreci ,rigidnosti, invazivno ne selektivnoj zbunjenosti , upotrebi ''sile birokracije'' u svrhu represije )zašto nije bilo.. ili zašto sada nebi bilo moguće saslušati ljude koji iza sebe imaju sve moguće reference i ovlasti ...pravnu stručnost u poznavanju problematike ,a i istovremeno su svakodnevno involvirani u ''vatreno oružje '' temu ,po prirodi profesije ,posla koji obavljaju.... sve u jednoj osobi .Ili u nekoliko osoba koje su međunarodno a i domaće prepoznati- i jesu stvarni eksperti ,kako zakonodavno tako i praktično .U čemu je tu problem da takovi ljudi stvore nešto što nije ''instrument sile u rukama vladajuće klase '' .
Vjerujem da im nebi trebalo više od jednog dana za ispravak svih ...da..
Ako pak ne ...onda čemu igra skrivača .Onda se jasno i narodno-novinski obznani sve ono što je stvarnost ,a ne fikcija -pa zvala se ona kako god !!
johnnyboyy1711
Spectator

Post by johnnyboyy1711 »

Ima li kakvih planova za analizu novog zakona o oružju?

Sent from my S61 using Tapatalk

"I ain't got no gold, but I got plenty of lead."
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Post by EdgarFranjul »

Što reći? Novi Zakon o nabavi i registraciji oružja građana donesen je i po njemu se postupa. Neke stvari su bolje nego prije, neke nisu valjale ni prije ni sada, no, većina zahtjeva koje smo kao Koordinacija Saveza postavili, prihvaćena je i implementirana u novi Zakon. Vidjet ćemo kako će se stvari dalje razvijati.
"MOJU PROŠLOST,GOSPODINE, PREPUŠTAM TVOJOJ MILOSTI.
MOJU SADAŠNJOST, TVOJOJ LJUBAVI.
A MOJU BUDUĆNOST, TVOJOJ PROVIDNOSTI."
Post Reply