Stripovi koje smo čitali

Neobavezna rasprava bez svađa.
puls
Not Qualified
Not Qualified

Re: Stripovi koje smo čitali

Post by puls »

Evo i slika
kenparker.JPG
kenparker.JPG (19.91 KiB) Viewed 5786 times
Tex_Willer_by_Aurelio_Galleppini.jpg
Tex_Willer_by_Aurelio_Galleppini.jpg (23.49 KiB) Viewed 5786 times
MisterNo.jpg
MisterNo.jpg (27.31 KiB) Viewed 5786 times
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Post by EdgarFranjul »

Parkera baš i nisam pratio ali Texa jesam :smile:
"MOJU PROŠLOST,GOSPODINE, PREPUŠTAM TVOJOJ MILOSTI.
MOJU SADAŠNJOST, TVOJOJ LJUBAVI.
A MOJU BUDUĆNOST, TVOJOJ PROVIDNOSTI."
DeeJay
Accurate Shooter
Accurate Shooter

Post by DeeJay »

Ne da mi se gledati spomenu li itko Zagora ali sam ovih dana doznao da je došao Zagor sa svojom sjekiricom u Bosnu tražiti autora pjesme "Zvijezda tjera Mjeseca, za goru ga zatjera" :wink:
To be sure of hitting the target, shot first and, whatever you hit, call it the target.
Fratt
Accurate Shooter
Accurate Shooter

Post by Fratt »

Cuo sam toga ali me iznova nasmije... :lol:
MaxMagnus
Accurate Shooter
Accurate Shooter

Post by MaxMagnus »

Evo,samo da javim,u Zg je došao od Franka Millera prvi dio Sin Citya. Preko 200 stranica A5 formata,meki uvez,cijena? Sitnica! 100 kn. Pogađate,kupio sam ga i dopao mi se. Frank Miller to crt'o eeeeeeeeeej!
zna se kakav neprijatelj je dobar neprijatelj...

---------------

Samo dvoje je umrlo za tebe :
1. Isus Krist
2. Hrvatski domobran

Jedan je umro za tvoju dušu,drugi za tvoju slobodu.
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Post by EdgarFranjul »

Gledao sam nedavno na sajmu knjiga u Puli, ima dosta strip albuma, tvrde korice, malo strana a 100 kuna cijena. Baš i nije pogodno, iako bi bilo lijepo imati stripove upravo u albumima.
MaxMagnus
Accurate Shooter
Accurate Shooter

Post by MaxMagnus »

Ja sam propustio sajam u Zagrebu :-( pa sam se počastii prvim brojem Sin Citya ;-)

---------------

1. Isus Krist
2. Hrvatski domobran

EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Post by EdgarFranjul »

STRIP-REVIJA

Mjesečnik koji otima zaboravu djela hrvatskih velikana stripa

Prvi broj izlazi u nedjelju 29. rujna uz Večernji list, po cijeni od samo 2,90 kune. Nakon toga moći će se kupiti na kioscima za 9,90 kuna, a ubuduće će izlaziti svake zadnje nedjelje u mjesecu

Piše: Bojana Radović

Koliko god roditelji i pedagozi šutjeli o tome: stripovi su raketno gorivo za putovanje u svijet mašte, ali i prvi korak na putu prema životu velikih čitača. I zato je danas nemoguće naći čovjeka koji nije čitao – i obožavao – neki strip. Brak (treba pošteno priznati: iz interesa) stripa i dnevnih novina davno je sklopljen, ali i raskinut kada su u svijetu zabave zavladale neke nove tehnologije. Kod nas u Hrvatskoj od novina upravo Večernji list nije tako lako zaboravio svoju davnu ljubav. Ovo ljeto osvojili smo stripoljupce edicijom "Hrvatska povijest u stripu", a već ove nedjelje, 29. rujna, pred čitateljima će se naći Strip revija, strip magazin od 68 stranica ispunjen vrhunskim stripovima domaćih i stranih autora. Riječ je o zajedničkom projektu Večernjeg lista i zagrebačke udruge prijatelja stripa Stripforum.

Tko je Nježni?

Strip revija izlazit će svake zadnje nedjelje u mjesecu, umetnuta kao prilog u Večernji list. Takva će se prodavati za samo 2,90 kn, dakle Večernji list i Strip reviju čitatelji će platiti 9,90 kuna. No, čak i oni koji propuste nedjelju, novi dan za strip u Hrvatskoj, idućih će dana Strip reviju moći naći na kioscima u samostalnoj prodaji po cijeni od 9,90 kuna. Strip revija zamišljena je tako da se obraća svim ljubiteljima stripa, ali i onima koji će to tek postati. Uz one koji znaju kako je bilo odrastati uz Princa Valianta i Nježnog, stasale su i generacije koje ništa ne znaju o tim i mnogim drugim mitskim junacima. Svima njima namijenjena je Strip revija, koja će se baviti umjetnički kvalitetnim stripovima koji ne bježe od komercijalnosti i masovne popularnosti, mjesečnik koji će objavljivati najbolje od stranih i domaćih stripova te posebno njegovati hrvatsku strip baštinu.

Kulturni grijeh

Bogatstvo hrvatske strip umjetnosti može stati uz bok strip umjetnosti bilo koje zemlje u Europi. Da je nismo ponovno predstavili mladim naraštajima bio bi to kulturni grijeh na koji nemamo pravo, zapisao je Dražen Klarić, direktor sadržaja Večernjeg lista, u uvodniku prvog broja Strip revije, ističući da je funkcija tog mjesečnika "otimanje zaboravu djela hrvatskih velikana stripa".

Istodobno, Mladen Novaković iz Stripforuma kaže:

– Pojava Strip revije je ostvarenje želje skupine entuzijasta iz Stripforuma i Večernjeg lista u težnji da se strip vrati u novine i šire čitateljstvo upozna ili podsjeti na kulturni značaj i umjetnički potencijal te forme.

Ne propustite stoga već u prvom broju početak mitskog povijesnog stripa "Seoba Hrvata – Knez Radoslav" (Maurović – Žrnovački), western "Jaimie McPheeters putuje na istok" (Radilović – Furtinger), te "Štefekovu veliku pustolovinu" (O. Reisinger).

http://www.vecernji.hr/kultura/mjesecni ... nak-619324
Attachments
mjesecnik-koji-otima-zaboravu-djela-hrvatskih-velikana-stripa-slika-1308813.jpg
mjesecnik-koji-otima-zaboravu-djela-hrvatskih-velikana-stripa-slika-1308813.jpg (61.29 KiB) Viewed 5464 times
MaxMagnus
Accurate Shooter
Accurate Shooter

Post by MaxMagnus »

Negoooo....zaboravih spomenuti Fantoma.

Možda su stariji stripofili bolje upoznati sa time kako su Marvelovi junaci (da li su uopće izlazili,bili prikazivani kod nas) zastupljeni kod nas.

Silver Surfer,Fantastična četvorka,Daredevil,Punisher (iza '90 je izašao primjerak,dva,tri koji eto...nije zaživio)...i mnogi drugi su samo neki iz velikog opusa super-junaka.

Osobno me najviše zanima je li kod nas izlazio Thor. Kako je Marvel preuzeo glavnu (ili bar vodeću riječ) u direkciji filmova o svojim likovima,primijetio sam da je em kvaliteta filma porasla (jer su sa 90 min skočili na 120 plus min) em su se makli sa remakea prve epizode (tako da imamo Thor 1,2, Iron Man 1,2,3 a u najavi je i Captain America 2 dok su Hulk i Spiderman doživjeli pokoju ekranizaciju kakti prve epizode...bljak).

Kod Thora kao superjunaka mi se,premda ga nisam čitao,uvijek dopadalo to što za razliku od ostalih likova on ima uporište u povijesti ove planete. I moram priznati da mi se dopada kako je to Stan Lee razradio.
Stoga bih volio znati ima li kakvih izdanja na hrvatskom od Thora?
Što kaže hoplološko-stripovski trust mozgova?

---------------

1. Isus Krist
2. Hrvatski domobran

EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Post by EdgarFranjul »

Srebrni letač, Thor, Fantom Nebojša (Daredevil)...sve je to izlazilo kod nas ali su izdanja najvećim dijelom bila Dečje novine Gornji Milanovac. Politikin zabavnik i dosta drugih izdanja dolazilo je iz Srbije, nešto je izdavao Vjesnik a nešto je izašlo i u Sarajevu (Strip Art - izlazio je dok sam bio u osnovnoj školi ali je izlazio i kasnije, pred rat).
Uglavno, najbolji stripovi izlazili su u Stripoteci (koja izlazi i danas, ali ne više tako bogato), između ostalih i Thor.
Post Reply