Braniteljski prosvjedi-borba za pravnu državu

Neobavezna rasprava bez svađa.
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Re: Braniteljski prosvjedi-borba za pravnu državu

Post by EdgarFranjul »

OTVORENO PISMO BRANITELJIMA – BLOKIRANI 100% ZA HRVATSKU
Udruga Blokirani u pismu podrške braniteljima: Razumijemo zašto prosvjedujete; vi se borite za sve nas!

Nakon sve brojnijih medijskih napada na hrvatske branitelje koji već mjesecima prosvjeduju u ispred Ministarstva branitelja u Savskoj ulici u Zagrebu udruga Blokirani uputila je otvoreno pismo podrške hrvatskim braniteljima.

Pismo naslovljeno na gospodina Đuru Glogoškog predsjednika Udruge 100 postotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida (HRVI) prenosimo u cijelosti:

Uvaženi g. Glogoški,

kad u ove dane pratimo djela nekih medija i slušamo glasove nekih politika , osjećamo potrebu javno izjaviti o čemu se u ovoj našoj, tako teško iskušavanoj zemlji, zapravo radi, tko s kime, zašto i zbog čega se svađa i što ti događaji znače nama svima. Pokušat ću – na ovo pitanje – u ime udruge Blokirani ponuditi odgovor.

Na prvi pogled, čini se da su ovdje oduvijek, jedan narod, a jedan protiv drugog, da jedan narod ima međusobno imaju stare povijesne nerazjašnjene račune i da mrze se međusobno. Da je smisao njihove svađe osvojiti za sebe što više, gdje bi vladali sami i gdje im ostali ne bi smetali svojim prisustvom. No to naprosto nije istina. Nije narod u svađi!

Ovo do krajnjosti površno shvaćanje čitave Hrvatske stvari, ovaj do krajnjosti lažan dojam neće se riješiti nikad sve dok pojedini stranački ili medijski izaslanici, odnosno oni koji su ih opunomoćili, budu podržavali koncepciju jednog naroda, a dvaju, međusobno potpuno različitih, međusobno prgavih strana! No to nije istina. To je smišljena mržnja ideologa koja u narodu ne postoji, koja u narodu nikad nije postojala!

S moje strane riječ je o sukobu vlasti s narodom, nipošto međusobnom sukobu naroda! Riječ je o modelu razjedinjavanja koji koristi moćnik da bi se zadržao na vlasti,a za sukob optužio narod.

Narod je mudar. Dajmo da se čuje princip mudrosti.

Princip koji zagovara pravo na poštivanje, na poštivanje najslabijih među nama, poštivanje bolesnih branitelja, pravo na poštivanje blokiranih, pravo na poštivanje nezaposlenih, pravo na slobodu i dostojanstvo rada, pravo na poštivanje zakona, pravo na poštivanje života u selu, pravo na poštivanje obrtnika, malih poduzetnika, ribara, pravo na poštivanje žena,djece,slabijih,bolesnih, invalidnih, pravo na poštivanje treće dobi, pravo na poštivanje Ustava, pravo na zakone, pravo na slobodan i dostojanstven život u svojoj zemlji, pravo na dobre političare, pravo na predsjednicu svih, pravo na vjeru, pravo na obitelj, pravo na sreću! Pravo na mir! Pravo na rad! Pravo na odblokiranu Hrvatsku!

Drugim rječima čuvajmo se svih pokušaja da zbog skrivenih motiva netko proziva nas, vas, cijeli narod ili cijele grupe obespravljenih na međusobni sukob i međusobnu svađu.

Rješenje je istupiti zajedništvom i međusobnom podrškom protiv svih koji u ljudima izazivaju zlo, izazivaju na mržnju i potiču na sukob.

Stati svom svojom odlučnošću uz svih koji u Hrvatskoj žele prekinuti taj stari začarani krug i obnoviti među ljudima uzajamno poštivanje i volju za suživot i suradnju.

Ne borite se vi samo za sebe, borite se za sve nas! Mi to razumijemo za što se vi borite kroz prosvjed. Borite se za svoje pravo na zakonom zaštićeno dostojanstvo!

Borite se jer ste za zaštitu i obranu slobode bezbrojnim žrtvama platili, vi, narod. Isto kao što se i nezaposleni bore za svoja prava.
Za prava, a ne protiv! Bore se za sve nas!

Vi, branitelji iz Savske zaslužujete naše poštovanje i našu svestranu potporu.

Istu razinu razumijevanja i potpore dajemo cijelom napaćenom hrvatskom narodu, svim nezaposlenima, svim slabo plaćenima, svim obespravljenima, svim blokiranima, svima koji se bore za civilizacijske vrijednosti koje u Hrvatskoj dijelimo i koje nećemo izdati.

Zajedno smo JAČI! Ne dozvolimo da se nešto loše ponovi.

Mi imamo nadu i vjeru!
Mi ne gubimo nadu ! Mi imamo razlog za život! Mi vjerujemo u sveopću odgovornost naroda koji ima pravo na dobro!

Ta nada nam pruža mogućnost da savladamo prepreke.
Mi vama dajemo ruku podrške.

Narod, a to ste i vi branitelji, vi ste naši i mi smo vaši, mi smo Jedno, mi želimo živjeti dostojanstveno, u miru, u demokraciji i u uvjetima suradnje.

Nadu ne gubimo. Odblokirajmo Hrvatsku. 100 % za Hrvatsku!

U ime zajedništva,
udruga Blokirani
Miriam Kervatin
Mario Strinavić

http://narod.hr/hrvatska/udruga-blokira ... a-sve-nas/
"MOJU PROŠLOST,GOSPODINE, PREPUŠTAM TVOJOJ MILOSTI.
MOJU SADAŠNJOST, TVOJOJ LJUBAVI.
A MOJU BUDUĆNOST, TVOJOJ PROVIDNOSTI."
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Post by EdgarFranjul »

Tko su pravi branitelji, a tko su krivi?

Kategorija: Komentari i kolumne
Kreirano Petak, 20 Veljača 2015 21:03
Napisao/la G.M.

Sjećate li se čuvene Kviskoteke? Oni nešto stariji među vama sigurno će na ovo pitanje odgovoriti potvrdno. Bio je to jedan od rijetkih kvalitetnih proizvoda poniklih u doba bivše države koji je milijunsko gledateljstvo držao prikovane uz televizijske ekrane. U sklopu ovog popularnog kviza organizirala se i tzv. igra detekcije gdje bi se tri nepoznate osobe obilježene sa slovima A, B i C predstavljale natjecateljima, sve istim imenom i prezimenom. Natjecatelji su trebali otkriti koja je od te tri osobe doista ta na temelju pitanja koja su joj postavljali.

Sada pokušavam zamisliti suvremenu inačicu igre detekcije, začinjenu političkim predznakom. Na poziciju A dolazi u svojim invalidskim kolicima Đuro Glogoški i izgovara: 'Ja sam pravi branitelj.' Do njega se na svojim Dolce & Gabbana štakama dovlači Zoran Erceg koji prkosno gledajući publiku izgovara: 'Ja sam pravi branitelj.' Za njima dolazi Pero, čovjek koji je proveo više mjeseci na bojišnici. Sam, doduše, nije ranjen ali se nagledao svakakvog sranja i sad ga muči PTSP. Tiho, plašljivo izgovara: 'Ja sam pravi branitelj.' U originalnoj verziji Kviskoteke nije postojala osoba D no ovdje ćemo je dodati. Mirko. Par puta je tijekom Domovinskog rata obukao uniformu ali pravu frku zapravo nikad nije vidio, uvijek su ga držali nekako u pozadini bojišnice. Ali i on sada izgovara: 'Ja sam pravi branitelj.'

Kada je 1995. okončan Domovinski rat nisam mogla ni u ludilu pomisliti da će jednog dana, u budućnosti, nastati takvi prijepori oko toga što je zapravo branitelj. Tada se to nekako podrazumijevalo, bilo je samorazumljivo, isto kao što je, recimo, samorazumljivo što je vozač kamiona ili zubar. Danas jedna skupina branitelja, prevođena Glogoškim, prosvjeduje u šatoru u Savskoj 66 i od samog početka svojih prosvjeda izložena je medijski orkestriranim napadima koji su se proširili i na društvene mreže, a kao pretvodnik se u posljednje vrijeme ističe gore spomenuti Erceg. Optužuju ih da oni 'nisu pravi branitelji već plaćenici', tvrde da su 'pravi branitelji' protiv 'terora iz Savske.' Odete na neku od silnih 'ja ne mrzim' grupa na Facebooku, tamo niču likovi koji svim silama pokušavaju dokazati kao su baš oni 'pravi branitelji', a oni drugi nisu. Svi upiru prstom jedni u druge i nitko više ne zna odgovoriti na pitanje koje se nekoć činilo tako jednostavnim: tko su pravi branitelji?

Neki kažu da Glogoški i ostali invalidi iz šatora nisu pravi branitelji zbog toga jer 'stalno govore o novcu.'

Zanimljivo, pratim priču iz Savske od samog početka i do sad nisam opazila da oni govore o novcu – ali zato sam opazila da im ga umeću u usta njihovi ideološki protivnici.

Ono o čemu branitelji iz Savske govore jest dostojanstvo. Vraćanje poštovanja u društvu koje su jednom uživali. I da, žele smjenu sljedeće četiri osobe: premijera Zorana Milanovića, ministra branitelja Predraga Matića, njegovog pomoćnika Bojana Glavaševića te zamjenice Vesne Nađ jer smatraju da su izdali njihove interese – što je potpuno legitiman stav na koji imaju pravo, bez obzira na to slagao se netko s njime ili ne.

U demokratskim je, naime, društvima legitimno zagovarati smjenu pojedinih političkih dužnosnika na vlasti, a razlozi za to mogu nekome biti i apsurdni, glupi, pa čak i gadljivi. Uz to, branitelji iz Savske žele da se njihov status definira Ustavom. Netko može takav zahtjev smatrati pretjeranim – što je opet legitimno – no isto je tako legitimno i imati takav zahtjev. Realno, nije da za njega nema osnove obzirom na to da branitelji kao društvena skupina u posljednje vrijeme bivaju žrtvama sve učestalijih napada i da se njihova uloga u oslobođenju ove države od velikosrpske okupacije sve više marginalizira.

Vratimo se na trenutak priči o novcu i privilegijama koje, kako kažu protivnici branitelja u Savskoj, dokazuju da 'oni nisu pravi branitelji već plaćenici.' Smeta im Glogoški sa svojih 25.000 kuna. Pa zato kažu da on nije pravi branitelj. Ja nekako smatram da je branitelj svatko tko se borio na hrvatskoj strani u Domovinskom ratu – što Glogoški definitivno jest – i da su ona njegova kolica dovoljno prava. Štoviše, apsurdno mi je da se nekome uopće dovodi u pitanje to je li 'pravi branitelj', a oči nam bode dokaz njegovog stradanja u borbi. Novac je ovdje zapravo potpuno sporedan i samo predstavlja spin namijenjen difamaciji braniteljske populacije. Usput, pitanje svim protivnicima 'šatoraša': biste li radije uzeli 25.000 kuna i proveli ostatak života u invalidskim kolicima ili bi radije i dalje bili zdravi i pokretni i radili za prosječnu hrvatsku plaću? Mislim da će većina dati isti odgovor.

Zoran Erceg je, pak, druga priča. On tvrdi kako je bio branitelj i ratni snimatelj no snimaka koje bi to trebalo dokazati i kojima bi jednostavno sprao ljagu sa svog imena nema. Sve što vidimo su njegove štake koje bi nam trebale dokazati kako je on također invalid, i to ne civilni već onaj Domovinskog rata. No zanimljivo, 2011. snimljena je fotografija koja ga prikazuje kako bez štaka visi s helikoptera i snima, a tijekom istog razdoblja nastala je i fotografija na kojoj se vidi kako se penje po Mosoru. Bez štaka. Takvo što u najmanju ruku budi sumnju u njegov invaliditet i ruši kredibilitet njegovim tvrdnjama o ulozi koju je navodno imao u Domovinskom ratu. Dodajmo svemu tome i to da je Erceg 1994. završio na sudu zbog postavljanja bombe u prostorije Dalmatinske akcije – organizacije s udbaško-orjunaškom pozadinom koja se već tada borila za odvajanje Dalmacije o Hrvatske – čiji je sam bio član. Jedino što se o Ercegu pouzdano zna, a dokazano je fotografijom, jest njegovo sudjelovanje u ratu u Bosni i Hercegovini. Na fotografiji je odjeven u uniformu Armije BiH. I? Je li Zoran Erceg pravi branitelj? Možda jest, možda nije. Reći da to nije ne možemo naprosto na temelju činjenice da im kritički stav prema onima iz Savske. Ali sve gore navedeno o njemu itekako budi sumnju. A vidite, novac ovdje nismo ni spomenuli…

Ako primijenimo jednostavan, gore već spomenuti kriterij, da je pravi branitelj svatko tko je sudjelovao u borbama, na hrvatskoj strani, u Domovinskom ratu onda su pravi branitelji i Pero i Mirko. Netko će možda reći da je Pero 'malo više' branitelj u odnosu na Mirka jer je bio na prvoj liniji fronte, a Mirko nije. Stvar je to, naravno, subjektivnog stava koji je nepouzdan, a time i nebitan. Ono što jest bitno je to da država jasno i nedvosmisleno odredi koju razinu privilegija će uživati svatko kome se može dokazati sudjelovanje u Domovinskom ratu i omogući nesmetano zakonsko provođenje istoga. Postoje neki koji vjeruju kako je registar branitelja objavljen upravo u tu svrhu no vrijeme je pokazalo da je to vrlo naivan stav. Prošle su već skoro tri godine da je famozni registar objavljen, a do odgovora 'tko je pravi branitelj?' još uvijek nismo došli.

Doduše, upravo to je bio njegov cilj – uvesti crva sumnje među braniteljsku populaciju te uz pomoć medija stvoriti mišljenje kako je svaka osoba koja se u njemu nalazi potencijalni lažnjak. Drugim riječima, registar branitelja nije ništa drugo nego stup srama i upravo njegova objava predstavlja ključni trenutak u ostvarivanju cilja difamacije braniteljske populacije kao takve, a time i Domovinskog rata i njegovog integriteta. Dokaz tome leži u činjenici da branitelji nikad nisu bili izloženi žešćim napadima nego sada i da nikada pitanje 'tko je pravi, a tko krivi branitelj' nije bilo tako snažno izraženo kao danas.

Mislite li da u Americi netko postavlja pitanje tko im je 'pravi', a tko 'krivi 'ratni veteran? Naravno da ne. Već sama činjenica da takva dilema uopće postoji dokazuje da je klica razdora unijeta u hrvatsko društvo. Žalosnu potvrdu tome predstavlja najava sutrašnjeg protu-prosvjeda u Zagrebu protiv 'terora šatoraša' kojeg podupire udruga Occupy Croatia ,a iza kojeg navodno stoje aktivistica Marijana Mirt koja je svojedobno centrom Zagreba paradirala natpisom na ćirilici protiv 'ustaša' i koja je na svom Facebook profilu objavila fotografiju Kolinde Grabar Kitarović i Đure Glogoškog uz nadasve kreativan upis koji glasi: 'Jebo im i njoj i njima, skupa s Crkvom – bog mater!' te novinar Domagoj Margetić koji je više puta javno iskazivao projugoslavenske stavove.

Da mi je netko onda, devedesetih, kazao da će se jednog dana na središnjem trgu glavnog hrvatskog grada prosvjedovati protiv hrvatskih branitelja rekla bih mu da je lud. Danas je to bolna zbilja.

Na žalost, jedan cilj je više-manje već postignut, a to je širenje sumnje u časne namjere branitelja te prikazivanje istih kao pohlepne skupine koja je državu branila samo zbog novca.

Sutra je, bojim se, na redu pokušaj ostvarenja novog cilja: prikazati branitelje iz Savske kao skupinu nasilnika koji 'teroriziraju' – mada sami nisu nikome od početka prosvjeda maknuli ni vlas s glave, pa čak ni Matiću i Glavaševiću koji svaki dan uredno pored njih prolaze na posao. Niti su ikome prijetili da će takvo što učiniti, mada nas medijski spinovi kontinuirano pokušavaju uvjeriti u suprotno.

Neću se iznenaditi ako sutra budemo svjedočili pomno smišljenoj provokaciji protivnika branitelja iz Savske koja bi mogla i eskalirati nasiljem, a kako će onda mediji poput Jutarnjeg, net-hr-a i T-portala reagirati prilično je predvidljivo. 'Nasilni šatoraši ruše pravni poredak Republike Hrvatske i napadaju mirne prosvjednike.' Ipak, nadam se da će branitelji iz Savske biti dovoljno mudri i da neće nasjesti na provokaciju ako do nje dođe. U suprotnom teško da sutra išta može spasiti kako njih tako i integritet Domovinskog rata, a time i ove države kao takve. Dečki, pamet u glavu. Srce vam je već na mjestu.

http://www.fizzit.net/vijesti-i-politik ... o-su-krivi
shooter9
Not Qualified
Not Qualified

Post by shooter9 »

Ipak nebi Freda Matića nazivao komunjarom !
No Peace without Justice !, a mnogi ljudi su živi samo zato što je protuzakonito pucati u njih.
Guns do not hurt people
PEOPLE HURT PEOPLE
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Post by EdgarFranjul »

Ja bih...

Pokazao se...tisuće branitelja traži njegovu ostavku, a uz to je i lažljivac. Dokazani - http://www.jutarnji.hr/matic-o-uspjehu- ... -/1148268/

Ovaj članak, tj. tvrdnje koje je izrekao Matić su ORDINARNA LAŽ i to se može dokazati. Uostalom, na ovom forumu iznose se ARGUMENTI. Volio bih vidjeti argumente koji bi me demantirali i koji bi demantirali tvrdnje iznesene u člancima koji su objavljeni ovdje.

Naravno, tvrdnje objavljene u Jutarnjem, Indexu i sličnim huškačkim režimskim medijima ne smatram argumentima samo zato jer su objavljeni. Imali smo se bezbroj puta priliku uvjeriti da deset puta ponovljena laž postane neupitnom istinom.

Za Freda Matića, koji daje izjave o veličini svoje "stvari" i o srpskim specijalcima koji čekaju u ministarstvu suvišno je dodati bilo što što njegovi vukovarci već nisu rekli.
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Post by EdgarFranjul »

PROSVJEDNICI PROTIV BRANITELJA

Autor Darko Varga
Subota, 21 Veljača 2015 19:01

Izvještavanje novinara je potpuno tendenciozno. Silom hoće prikazati napad na branitelje kao sukob DVIJU STRANA i time branitelje žele izjednačiti s agresivnom svjetinom koja ih je htjela napasti. Znači postoje branitelji koji mirno prosvjeduju, a na njih dolazi svjetina koja ih želi napasti.

Zanimljivo je da svi mediji, od režimske crvene Radmanovizije do lokalnih „ privatnih“ medija koriste ISTU terminologiju. Koriste novokomponiranu riječ, novokomponirani pojam: PROTUPROSVJEDNICI. To bi bili oni koji prosvjeduju protiv prosvjeda. Znači da oni prosvjeduju PROTIV BRANITELJA I NJIHOVIH OPRAVDANIH ZAHTJEVA. Znači da su ti , kako ih uvlakački mediji zovu „protuprosvjednicima“, zapravo prosvjednici protiv branitelja. Treba ih nazvati PRAVIM IMENOM. Oni prosvjeduju protiv branitelja, a nose transparente kontra HDZ-a i optužuju branitelje-prosvjednike da podržavaju Karamarka. To bi braniteljima trebala biti NAJGORA KVALIFIKACIJA jer, za tu masu bijednika, u njihovim ispranim glavama državnom televizijom, šoroševskim Fekalima, novinama i portalima te ostalim „nevladinim udrugama“ financiranim od engleskih, nizozemskih i ostalih „dobronamjernih“ organizacija i fondova, još uvijek je HDZ „ dežurni krivac“ za sve probleme naroda. I sam Nesposobni i njegova vlada za sve svoje nesposobnosti, i danas, na kraju mandata, imaju ISTU MANTRU: HDZ je kriv za sve.

Neku „drugaricu komsomolku“ smeta šator na Savskoj, a ne smeta NESPOSOBNA VLADA koja za preko više od 3 godine nije napravila NIŠTA, što je državu i naciju uvela u još dublji glib. Njoj su krivi branitelji. Ona ne bi šatore na Markov trg jer „to je cirkus“, a ona druga koja nema što jesti više je smetaju „prebrajanja krvnih zrnaca“ nego njena glad. Za njenu glad, po njoj, očito, krivi su branitelji, a njihovo domoljublje njoj je „prebrajanje krvnih zrnaca“. Koje zablude, koja indoktriniranost. Neće biti sreće na slijedećim izborima. Ovakvih babi Mandi indoktriniranih jugoslavenstvom i parolama iz prošlog sustava SVE JE VIŠE , a takvima je HDZ kriv za sve.

Izvještavanje novinara je potpuno tendenciozno. Silom hoće prikazati napad na branitelje kao sukob DVIJU STRANA i time branitelje žele izjednačiti s agresivnom svjetinom koja ih je htjela napasti.

Znači postoje branitelji koji mirno prosvjeduju, a na njih dolazi svjetina koja ih želi napasti. To je kao i u vrijeme srpske agresije na Hrvatsku kada su strani novinari izvještavali kako se tamo neki dvoje tuku. Tko je napao, tko je pokrenuo napad NE ZNA SE. Izjednačavanje krivnje. Tako i u ovom slučaju. Prosvjednici protiv branitelja napali su branitelje verbalno jer je fizički napad, ipak, spriječila milicija. Vjerojatno je ORGANIZATOR naredio: „ prosvjed niskog intenziteta“ i tako je odrađeno. Vidjet ćemo slijedeći korak ORGANIZATORA. ORGANIZATORU je potrebna radikalizacija, potrebna mu je frka, potrebna mu je polarizacija, intenziviranje, poticanje naroda da se podijeli, naročito kada je PRVA PREDSJEDNICA svojim govorom osvojila simpatije i onih koji joj nisu dali glas, kada je najavila suradnju, kada je najavila OZBILJAN RAD NA IZVLAČENJU DRŽAVE I NACIJE IZ SVEKOLIKE KRIZE. Tu ne treba podjela nego suradnja. Nesposobni, pun sebe i svoje bezgranične bahatosti, samodopadnosti i nekritične i neutemeljene samouvjerenosti, ODBIJA SURADNJU. Vidi se da želi izazvati krizu i „vratiti“ dio izgubljenih glasova koje je civilizirana, domoljubna, PRVA PREDSJEDNICA DODATNO OSVOJILA NAKON SVOG IZBORA.

O „objektivnosti“ novinara ne treba trošiti riječi.

Potrebna je HITNA LUSTRACIJA NOVINARA.

Darko Varga

http://www.dragovoljac.com/index.php?op ... &Itemid=11
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Post by EdgarFranjul »

Klemm: Danas niste vidjeli da hrvatski branitelj govori govorom mržnje, za razliku od antiprosvjednika koji su čitavo vrijeme to činili

„Žalosno je da postoji određena populacija koja prosvjeduje protiv onih koji su stvarali hrvatsku državu. Vrijeme će pokazati tko stoji iza toga, transparenti koje smo danas vidjeli pokazuju tko stoji iza njih. Poruku koju možemo poslati predsjedniku Vlade jest da prekine s igricama i da počne raditi svoj posao predsjednika Vlade“, rekao je za naš portal Đuro Glogoški, predsjednik Udruge stopostotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata nakon današnjih događaja u Savskoj.

“U šatoru se ne nalaze pojedinci koji predstavljaju sami sebe – u Savskoj 66 nalaze se predsjednici udruga. Temeljem odluka udruga mi se nalazimo ovdje. Antiprosvjednici cijelo vrijeme spominju da smo mi branitelji koji ne predstavljaju nikoga, da su oni sami pravi branitelji itd. Mi predstavljamo te branitelje”, istaknuo je Josip Klemm, predsjednik Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata dodavši kako su i danas hrvatski branitelji pokazali da se brinu o građanima.

“Danas niste vidjeli da hrvatski branitelj govori govorom mržnje, za razliku od antiprosvjednika koji su čitavo vrijeme, i na Trgu bana Jelačića pa do Savske, to činili”, ocijenio je Klemm te dodao: “Tko stoji iza svega toga? Jasno i glasno kažem da stoji predsjednik Vlade Zoran Milanović!”.

Na naš upit kako se osjeća poslije svega, rekao je kako se osjeća jako žalosno.

“Žalosno da neki ljudi ne poštuju vrijednosti Domovinskog rata i hrvatskih branitelja koji su bili spremni dati život za Domovinu”, rekao je dodavši kako je provjereno da oni koji se predstavljaju da su hrvatski branitelji u današnjem antiprosvjedu -to nisu.

“Ljudi su izmanipulirani, obični plaćenici”, ustvrdio je Klemm te dodao kako su danas hrvatski branitelji ponovno pomogli hrvatskoj policiji u održavanju javnog reda i mira.

Prosvjed nekoliko stotina građana koji su pod geslom “Stop teroru šatoraša” u subotu popodne krenuli prema braniteljskom šatoru u Savskoj 66 završen je nešto prije 17 sati njihovim povratkom na središnji zagrebački trg, pošto im je policija blokirala pristup braniteljima koji su se u velikom broju okupili na cesti u Savskoj.

Policija je svojim kordonom bila napravila stotinjak metara duboku tampon zonu i onemogućila izravan kontakt s braniteljima kojih je po novinarskoj procjeni bilo oko 700 i koji su se, mahom u vojnim odorama, okupili u Savskoj, stotinjak metara ispred broja 66, gdje su čekali eventualni dolazak prosvjedne kolone.

Prema zapažanju novinara događaj je prošao bez nasilja, ali su se mogla čuti dovikivanja i uvrede.

Prosvjedne skupine nadzirali su brojni interventni policajci, koji su spriječili izravan kontakt dviju skupina.

Izvor: narod.hr

http://narod.hr/hrvatska/klemm-danas-ni ... me-cinili/
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Post by EdgarFranjul »

Šporka politika
ZAGREB MRŽNJI OKRENUO LEĐA: Dan koji će se u Hrvatskoj pamtiti kao nečastan

Malo je u svijetu zemalja, zapravo ne postoji niti jedna, u kojoj će se prosvjedovati protiv svojih ratnih veterana, pa još k tome stopostotnih invalida, a koji su vodili oslobodilački rat i to ne samo protiv agresora, nego i protiv istrebljivača. Nema niti jedne zemlje u kojoj bi vlast te zemlje, izabrana na demokratskim izborima, takav prosvjed poticala.
Prosvjed, odnosno takozvani prosvjed, ili marš mržnje nekoliko desetaka ostrašćenih ekstremista, koji su na trenutak podsjećali na neonaciste s ulica Dresdena, zapravo nije moguć, niti će ikad biti moguć u jednoj demokratskoj Americi. Ne zato što bi takav prosvjed Obamina administracija zabranila nego prije svega zato što to Amerikancima njihova kultura i etika ne bi dopuštale. Podsjetimo, Amerikanci su rijetko kada, skoro nikada, osim možda u Drugom svjetskom ratu, vodili klasične oslobodilačke ratove. Jedan dio Hrvatske ne poštuje hrvatske branitelje, čak ih i otvoreno mrzi, samo zato što taj dio Hrvatske Hrvatska nikada nije želio, niti ju je prihvatio. Prvi hrvatski predsjednik, dr. Franjo Tuđman, govorio je o 20 posto takvih u Hrvatskoj, ponekad se čini, ali srećom samo čini, da ih je znatno više.

Hrvatska u Domovinskom ratu nije imala izbora, ona je morala pobijediti ne samo kako bi opstala i preživjela kao država nego kako bi narod te države fizički opstao. Da Hrvatska nije pobijedila u Domovinskom ratu hrvatske države ne bi bilo, a Hrvata bi bilo pola milijuna manje s obzirom na nacističku politiku uništenja i istrebljenja koju je vodio režim Slobodana Miloševića potpomognut nacistima Vojislava Šešelja. Vidjeli smo to najbolje na okupiranim područjima Hrvatske na kojima niti jedna hrvatska kuća, kuća Hrvata koji je prije agresije živijeli u toj kući, nije ostala čitava. Okupatori su 90 posto nesrba protjerali ili pobili, većinu crkava spalili.

Domovinski rat nije bio, kako će reći Aleksandra Kolarić i neki slični njoj, mješavina pobune i agresije, to je bila klasična agresija s klasičnim oblikom terorizma na samom početku. Protiv Hrvatske se nije pobunio srpski narod, već nekolicina terorista uz indoktrinaciju iz Beograda, a uz pomoć JNA, što se pretvorilo u otvorenu agresiju.Ti banditi zapravo su zaveli i zaludjeli vlastiti narod, hrvatske građane, odnosno Srbe s okupiranih područja.

Hrvatski Srbi, barem jedan dio, branili su Hrvatsku, koliko god to možda smetalo Miloradu Pupovcu, i o njima treba govoriti. Branili su je ne zato da bi to bila Srbija ili Jugoslavija nego zato što nisu imali izbora, baš kao i Hrvati, branili su je bi to bila demokratska Hrvatska.

Protiv takve Hrvatske jučer je stotinjak ekstremista u maršu mržnje krenulo ulicama Zagreba, srećom bilo ih je jako malo, srećom, Zagreb im je okrenuo leđa shvativši što se zapravo događa. Zagreb je jučer, kao malo kada, bio jedinstven u osudi mržnje, Zagreb se nije uključio u ovaj mrš mržnje, što je svakako iznenadilo organizatore, koji god oni bili, a svakako nisu samo oni koje smo imali prilike vidjeti kako šire mržnju društvenim mrežama. Zagreb je probudio nadu, optimizam da će se u skoroj budućnosti pojaviti netko tko će mržnju svesti na pravu mjeru, na marginu kamo i pripada.

Urlici, povici, koji su se jučer mogli čuti u jednom dijelu Zagreba od strane nekolicine divljaka, njih stotinjak, nisu se mogli čuti čak ni na mitinzima radikala u Srbiji.

Naravno, za kraj, prosvjedovati u demokratskoj državi pravo imaju svi, i to NIJE, niti smije biti, upitno, mrziti nema nitko, barem ne na način da svojom mržnjom stvara preduvjete za nasilje, koje nikada, pa ni tada, nema opravdanja. Srećom, branitelji nisu nasjeli na provokacije i na unaprijed pripremljeni scenarij.

22.02.2015 11:00
Izvor: Ivana/TinolovkaNews

22.02.2015 11:01

http://www.portaloko.hr/clanak/-zagreb- ... -/0/70602/
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Post by EdgarFranjul »

Klemm: Svi smo mi u Savskoj 66 organizatori prosvjeda

Istaknuo je kako ih ih danas neki čudni ljudi prozivaju da su štakoraši, šatoraši i slično te da su i neki saborski zastupnici govorili da su militanti i teroristi

Datum objave: 24.02.2015 | 21:31 Autor: pra/h

Predsjednik Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata Josip Klemm poručio je s tribine "100 posto za Hrvatsku" da nitko ne može izdvojiti nijednog branitelja i reći da je on organizator prosvjeda ispred Ministarstva branitelja jer su to svi u Savskoj 66.

"Ovih dana svi se pitaju tko je organizator prosvjeda. Meni bi bila čast kada bih mogao stati u ime nazočnih stradalnika Domovinskog rata i branitelja, ali svi smo mi u Savskoj 66 i nitko ne može izdvojiti nijednog branitelja i reći da je on organizator", rekao je Klemm u utorak navečer u punoj dvorani HVIDR-e grada Zagreba i Zagrebačke županije.

I predsjednik Udruge 100-postotnih invalida Domovinskog rata Đuro Glogoški i predsjednik Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata Josip Klemm rekli su da nisu organizatori braniteljskog prosvjeda ispred Ministarstva branitelja u Savskoj 66, a Glogoški je poručio ministru unutarnjih poslova Ranku Ostojiću da postupi po zakonu ako ima saznanja da su Klemm i on organizatori prosvjeda.

Ministar Ostojić poručio je pak danas Klemmu i Glogoškom, koji često u ime prosvjednika istupaju u javnosti, da smognu malo hrabrosti i kažu da su organizatori tog prosvjednog okupljanja.

"Sigurno je da nekoga boli što to 127 dana hrvatski branitelji rade u Savskoj 66 i kako to da nema govora mržnje tamo", rekao je Klemm i upitao ima li ijedna skupina stradalnika i branitelja koja nije ondje.

"Znaju oni dobro da u Savsku 66 dolazi domoljubna Hrvatska", istaknuo je, dodajući da ih danas "neki čudni ljudi prozivaju da su štakoraši, šatoraši i slično" te da su i "neki saborski zastupnici govorili da su militanti i teroristi".

"Hvala im na tome i što nas zovu takvim imenima, međutim, oni ne mogu prekorojiti povijest i sakriti istinu o Domovinskom ratu i zato se nalazimo u Savskoj 66", istaknuo je Klemm.

U svojem je govoru kritizirao predsjednika Vlade Zorana Milanovića, optužujući ga, među ostalim, da je pobjedničku vojsku i branitelje slabijega imovinskog stanja prebacio u Ministarstvo socijalne politike i, kako je rekao, "time ponizio njih i nas". "Završili smo u socijali", kazao je i istaknuo da hrvatski branitelji i stradalnici Domovinskog rata žele malo poštovanja i malo poštovanja prema Domovinskom ratu.

Ponovio je da mnoge kategorije branitelja ne mogu ostvariti svoja prava i da se za njih bore u Savskoj 66.

"Borimo se i za demokratsko pravo onih koji nas napadaju jer - da nije bilo hrvatskih branitelja - ne bi bilo ni demokracije i ne bi nas mogli nazvati štakorašima i šatorašima", izjavio je Klemm, što su nazočni pozdravili burnim pljeskom.

Predsjednik Udruge 100-postotnih invalida Domovinskog rata Đuro Glogoški rekao je da je danas 128. dan prosvjeda, a mnogi se još pitaju zašto su u Savskoj. Dodao je da će prosvjed nastaviti te ponovio da su oni koji su se trebali brinuti za hrvatske branitelje prepustili Hrvatsku drugima. Ocijenio je da su u medijskoj blokadi te naglasio da i dalje traže smjenu ministra Predraga Matića, njegove zamjenice Vesne Nađ i pomoćnika Bojana Glavaševića.

Sva prava hrvatskih branitelja trebaju biti u jednom zakonu koji treba postati ustavnim, rekao je Glogoški te najavio da će javnost upoznati s budućim koracima u srijedu u 12 sati na izvanrednoj konferenciji za novinare.

http://direktno.hr/en/2014/domovina/917 ... svjeda.htm
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Post by EdgarFranjul »

Zašto Okupatorima smetaju Branitelji?

Autor: Elvis Duspara
Datum: četvrtak, 26. veljače 2015. u 13:32

Kad god vidite nekog hrvatskog Branitelja, duboko se naklonite i sjetite se da imate državu zato što su oni krvarili. Kad idete na posao, sjetite se da su oni krvarili da bi vi mogli raditi u miru.

U Hrvatskoj pored Branitelja koji su branili Hrvatsku, postoje i Okupatori. Njima smetaju oni koji su branili Hrvatsku.
- Kako imaju pravo biti stopostotni ratni vojni invalidi? Zašto su živi? – pitaju se Okupatori.

Jesu li takvi Okupatori se iživljavali i nad nevinim narodom u Bleiburgu? Vrlo moguće. Isti je to mentalitet. Samo ovaj put je njihova ljutnja puno veća jer su Branitelji pripadnici pobjedničke vojske. Teško mi je i zamisliti što bi Okupatori bili spremni učiniti tim ljudima da su kojim slučajem Branitelji izgubili.

Okupatorima smeta što invalidi u kolicima žele dostojanstvo koje im i pripada, a koje im ne može vratiti niti ruke niti noge. Tako izokreću priču o nekakvim "silnim" primanjima koje primaju oni koji su dali svoje dijelove tijela za slobodu Hrvatske.

S druge strane Okupatorima je potpuno normalno da se za razne homo udruge godišnje udijeli 3,8 milijardi kuna.
Jednostavna matematika kaže, ako jedan stotpostoni invalid Domovinskog Obrambenog Rata, koji je sve dao za Hrvatsku, prima 5.000 kuna, onda mu se Hrvatska Država odužuje za njegov doprinos u obrambenom ratu godišnje u iznosu od 60.000 kuna. Iako je svakome normalnom čovjeku to smiješna svota, Okupatorima je i taj minorni iznos previše.

Ako 3,8 milijardi podijelimo s 60.000 kuna, dobijemo brojku od 63.333.
Jel' moguće da homo udruge za Hrvatsku Državu vrijede kao 63.333 invalida Domovinskog Obrambenog Rata? Okupatori tu ne vide problem, jer su ipak homo udruge više "zadužile" Hrvatsku.

Žalosno je da netko ima obraza nasrtati na ljude koji su sve dali za obranu Domovine. Valjda ne postoji država u svijetu koja bi to dopustila. Vjerujem da bi skoro svaka država u svijetu napad na svoje branitelje osudila kao čin napada na samu sebe. Kažem skoro svaka, jer ipak živimo u Hrvatskoj.

Ljude koji su svoje dijelove tijela ostavili za slobodu Hrvatske nazvati "šatorašima" je vrijedno svakog prezira. No, poslušnici po medijima (uključujući i državne) su se otimali tko će veću važnost dati jednoj gadljivoj skupini koja prosvjeduje protiv invalida u kolicima.

Što je sljedeće? Hoćemo li gledati kako Okupatori prosvjeduju ispred Dječje bolnice u Klaićevoj zbog lijekova potrošenih za liječenje djece?! Sram neka bude sve one koji su sudjelovali u tome. Nasrtati na invalide, ma tko on bio, dno je dna i zavređuje osudu, a ne pohvalu društva.

Sjećam se kao da je bilo jučer, učiteljica bi pozvala nekog "narodnog heroja" i onda bi on došao i pričao nama djeci partizanske priče. Nisi smio niti pisnuti dok "drug narodni heroj" priča kako su ganjali ustaše po šumama. Nisam ja tada kužio da je to bila bitka oko drva i koncesija na šumu.

Sjećam se da "narodni heroji" nisu čekali u redu kao ostala raja. Još ako je netko bio "prvoborac" s njime se nisi smio niti našaliti jer je bio naoružan i mogao je svaki čas zapucati prema "ustaši". Niti milicija nije smjela ništa "narodnom heroju" jer je on bio iznad zakona. Ipak je on "narodni heroj" koji je zadužio narode Jugoslavije.

Za razliku od partizana koji i danas primaju mirovine, priznajem da sam rado u društvu istinskih hrvatskih heroja – hrvatskih Branitelja.
Oduševljava me kod njih njihovo čisto i veliko srce. Srce koje lako plane, ali se isto tako lako i smiri ako vidi da ti je žao. Srce koje pokazuje milost i tvrdoću kada vidi nepravdu.
Njihov izgled je momački. Junački. Oni će se u nužnoj samoobrani i potući s tobom ako treba, a poslije s tobom otići na pivu oprosta i pomirenja. Kod njih nema mržnje. Nema igre u rukavicama. Nema da ti muljaju i lažu. S njima znaš na čemu si. Oni su ponosni hrvatski sinovi koji su iznijeli sve ono što neki mogu samo sanjati.

Mnogi od njih se osjećaju odbačeno i jadno. Oni koje mrze Hrvatsku od njih prave slučajeve od kojih se treba sklanjati. U medijima se o njima može samo pročitati kao nekim problematičnim likovima. Dovoljno je znati tko stoji iza tih medija i odmah ti je sve jasno.
Spominju se neke mirovine kao da su oni izvor svih problema u državi. A kada saznate kolike su im mirovine zapitate se kako uopće mogu preživjeti s time što dobiju.
U ovih dvadestak godina koliko imamo Hrvatsku nije snimljena niti jedna hrvatska verzija Sutjeske, Neretve, Valtera brani Sarajevo... Kako su to znali raditi ovi kojima smetaju hrvatski Branitelji. A priča o herojstvu naših ljudi ima koliko te volja.

Naši Branitelji su zaustavili treću vojnu silu u Europi! To nije događaj preko kojega bi mi trebali preći samo tako. Ti ljudi su ostavili svoje žene, djecu, roditelje... Nisu ti ljudi kalkulirali. Nije nitko od njih razmišljao o nekim privilegijama.

O privilegijama su razmišljali oni koji sada prigovaraju hrvatskim Braniteljima. Osim toga, zašto nisu oni koji prigovaraju na braniteljske privilegije uzeli pušku u ruke i išli braniti hrvatski rod i zemlju pa bi i oni imali danas te "velike privilegije". Ili zašto se ti kojima smetaju hrvatski Branitelji ne zamijene s njima? Neka daju hrvatskim Braniteljima svoju plaću i ostalo što ide uz plaću, a neka uzmu te "privilegije" pa da hodaju svijetom bez noge ili ruke ili da ih netko drugi vodi na wc. Zašto se ne zamijene s udovicama hrvatskih Branitelja koje su same othranile djecu, a istoj toj djeci nisu znale reći zašto sva druga djeca imaju očeve, a oni ne. Ili, da dok "uživaju" u tim "velikim privilegijama" dan danas traže tijelo poginulog sina.

Sramota može biti sve one koji govore nešto protiv hrvatskih Branitelja. I njih i sve ostale koji nasjedaju na bilo koju priču koja je usmjerena protiv hrvatskih Branitelja.
Kad smo već kod privilegija... Znate koje su to "velike" privilegije? To vam je kada vam dadnu jednom u životu da uvezete rabljeni auto bez poreza i dadnu vam nešto dionica u nekom poduzeću. To su te privilegije.
Ma, muka mi je od toga svega... Muka mi je kada čujem bilo koju lošu riječ protiv bilo kojeg hrvatskog Branitelja.

Zato, kad god vidite nekog hrvatskog Branitelja, duboko se naklonite i sjetite se da imate državu zato što su oni krvarili. Kad idete na posao, sjetite se da su oni krvarili da bi vi mogli raditi u miru.
I slušajte... Samo ih slušajte. Slušajte njihove oči koje govore više nego svi dnevnici ovoga svijeta. To su oči ljudi koji su bili spremni dati svoj život za nešto puno vrjednije.
Samo ih gledajte u oči i ako budete pažljivo gledali vidjet ćete ljepotu Hrvatskog naroda kojega oni toliko ljube.

http://www.dnevno.hr/kolumne/elvis-dusp ... telji.html
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Post by EdgarFranjul »

Dražimir Jukić: Godišnje se za mirovine branitelja plati 3,8 a za nevladine udruge 3,2 milijarde kuna

Ožujak 2, 2015

PO MATIĆEVOM ZAKONU HRVATSKA ĆE PLATITI ODŠTETU ČETNICIMA: Tzv. SAO Krajina je imala 40.000 Srba pod oružjem i još 100.000 spremnih za bitke. Oko 30 do 40 posto njih danas je bolesno od PTSP-ija. I sada bi ti isti vojnici, po Matićevom zakonu, trebali dobiti odštetu jer su stradali kao civili.

DRAŽIMIR JUKIĆ (47) 80-postotni je ratni vojni invalid, umirovljeni časnik HV-a porijeklom iz Livna, s pristojnom mirovinom i uhodanim obiteljskim biznisom u Stobreču. No, umjesto u svom domu, Jukić, otac četvero djece, već gotovo četiri i pol mjeseca boravi u šatoru pred Ministarstvom branitelja, prenosi Slobodna Dalamacija
– I ostat ćemo pred zgradom Ministarstva dok se ne ispoštuju naši zahtjevi i dok Domovinski rat ne uđe u Ustav Republike Hrvatske kao temelj države. Bez obzira koja vlast bila. A ako to ne provedu, imamo mi i plan B – govori Jukić, žaleći da ih se danas gleda s popriličnim nerazumijevanjem. Baš zato bi objasnio neke stvari.savska na trgu, stage, đuto
– Đuro Glogoški, predsjednik Udruge stopostotnih ratnih invalida, to jutro bio je na razgovoru s ministrom branitelja Predragom Fredom Matićem. Pokušao se riješiti problem jednog stopostotnog ratnog invalida kojem šest mjeseci nisu iznašli potrebnu skrb, pola godine je čekao pomoć. I opet se nije ništa riješilo – vratio nas je Jukić na sam početak prosvjeda 20. listopada 2014.

– Tada se razgovaralo i o novom nacrtu zakona gdje se izjednačavala žrtva i agresor, pa negira Domovinski rat jer smo izgleda vodili građanski, a ne oslobodilački rat. Ujedno se naziv “hrvatski branitelji” pretvara u naziv “učesnici ratnih zbivanja”. Rasprave je bilo i o onom dijelu zakona gdje je trebalo doći do novog obračuna braniteljskih mirovina, što bi većini znatno smanjilo prihod. Đuro je razočaran ostao ispred ministarstva i dvojbe nije bilo – došli smo mu svi pomoći – ističe Jukić, kojega se, uz Glogoškoga i Josipa Klemma, drži i vođom prosvjeda.

-Poštujemo mi Freda kao branitelja, ne smeta nam on, nego njegov nerad. Dopustio je, primjerice, da 50 hrvatskih branitelja dobije otkaz u HŽ Cargu. Jedan od njih je ostao bez plaće, a šestero djece ima! Ministar Matić samo je dogovorio sastanak i – nikome ništa.
savska, na trgu, kolica

Pa onih 6000 hrvatskih branitelja koji su pet godina ratovali nisu išli u mirovinu, nego su nastavili raditi nakon rata. Ostali su i oni, kao i mnogi Hrvati, bez posla, primajući opskrbninu za nezaposlene od 1100 kuna mjesečno. No sada ih se prebacilo u socijalu i dobivaju 800 kuna mjesečno. Zar to nije sramotno?

– Prijašnje vlade i politike, i HDZ-ove i SDP-ove, i dovele su do ove situacije, no bili su malo mudriji, obećavali su i sebi kupovali vrijeme. A nas razjedinjavali! Nitko se nije bavio našim problemima, te je sada zbog te nebrige i nerada sve eskaliralo. Braniteljskih mirovina je oko 72.000, od toga oko 42.000 zbog invaliditeta, zbog oboljenja. Kažu kako ima lažnih mirovina, pa, ljudi moji, zašto se ne napravi revizija? Nismo mi protiv istine – pojašnjava Jukić, naglašavajući o čemu je veliki problem:

– Tzv. SAO Krajina je imala 40.000 Srba pod oružjem, uz njih još 100.000 spremnih za bitke. Prema podacima i istraživanjima u Srbiji, kod njih je bio veći postotak oboljelih od PTSP-a. Taj odnos je od 30 do 40 posto u redovima srpske vojske, dok je kod nas bio 25 posto. I sada bi ti isti vojnici trebali dobiti odštetu, prema prijedlogu zakona, kao civili – tvrdi Jukić i pojašnjava:– Svi znamo kako je nas napadala, na našem teritoriju, jugoslavenska armija. I budući da nema registra vojnika koji su ratovali u Hrvatskoj, on se sada lijepo prijavi kao civilna žrtva rata i dobije odštetu od Hrvatske. Koju je napadao i ljude ubijao, palio, uništavao.

Tko je tu lud? I on kao četnik nema nama što dokazati, već se samo prijaviti kako je “ugroženi” civil koji je morao pobjeći pred Hrvatskom vojskom? I mi ćemo ga na kraju nagraditi?! A ministar Matić je obećao registar agresora, ali ga nikada nije napravio.

Političari nisu ratovali

– Prozivaju nas kako imamo velike mirovine. No nikome nismo smetali 1991. godine, da, kao i mi, uzmu oružje u ruke te odu u boj. Brojni su političari, kao i Glogoški, mogli imati “veliku” penziju, ali i takav život gdje sami, bez tuđe pomoći, ne mogu ni na zahod otići.

Prosvjednici ispred ministarstva djeluju onako kako su naučili na “čukama”, u obrani zemlje – vojnički. Svatko ima svoj zadatak, sve je organizirano.

– Jedan topli obrok nam dostavljaju donatori, oko tristo ih dnevno podijelimo. Oko šatora cirkulira od 300 do 500 ljudi dnevno, a izmjenjuju se i smjene branitelja iz svih krajeva Hrvatske. Drže se straže 24 sata dnevno, pred večer posložimo spužve za spavanje na pod koji smo obložili drvenim paletama – govori Jukić te zahvaljuje brojnim donatorima na hrani.

Ljuti se na napošteno medijsko praćenje primanja branitelja u odnosu prema drugim korisnicma proračunskogh novca:

– Godišnje iz proračuna 3,8 milijardi kuna ide na braniteljske mirovine, a 3,2 milijarde na aktivnosti raznih udruga. Samo 600 milijuna manje udruge imaju novca za svoje aktivnosti. I neka dobivaju taj novac, nismo mi protiv, no neka se zna da oni taj novac koriste za svoj rad, za aktivnosti u slobodno vrijeme, a mi od tog novca živimo.

Sandra Barčot/SD
Photo: Marko Marković

http://www.maxportal.hr/drazimir-jukic- ... arde-kuna/
Post Reply