Forum

Prolistati prije nastavka korištenja foruma
Post Reply
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Forum

Post by EdgarFranjul »

U Hrvatskoj ima oko 200 000 posjednika legalnog oružja. U postocima, to je oko 5% od ukupnog broja stanovnika naše zemlje.
Dakle, sve floskule o "prenaoružanosti" građana RH su samo i jedino novinarske floskule i naklapanja onih koji se prikazuju kao "normalni" građani, jer, eto, tko bi po njima, "normalan", imao, držao u kući i nosio oružje???

Svih ovih 200 000 ljudi mogu DOKAZATI da su normalni, jer su, da bi uopće dobili nabavnu dozvolu za kupovinu oružja, morali proći liječnički pregled, na kojem su uz ostalo, morali proći i psihijatrijski pregled.

Tvrdnje raznoraznih "pacifista" da bi vatreno oružje trebali imati samo policajci i vojnici jer da "to običnim građanima nije potrebno" jesu obične nebuloze i bedastoće.

Zašto?

Zato jer države u kojima samo policija i vojska imaju oružje imaju svoje ime: policijske države ili autoritarni režimi u kojima su građani razoružani i prepušteni na milost i nemilost svojim vladarima.

Pravo na život i samoobranu zagarantirano je Ustavom RH i kaznenim i prekršajnim zakonom koji jamče građaninu pravo na samoobranu. Činjenica da kod nas nema smrtne kazne te da kriminalci imaju daleko veća prava nego obični građani koji poštuju zakon i plaćaju poreze je nešto što bi nas sve trebalo zabrinuti.

Činjenica je da je Zakon o oružju najviše mijenjani i nadopunjavani zakon kod nas, a posljednja verzija je restriktivna u toj mjeri da ako bi ga se striktno držali, sportski strijelci nikada ne bi mogli doći do oružja za bavljenje svojim sportom.
Uz to, na snazi je i vrlo čudan pravilnik o strelištima po kojem se vrlo teško može napraviti mjesto gdje se bez puno ulaganja može trenirati streljaštvo.

Žalosno je da je tako brzo zaboravljeno iskustvo iz devedesetih, kada bi ova država i narod, da nisu imali oružje i znali ga uporabiti, jednostavno nestali.
Nažalost, godinama su građani Hrvatske sustavno razoružavani, kultura pravilne uporabe vatrenog oružja je suzbijana i zanemarivana, a to je u konačnici rezultiralo mnogobrojnim žrtvama.

Smisao ovog foruma je da se na jednom mjestu nađu svi oni koji oružje imaju iz legalnih razloga, da se razmijene mišljenja i iskustva, daju prijedlozi ...
"MOJU PROŠLOST,GOSPODINE, PREPUŠTAM TVOJOJ MILOSTI.
MOJU SADAŠNJOST, TVOJOJ LJUBAVI.
A MOJU BUDUĆNOST, TVOJOJ PROVIDNOSTI."
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Re: Forum

Post by EdgarFranjul »

Evo, ima ponešto materijala za svakoga, kada se uhvati vremena, bit će još.

U svakom slučaju, pitajte ono što Vas zanima, otvarajte teme, sudjelujte u raspravama.

EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Post by EdgarFranjul »

Kao što vidite, osim dobrih tema, na forumu ima i poprilično fotki, naravno autorskih. Ako se pojavi koja skinuta s neta, to je isključivo zato jer nismo u mogućnosti baš sve imati u rukama i poslikati.

Od članova očekujemo da i svojim fotkama pridonesu kvaliteti ovog foruma, pa stoga - samo naprijed, ne sramite se :wink:
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Post by EdgarFranjul »

Komentar je suvišan:
Attachments
3454158976_10ed645266_m.jpg
3454158976_10ed645266_m.jpg (27.26 KiB) Viewed 10821 times
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Post by EdgarFranjul »

Da bi forum "živio" i razvijao se, nije dovoljno samo čitati i gledati. Treba se uključiti, s pitanjima, prijedlozima, mišljenjima, komentarima...

Znam da smo ozbiljan forum i da se teme pomno prate, vidi se po pregledima, ali, to nije dovoljno. Jedan dobar i kvalitetan forum (noževi.net) ugasio se upravo stoga jer nije bilo interakcije.
Onima koji samo čitaju (neke od tema) - ako se niste registrirali kao članovi, nisu vam dostupne mnoge interesantne i kvalitetne teme, informacije, članci i dobre fotke. Imate uvid samo u manji dio foruma.

Moram naglasiti da neki od nas provedu jako puno vremena za tipkovnicom kako bi vam prenijeli iskustva, zanimljivosti i interesantne teme. Svi to rade volonterski i još se plaća hosting za forum.

Dakle, forum je gratis, što ne znači da ono što se dobije besplatno ne vrijedi ništa.
Ako želite da forum nastavi s radom, podržite nas, komentirajte i pozovite prijatelje da se učlane.
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Post by EdgarFranjul »

Upravo sam skužio da je 29.5. prošlo 4 godine otkako ovaj forum radi. Nije neka "okrugla" godišnjica, ali nije ni za baciti.
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Post by EdgarFranjul »

Vrijedi za sve forumaše: ima dosta jako dobrih tema koje se mogu ponovo otvoriti pa nemojte oklijevati ako vam se čini da nešto treba dodati, nadopuniti, iznijeti neki novi podatak ili činjenicu.
Post Reply