Rankovi

Prolistati prije nastavka korištenja foruma
Post Reply
User avatar
BorisVasiljevic
Deputy
Deputy
Posts: 271
Joined: Mon Feb 01, 2010 1:06 pm
Location: Pula
Contact:

Rankovi

Post by BorisVasiljevic »

Uveli smo klase prema IASC klasifikaciji:

GRANDMASTER 90 - 100% (GMA)
MASTER 70 - 89.9% (MA)
EXPERT 55 - 69.9% (EX)
ACCURATE SHOOTER 40 – 54.9% (AS)
BEGINNER under 40 percent (BE)
NOT QUALIFIED (NQ)Simpatičan iako beskoristan dodatak koji klasificira svakog člana prema broju postova koje je ostavio na forumu, svojevrstan hommage vremenu provedenom ispred monitora.

U stvarnim brojkama to zasad znači (još se igramo sa smislenim vrijednostima, bit će vjerojatno još nekih izmjena)

0 - nema rank

1 - 16 - Spectator, publika, nema sliku

16 - 112 - Not qualified
Image

112-384 - Beginner
Image

384-776 - Accurate Shooter
Image

776-3100 - Expert
Image

3100-7750 - Master
Image

7750-12000 - Grand Master
Image

12000+ - Jerry Miculek
Image


Sheriff - neovisno o broju postova i isključivo EdgarFranjul :-)

Image

Deputy - neovisno o broju postova, moderatori i ostali admini

Image
Chuck Norris can squeeze orange juice from a banana.
Lars
Not Qualified
Not Qualified
Posts: 40
Joined: Sun Nov 14, 2010 12:14 am

Re: Rankovi

Post by Lars »

Eto samo da napišem da ovo "rangiranje" prema iskustvima raznih ostalih foruma može biti i totalno kontraproduktivno, štoviše i opasno.
Kako? - zapitat će se netko.
Pa jednostavno, osobno na svakom forumu sa rangiranjem lako je uočiti određeni psihološki fenomen koji se manifestira u činjenici da se članovi potpuno sažive sa pretstojećim rangovima (npr. master, general, flying ace, commander, i slične gluposti) pa u cilju da što prije dođu do istih, počinju "nabijati " postove pa se tako uključuju u rasprave bez ikakve veze, daju beskorisne komentare, započinju nekorisne teme (spam obični, reklo bi se)....
Valjda imaju neki fetiš ili emocionalnu gratifikaciju,....osječaj ugode ako im uspije da napišu npr. 1000 postova pa dobiju rang - "general" kao na nekim forumima npr.
Sve to i nije tako strašno, ali je opasnost u tome što se znalo događati da se članovi sa dugogodišnjim iskustvom ili znanjem iz tematike foruma jednostavno "ohlade" i odlaze sa foruma što je i razumljivo. Zašto da se netko sa profesionalnim iskustvom koji u dobroj namjeri želi pomoći, nadmeće sa nekim fetišistom koji eto piše samo radi očekivanog ranga (u biti minijaturne i virtualne oznake sa strane svog profila.)
I onda dolazimo do krajnje i najgore posljedice - sa foruma odlaze potencijalno kvalitetni i stručni članovi, novim članovima i gostima postaje sve zamornije iščitavati teme, a onda nakon svega, forumom zavladaju "specijalci iz roze fotelje", "lovci na zombije", "profesionalni spameri", razni psihopatološki profili sa tenzijom stvaranja autoimaginacije putem virtualnosti i sl.....Bal vampira..rekao bi Roman Polanski
User avatar
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff
Posts: 8385
Joined: Mon May 17, 2010 8:42 pm
Location: Pula
Contact:

Re: Rankovi

Post by EdgarFranjul »

Ima tu istine, no mislim da ovdje te opasnosti nema.
Osobno bi mi bilo drago da se više članova uključi u rasprave, da postavljaju pitanja i razmjenjuju mišljenja. Pri tome ne mislim na smajliće, izjave tipa "slažem se" i slične samo da se vidi da je netko tu.

Nakon loših iskustava s nekih drugih foruma, pokrenuli smo ovaj i nakon četiri godine, mislim da smo nešto dobro uspjeli napraviti. Ovdje sigurno nema krivih i pogrešnih informacija, a kako nema ni previše pitanja, vjerojatno uspijevamo teme prezentirati na jasan i uvjerljiv način. Činjenica je da ni Wikipedija ne daje tako točne podatke kao ovaj forum. Tko god ima znanja koje je voljan podijeliti s drugima besplatno - dobrodošao je.

Ove oznake su tu više radi, kako je Boris rekao, hommage-a vremenu provedenom pred tipkovnicom nego znak nekakvog prestiža i supremacije.
"MOJU PROŠLOST,GOSPODINE, PREPUŠTAM TVOJOJ MILOSTI.
MOJU SADAŠNJOST, TVOJOJ LJUBAVI.
A MOJU BUDUĆNOST, TVOJOJ PROVIDNOSTI."
Post Reply