Terorizam

Neobavezna rasprava bez svađa.
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Re: Terorizam

Post by EdgarFranjul »

ŽUPAN UPOZORAVA

Galić: Ovo u Tovarniku je humanitarna katastrofa, Vlada je lagala da ima plan

Ne može se po pet tisuća ljudi poslati vlak kapaciteta tisuću ljudi i to nazivati planom, netko za to mora odgovarati, istaknuo je župan

Datum objave: 17.09.2015 | 11:50 Autor: js/h

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić izjavio je u četvrtak u Tovarniku da su unatoč velikom zalaganju mještana Tovarnika, hrvatskih policajaca i Hrvatskog Crvenog križa, svi planovi za koje je tvrdila hrvatska Vlada da postoje, jutros pali kao nepostojeći, čime je Vlada potvrdila svoju nesposobnost i neodgovornost, naglasivši da je riječ o humanitarnoj katastrofi.

"Svi zajedno u Tovarniku svjedoci smo humanitarne katastrofe. Unatoč velikom zalaganju mještana, policije, Crvenog križa i drugih, svi planovi za koje nam je Vlada tvrdila da postoje pokazali su se nepostojećim", rekao je župan Galić na današnjoj izvanrednoj konferenciji za novinare održanoj u Tovarniku.

Prema podacima Ministarstva unutarnjih poslova od jučer ujutro do danas u 10,50 sati u Republiku Hrvatsku iz Srbije je ušlo ukupno 6200 migranata.

Moramo biti objektivni i reći da idemo prema konfuziji i kaosu

Župan Galić na konferenciji za novinare u Tivarniku pozvao je Vladu da hitno napravi plan za rješavanju humanitarne izbjegličke krize, te da osnuje Krizni stožer koji bi bio smješten na željezničkom kolodvoru u Tovarniku, na kojem se trenutačno nalazi nekoliko tisuća migranata pristiglih noćas iz Srbije.

Oni čekaju željezničku kompoziciju kako bi ih prevezla prema Zagrebu.

Predložio je izgradnju privremenih smještajnih kapaciteta duž koridora željezničke pruge Tovarnik-Vinkovci, rekavši kako bi se na tom prostoru moga smjestiti veći broj imigranata čime bi se izbjegla njihova nazočnost u naseljima.

"Ne može se po pet tisuća ljudi poslati vlak kapaciteta tisuću ljudi i to nazivati planom, netko za to mora odgovarati", istaknuo je vukovarsko-srijemski župan Galić.

Ocjenivši je da Državna uprava za zaštitu i spašavanje 112 upravo u svom nazivu nosi i ocjenu svog rada u ovoj katastrofi - jedinica i dvojku, a hrvatska Vlada čak ni to.

Mještani Tovarnika i Lovasa strahuju zbog velikog broja migranata koji neprestano pristižu

Načelnica Općine Tovarnik Ruža Veselčić Šijaković izrazila je strahovanja mještana Tovarnika velikim brojem migranata koji iz sata u sat pristižu u to srijemsko mjesto koje ima oko 1500 stanovnika.

Također je naglasila kako Tovarnik ne raspolaže kapacitetima za smještaj većeg broja migranata koji u Tovarnik pristižu i kroz kukuruzna polja što unosi strah u mještane dok se djeca boje ići i u školu.

I načelnica općine Lovas koja graniči s Tovarnikom, Tanja Cirba, rekla je da su mještani Lovasa vrlo zabrinuti.

Lovaščani su vrlo senzibilni u ovoj situaciji jer su i sami prošli tragediju progonstva u Domovinskom ratu, ali naši kapaciteti za smještaj su vrlo skromni, kazala je.

Konferenciji za novinare nazočan je bio i iločki gradonačelnik Zvonimir Dragun koji je kazao kako Grad Ilok može osigurati smještaj i prehranu za oko tisuću migranata. U Ilok je jučer prisiglo 86 migranata od kojih 14-tero djece, dodao je.

"Ne znamo što će biti niti večeras, a kamoli sutra. Ovdje se događa humanitarna katastrofa", upozorio je načelnik Stožera zaštite i spašavanja Vukovarsko-srijemske županije Zdravko Kelić, rekavši kako Stožer čini sve ne bi li se ublažila humanitarna katastrofa koja se događa u Tovarniku, ali da su limiti službi na terenu vrlo ograničeni.

Migranti i izbjeglice iz Sirije, Afganistana i susjednih država od srijede ujutro pristižu u Hrvatsku autobusima iz Srbije, nakon što su mađarske vlasti zatvorile granicu prema Srbiji, a srbijanske vlasti preusmjeravaju ih u Hrvatsku.

Migranti se zatiču na područjima policijskih postaja Tovarnik, Ilok i graničnog prijelaza Batina, naveli su iz MUP.

http://direktno.hr/en/2014/direkt/25187 ... a-plan.htm
"MOJU PROŠLOST,GOSPODINE, PREPUŠTAM TVOJOJ MILOSTI.
MOJU SADAŠNJOST, TVOJOJ LJUBAVI.
A MOJU BUDUĆNOST, TVOJOJ PROVIDNOSTI."
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Post by EdgarFranjul »

MILANOVIĆ POTVRDIO KAKO VLADA NEĆE UČINITI NIŠTA DA ZAŠTITI NAŠE GRANICE

Autor Uredništvo
Petak, 18 Rujan 2015 12:15

Milanović danas je svojom izjavom za tisak nadmašio sve gluposti koje je do sada izvalio. Osim što je priznao da je u Hrvatsku ušlo preko 14 000 migranata, što vjerojatno predstavlja tek dio stvarne brojke koja je višestruko veća a koju SDP po dobrom starom običaju vjerojatno krije od naroda, njegove se izjave svode na slijedeće:

- Prijelaz Bajakovo neće se zatvoriti

- Neće se slati vojska na granice da spriječava daljnji ulazak migranata

- Nećemo podizati zid

- Nismo u mogućnosti kontrolirati upade migranata jer imamo veliku granicu

Drugim riječima, Milanović je potvrdio kako će se u Hrvatsku nastaviti slijevati nepregledni niz migranata, koji će ulaziti gdje god požele, obzirom da granice nitko neće čuvati.

Najveći dio tih migranata neće uspjeti otići iz Hrvatske.

Slijedom toga, možemo očekivati nesaglediv broj migranata u našu zemlju, a postaje pitanje dana kada će stvar posve izmaći i ovoj minimalnoj kontroli koja postoji, te kada će hrvatski narod postati doista i bukvalno ugrožen.

Naročito veseli to što je istaknuo kako je u kontaktu sa Srbijom, koja nam šalje migrante koliko god može, te nam ti kontakti sigurno puno pomažu.

Također vrijedi spomenuti i i izjavu Vesne Pusić kako nema straha od terorista, jer teroristi putuju privatnim avionima.

Kako se čini, ova vlada namjerno pušta migrante u velikom broju u Hrvatsku, vjerojatno iz osvete što smo im srušili Jugoslaviju.

Vremena koja su pred nama opasna su i teška, ako ova vlada pod hitno ne ode, pitanje hoće li Hrvatska još dugo postojati.

http://www.dragovoljac.com/index.php?op ... &Itemid=11
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Post by EdgarFranjul »

Laži koje to baš i nisu

Propaganda o izbjeglicama – zar oni nisu tako divni i krasni?
Autor: Marcel Holjevac

Petak, 18. Rujan 2015. u 13:07

U posljednjih nekoliko dana su se svi svjetski mediji obrušili na laži o izbjeglicama koje se šire virtualnim prostorom. Problem je što te laži i nisu onoliko laži koliko bi to mediji htjeli prikazati u nastojanju da nam nametnu osjećaj krivnje zbog izbjeglica, koji je temelj svake kontrole društva odozgo i svakog totalitarnog sustava.

Ovih dana Facebookom kruži fotografija na kojoj se vide radikalni muslimani koji se sukobljavaju s njemačkom policijom, noseći pritom zastavu ISIL-a, a koja navodno prikazuje sirijske izbjeglice. Ona se proširila po “desnim” medijima diljem svijeta. Fotografija je prvi put viđena na internetu 2012. Zato je i nismo objavili, niti smo prenijeli vijest – jer ta fotografija nije snimljena sad.

Ali eto dio medija ju je objavio, neoprezno, i time dao onom drugom dijelu medija koji migrante uvijek prikazuje samo u pozitivnom svjetlu, pa su tako napali čak i jednu Mirelu Holy, koja je svojevremeno upozorila da među migrantima svakako ima i ubačenih islamista i terorista, i to ne malo. Oni su došli na svoje kad je objavljeno da je fotografija lažna: Eto, vidite kako zli i bezosjećajni desničari podvaljuju i lažu! “Ovo je još jedna fotografija koju šeraju pokvarenjaci i primitivci, ne nasjedajte“, glasi naslov na najantifašističkijem našem gay i islam friendly portalu, čiji vlasnik trenutno guli krumpire sa slobode zbog pronevjere sitnice od 6 milijuna kuna. Fotografija s naše naslovnice je postala krunski dokaz da zla i bezosjećajna desnica laže o imigrantima: nisu oni takvi! Treba pokazivati samo nasmijanu djecu i žene koje ih nose prema svijetloj budućnosti na zapadu!

No, je li fotografija baš stvarno lažna? “Raskrinkavanje” je krenulo od britanskog Independenta. Slika je se prosvjeda radikalnih islamista u Njemačkoj 2012. godine – što zapravo ne mijenja puno na činjenicama. Radi se o ljudima koji mašu zastavom ISIL-a. No Independent ne staje tu u “raskrinkavanju”, već ljude sa slike, pune bijesa i mržnje, prezentira kao “antifašiste”, a za zastavu tvrdi da nije zastava ISIL-a!

A to je puno veća laž od one da se tu radi o imigrantima iz ove tranše – jer, radi se nedvojbeno o imigrantima s Bliskog istoka, nebitno u kojoj generaciji (sinovi i unuci doseljenika na zapad su u pravilu radikalniji od svojih predaka koji su iz pustinje dolutali do obilne njemačke socijale). Dakle, Independent, a time i njegovi “dependents” – Jutarnji, Index, i tako dalje – tvrde da je fotografija “fabricirana” samo da bi se dokazala “teorija koja se ustalila među desničarima – da ISIL koristi sirijsku izbjegličku krizu da bi doveo tisuće terorista u Europu”. Upravo tako piše u tekstu Independenta.

“Fotografija potiče s prosvjeda u Bonnu u svibnju 2012. Antiislamski prosvjed je organizirala jedna sljednica krajnje desne političke stranke”, piše Independent, aludirajući očito na neonaciste, “I muslimani sa slike su dio protuprosvjeda”: prilažu i video, kako bi dokazali da je fotografija uzeta tada. U videu se kaže da je došlo do sukoba policije i islamista, i da je veći broj islamista uhićen. Ali iz mutnog videa se ne može razabrati jesu li to ti isti ljudi: reklo bi se da nisu, iako su zastave iste.

Naime bolji promatrači su zapazili da je fotografija, istina, uzeta u svibnju 2012., ali ne u Bonnu (kako Independent piše, a naši antifašisti prenose) već u Solingenu, ranije tog mjeseca. Islamisti – antifašisti su se pojavili niotkud u stilu Zorana Ercega i Marijane Mirt i napali mirne prosvjednike, ozlijedili su nekoliko njemačkih policajaca i jednog prolaznika. Ali ostatak priče je manje više istinit.

Veći je problem što se u članku navodi: “Slika za koju se tvrdi da je slika izbjeglica koje nose zastavu ISIL-a i napadaju policiju je bila često dijeljena ovog tjedna na socijalnim mrežama — ali slika je stara, vjerojatno uopće ne pokazuje zastavu ISIL-a, i nema ništa s izbjeglicama“.

Kako to vjerojatno nije zastava ISIL-a? Tako, objašnjava genij od novinara, što ona liči na zastavu ISIL-a, ali je, po “Independentu”, to zapravo “Shahada sa Prorokovim žigom”, što su, prema njihovim “stručnjacima”, važni simboli “Koje dijele svi muslimani”!

Hej! To nije zastava ISIL-a jer to jest zastava koju koristi ISIL, ali su je koristili i neki drugi kroz povijest? Jesu li ti ljudi slijepi? To je smisleno kao da kažete da je svastika važan simbol kojeg dijele svi Arijevci! Da, istina je da je to crna prorokova zastava, “ratna zastava”, ali istina je da je ona simbol upravo ISIL-a, koji ju je uzeo kao svoj simbol, i oni koji njome mašu znaju što rade. Dakle, priča Independenta da to “nije nužno zastava ISIL-a” je priča u rangu da petokraka nije simbol komunizma, nego “antifašizma”, ili da ZDS nema ništa s NDH nego je stari hrvatski pozdrav. Jest, i ta zastava je stara gotovo tisuću i po godina, no zna se što ona znači danas! Očito, liberalni mediji u svijetu i Hrvatskoj žele prikriti i minimizirati terorizam. Zašto?

Dakle, ti ljudi sa slike su podržavatelji terorističkog ISIL-a, bili oni svježi imigranti ili oni od prije pet godina, ili djeca onih od prije pedeset godina! I to je bitno! Nema tu nikakve laži “zapjenjenih desničara!” Muslimani su dolazili kao izbjeglice i imigranti i tražili azil na zapadu davno prije sirijske izbjegličke krize, i tvrditi da fotografija “nema ništa s izbjeglicama” je obična sirova laž! Nije bitno koliko je fotografija stara, i je li to “stara islamska zastava” ili “zastava ISIL-a”; činjenica je i istina da je ISIS usvojio taj amblem, simbol, zastavu, zovite to kako vas volja. Činjenica je da je taj simbol danas neprihvatljiv na zapadu upravo kao i svastika, i treba biti, jer je to simbol čiste krvoločnosti, bestijalnosti, nasilja, i mržnje spram nas kršćana. Zašto onda licemjerno liberalni mediji u Hrvatkoj pišu da je taj simbol prihvatljiv, jer je “stariji od ISIL-a”, a nije prihvatljiv pozdrav “Za dom spremni”, iako je stariji od NDH, ali “ustaše su ga usvojile”?? Usvojio je i ISIL Muhamedovu ratnu zastavu!

Ako je amblem ISIL-a prihvatljiv za liberalne medije na zapadu i u Hrvatskoj, onda i ZDS i svastika MORAJU biti prihvatljivi po istom tom principu! Svastika je starija od nacizma 3.000 godina, zar ne??? Ali, ovdje ponovo imamo situaciju da je medijski “bias” na lijevoj strani, i lovi se za detalje kako bi dokazao da su desničari paranoični i da ISIL-a nema na zapadu i među izbjeglicama!! Zašto? Jer u svom totalitarnom načinu razmišljanja, oni, ne mi, smatraju da bi u tim uvjetima bilo opravdano svima njima odbiti azil! Ili ih ne pustiti u zemlju! Zato se radije drže očite laži da među izbjeglicama nema isilovaca. A to je gore nego tri godine stara fotografija koja je postala viralna, jer ona stvarno prikazuje isilovce u Njemačkoj koji su tamo došli kao imigranti!

Zašto mediji uopće štite ISIS? Zašto osuđuju svaku pomisao da bi među imigrantima moglo biti terorista, kad i sami imigranti znaju da ih ima i ne tvrde ništa drugo? Isilovci se ubacuju u relativno nekontrolirani priljev izbjeglica iz Sirije, Afganistana i drugdje, i to nije nikakva desničarska teorija zavjere, već logičan zaključak. Da sam ja terorist na Bliskom istoku, svakako bih razmotrio mogućnost da se na taj način ubacim u Europu, s gomilom izbjeglica. Ti isti izbjeglice će u skoroj budućnosti zahtijevati uvođenje šerijata i javno odsijecati glave ljudima po ulicama zapadnih gradova zbog blasfemije spram islama, premlaćivati palicama žene u minicama, kamenovati preljubnice i vješati homoseksualce na kranove auto dizalica. Ne zbog toga što su za Isil ili protiv, nego jer je to sama priroda islama i muslimana. Moralna obaveza muslimana je raditi na uspostavi islamske države.

Ljudima uvijek treba pomoći, ali puštati organiziranu najezdu izbjeglica da postavlja pravila i nameće svoju volju u tuđoj kući treba hitno spriječiti; ako im je stalo do nasilja i borbe, mogli su ostati kod kuće. Mainstream mediji koji redom populistički pozivaju na dobrotu, prihvaćanje što većeg broja izbjeglica, i tako dalje, nikad ne objavljuju slike koje im ne idu u prilog, divljanja izbjeglica, napada na policiju. Ne, bitno je ukazati da je “laž” da je to fotografija izbjeglica koji napadaju policiju u Njemačkoj i mašu zastavama ISIL-a! A laž je valjda i izjava samog ISIL-a da će tako ubacivati ljude u Europu, i nasilje kojem svjedočimo u Srbiji, Mađarskoj, a sad i kod nas. Čak i da je to sve skupa laž, a laž je samo u manjem i manje bitnom dijelu, znači li to da su svi imigranti automatski sveci, da među njima nema ni isilovaca ni ekonomskih migranata? Ne.

Ali najgore i najodvratnije je što su upravo ti mediji koji sad “razotkrivaju” ovu sliku iscijedili do krajnjih granica sliku nesretog dječaka pronađenog mrtvog na plaži u Grčkoj. Raširili patetičnu lažnu priču njegova oca. I zgražali se kakvi to neljudi mogu tvrditi da je njegov otac, Kurd, bio na sigurnom u Turskoj, gdje je čak imao i posao, i da uopće nije morao poduzimati opasno putovanje. Čak i gore od toga: on nije podijelio s obitelji svoj pojas za spasavanje, spasio je sebe a ne sina niti suprugu, a brojni ga optužuju, uključujući i obitelj, da je on taj koji je švercao nesretne ljude koji su se utopili! A o tome što je istina, najbolje je posvjedočio pogreb nesretnog dječaka u Siriji, gdje očito nikom nije prijetila nikakva opasnost… No, mediji nisu dali ni riječ isprike ni ispravka za laži kojima su nas pumpali. Kao što neće ni za nogometnog trenera kojem je Petra Laszlo, novinarka CNN-ove podružnice N1 podmetnula nogu dok je nosio dijete. Da, potez je grozan, no to ne znači da je čovjek kome je podmetnula nogu svetac i da nije islamist i isilovac. Danas je vijest dana da je taj divni čovjek dobio posao u Španjolskoj. Njegove islamističke slike i izjave s njegova Facebooka prije nego je pobjegao pred Asadovim trupama će valjda biti proglašene teorijom zavjere…

http://www.dnevno.hr/vijesti/komentari/ ... sni-830056
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Post by EdgarFranjul »

PROVELA SAM DAN S ‘IZBJEGLICAMA’: Evo što vam moram reći, a da drugi prešućuju!

Autor: Zrinka Kasapić
Petak, 18. Rujan 2015. u 19:25

Ne, ti ljudi nisu teroristi (iako ih sigurno ima), ovi ljudi su logistički potpomognuti i poslani da urušavaju EUROPU, njezine zakone, njezin smisao!

Kao i svi drugi ljudi ovih dana se lomim između emocija koje iz mene plivaju u trenutku kada gledam tužne slike žena, djece, utopljenika koje mediji nazivaju izbjeglicama, i svega onoga što zapravo vidim od samog početka navodne ‘izbjegličke krize’ – ljudi dragi, ovdje nije riječ o izbjeglicama!

Upravo zbog toga, otišla sam u četvrtak ispred hotela Porin kako bi izbliza i bez medijske propagande pobliže istražila profil ljudi koji u ovom trenutku čine masovni kaos diljem Europe!

Čim smo stigli pred Porin čuli smo urlikanje, vrištanje, vikanje! Cijeli hotel izašao je na balkone, trgali su krevete, bacali smeće i uzvikivali ‘SLOBODA’. U tom trenutku stojeći pokraj okupljenih medija mislim si- ‘Pa što im rade unutra, jel’ ih tuku, muče? O čemu je riječ? Instinktivno već u sebi optužujem hrvatsku policiju za ‘nehumano’ ponašanje, jer ne vidim drugi razlog za ovakvu vrstu ‘divljaštva’ – i to u trenutku kada su svi dobili- krevet, vodu, hranu i prostor za higijenu!

Zaista, tada sam pomislila da su baš jadni!

Imigranti na balkonu hotela, s transparentima na kojima piše – HELP, UN, ANGLEA MERKEL, FREEDOM itd. obišli su svijet. I tako su Hrvati u jednom trenutku ispali nehumani i nečovječni u medijima, jer eto, oni viču da su zarobljeni!

No, kasnije u razgovoru s jednim ilegalnim imigrantom doznajem – TO JE ČISTA MANIPULACIJA! Oni su naučeni kako manipulirati medijima i kako slati poruke ‘jada i bijede’ u svijet! Oni točno znaju što medije ‘pali’ i to je zaista nevjerojatno!

A sad ću vam ispričati što sam zapravo vidjela!

Priča 1.

Nakon što sam posvjedočila kaosu na blakonima hotela Porin, i dok sam u sebi pucala od ljutnje na hrvatsku policiju za koju sam mislila da vrši teror nad ‘jadnim izbjeglicama’, oni su počeli u grupama izlaziti iz hotela Porin, potpuno slobodni.

Zaustavljam jednog imigranta (mladog) koji kao zna engleski i pitam ga – Zašto ste divljali prije nekoliko sati? Što su vam radili?- I kaže on meni: – Ništa, nismo se htjeli registrirati! Pitam ja – jesu vas tukli ili zlostavljali, kaže on: ‘Ne, jeli smo, pili, spavali, oni nam nisu dali da idemo prema Sloveniji dok se ne registriramo, a mi se ne želimo registrirati, zato smo vikali – SLOBODA – UPOMOĆ’.
'Ne želimo se registrirati, zato zovemo pomoć' rekli su nam imigranti!

Ja slušam i ne vjerujem što čujem! Ovaj ilegalni imigrant kao i ostatak njih nemaju papire, vize, isprave, putovnice. Oni nemaju ništa, i onda u zemlji koja ih je ugostila i bolje nego što je ugostila svoje ‘socijalne obitelji’ izvikuju ‘SLOBODA – UPOMOĆ’ i na taj način manipuliraju ljudskim osjećajima, to tvrdim jer su moje osjećaje izmanipulirali u jednom trenutku! Ostala sam u šoku! I nije mi bilo jasno što to njima nije jasno!

Priča 2.

Kako oni izlaze iz hotela Porin u grupama, smještaju se ispod jednog drveta u blizini, u hladu. Kolegica i ja odlučujemo im prići! Prilazimo im i primjećujemo da je u ovoj grupi jedna žena s nekoliko djece i 10 muškaraca. (Od 25- do 35 godina). Kako smo žene, muškarci već prilaze nama. Predstavljamo se kao novinarke, a tada se događa nešto ‘čudesno’. Muškarci zovu djecu oko sebe, i traže nas da ih slikamo. Jednog dječaka gurnili su prema kolegici kako bi se ona s njim slikala. Mi baš namjerno nismo željele slikati djecu, nije ok! Tada shvaćamo – oni su organizirani i pripremljeni za medije! Naravno, dolaze kamere hrvatskih i slovenskih medija i svi snimaju djecu, jer djeca su jako zanimljiva kamerama, iako je posve jasno da su djeca ovdje iskorištena. No dobro. Idemo dalje.

Priča 3.

S obzirom da nas opet manipuliraju osjećajima gladne i žedne djece, naš kolega vadi 10 eura koje nudi jednoj djevojčici. Odmah je reagirala cijela grupa muškaraca glasno uzvikujući : No money, we have a lot of money! (Ne novac, mi imamo puno novca), i ne dozvoljavaju da dječici damo novac. Na to mi ilegalni imigrant prilazi i govori kako oni nisu gladni i žedni i ja sam posve zbunjena i pitam se – pa zar nisu oni izbjeglice? Zar nisu gladni i žedni? Na to nam imigrant iz Iraka vadi 500 eura i tvrdi kako oni nisu siromašni.

Pitam ih što im treba… voda, hrana, krevet, odnosno pitam ih što zapravo žele? A oni svi zajedno uzvikuju – Slovenija!

Pitam ih zašto ne ostanu u Hrvatskoj, oni uzvikuju Slovenija. Pitam ih kamo idete, oni uzvikuju Slovenija. Govorim im kako nemaju papire, no oni govore da oni idu, i da to nema veze! Zbunjena sam, jer sam već mislila pozvati ljude da ih ugoste u Zagrebu, a kad ono, oni to ne žele, oni idu, i kao da su programirani na cilj.

Priča 4.

Jedan ilegalni imigrant na pitanje kamo sada ide, govori mi- ‘Idem u Finsku’. Ja zbunjena objašnjavam mu da mu na papiru piše da mora na Zagrebački velesajam, jer nema papire, a on mi govori – ja idem u Finsku. Jedan drugi mi je rekao da ide Švedsku, a niti jedan niti drugi nemaju putovnice i jedino što imaju su ‘pare’ – brdo novca. E sad, s obzirom da sam uvijek htjela ići u Finsku, shvaćam pa im malo i zavidim. Kroz misli mi prolazi, kako bi i ja sada mogla obući feređu, i s tom grupom otići u Finsku. Naravno bez papira, radeći sve što oni rade, i tada shvaćam koji je to zapravo kaos i o čemu se zapravo radi!

‘Idem ja u Švedsku’, govori mi ilegalni migrant pokazujući dokument na kojemu piše da mora na Zagrebački velesajam

Ovi ljudi nisu gladni i žedni- to su sami rekli! Raspoređeni su po grupama! Svaka grupa broji na desetke ratno sposobnih muškaraca, a svaka grupa ima 1-2 žene koje imaju nekoliko djece! Svaka grupa ima svog vođu koji ima razrađen plan puta! Njih ne zanimaju okolnosti već kao da su čipirani, idu na cilj! Bila to Finska, Švedska, Njemačka, nije važno jer su oni uvjereni da oni granice mogu prijeći i tako doći do cilja. Što je najbolje od svega oni uspijevaju!

Također, moram vam reći kako te navodne izbjeglice jako dobro izgledaju. Super su obučeni, imaju super mobitele koje rado pokazuju, a ako neko od njih ni nema, grupa se brine da svi imaju sve! Iznenađujuće su dobro organizirani i ni jedna njihova rečenica kao ni postupak nije spontan! Oni prelaze granicu po granicu (bez papira) i tako pod svjetlima reflektora urušavaju čitav sustav.

Nakon cijelog dana s njima zaključujem! Ne, ti ljudi nisu teroristi (iako ih sigurno ima), ovi ljudi su logistički potpomognuti i poslani da urušavaju EUROPU iznuta, njezine zakone, njezin red i smisao! Oni ne bježe od rata, jer da bježe, ostali bi u Hrvatskoj sretni da su od rata pobjegli. Oni Hrvatsku (i ne samo Hrvatsku) optužuju za ‘ropstvo’ jer ih želi popisati?!! A dala im je sve što im treba…

Oni su tu, po mom skromnom mišljenju, da resetiraju i ponište sustav, i da to učine pred kamerama! Oni su poslani da čine kaos, (ne nužno teroristički napad, i anarhija je dovoljna) nakon čega će oni koji su ih poslali- uspostaviti red. I to vam je to!

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/p ... uju-831425
BorisVasiljevic
Deputy
Deputy

Post by BorisVasiljevic »

Evo pamfleta liberalne masonerije o krizi u Siriji koja objašnjava zašto "sirote" izbjeglice bježe u Europu. Moram naglasiti da je ovo toliko dobro umotavanje laži u istinu i skrivanje bitnih činjenica nizom distorzirane istine da je to jednostavno umjetnost. Bilo je potrebno dva gledanja ovog videa da pohvatam rupe u priči, osnovna premisa je laž, a to je da je ISIL nastao tako tek sam od sebe. Svejedno preporučujem pogledati, dobro je za imunitet od laži povremeno pogledati debele izmišljotine neoliberalnog fašizma.

https://www.youtube.com/watch?t=2&v=RvOnXh3NN9w
Chuck Norris can squeeze orange juice from a banana.
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Post by EdgarFranjul »

Da, ovoga se ni Gebels ne bi postidio, štoviše, rekao bi: nadmašili su me, premašili i prešišali.
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Post by EdgarFranjul »

ANALIZA SITUACIJE U HRVATSKOJ: Slijedi potpuna paraliza hrvatske kao suverene i nacionalne države

Autor: Zoran Meter
Subota, 19. Rujan 2015. u 19:17

Vlada RH, umjesto da čini što i drugi, radije preparira naivnu hrvatsku javnost za mirno prihvaćanje onoga što slijedi.

Hrvatske vlasti igraju posljednji izdajnički ples po diktatu EU-moćnika, koji će po Hrvatsku imati goleme negativne posljedice. One, obilato koristeći režimske medije i razno-razne liberalne građanske udruge, hine humanost i solidarnost, te se lažno prikazuju zaštitnicima hrvatske države kroz nepotrebno svađanje sa svim susjedima, optužujući ih cinično za „metode iz Drugog svjetskog rata“, iako ovi jedino žele zaštiti svoje države od namjerno pokrenutog stihijskog prodora milijuna ljudi koji im uskoro dolaze pred vrata i za čiju kalvariju sami nisu ni najmanje krivi.

Vlada RH, umjesto da čini što i drugi, radije preparira naivnu hrvatsku javnost za mirno prihvaćanje onoga što slijedi. A slijedi potpuna paraliza hrvatske kao suverene i nacionalne države i njezino pretvaranje u golemi izbjeglički logor po zamisli čelnika EU, u koji će se onda kao pomoć slijevati određena financijsko-materijalna sredstva iz njezinih fondova, dok se u Bruxellesu konačno ne usuglase stavovi, što i kako s postojećim, i milijunima drugih emigranata koji se upravo kreću prema europskom kopnu.

Nepostojanje ranije europske strategije za prevenciju tj. sprječavanje, a ne liječenje goleme infekcije koja sada prijeti Europi nesagledivim posljedicama, a za koju se davno znalo i za koju se EU već nekoliko godina „pripremala“ (vidimo kako), u stvarnosti ukazuje samo na to kako se radi o projektu razrađenom na puno višim razinama i o kojima europska javnost ne smije previše znati. Ali nećemo ovom prilikom ići tako daleko već se spustimo na formalnu političku razinu funkcioniranja EU.

Usuglašavanje stavova čelnika država članica Unije o izbjegličkoj krizi može trajati mjesecima pa i godinama, a u međuvremenu će se donositi samo određene tehničke odluke, kako bi se održavao minimalni privid o tome kako EU još uvijek funkcionira na stabilnim temeljima. Međutim, te odluke neće imati suštinskih utjecaja na zbivanja na terenu, a glavne operativne odluke neće biti donešene možda i nikada, i to u prvom redu zbog odlučnosti sve većeg broja zemalja da samostalno odlučuju o zaštiti vlastitih državnih interesa, ne želeći ih prepustiti birokratskim odlukama briselskih čelnika.

Upravo se u tom posljednjem i ogleda cjelokupna tragedija današnje Hrvatske, koja proizlazi isključivo iz odsustva bilo kakve državničke i racionalne politike i koja se radije komotno, slijepo i poslušno oslanja na diktate iz Bruxellessa, bez preuzimanja vlastite odgovornosti za zaštitu države koju vode. I to, bez obzira što je već i djeci u školi razvidno kako EU nema strategiju za rješavanje ove krize na za sve članice zadovoljavajući način.

Međutim, treba biti iskren (jer je vrijeme za „mrmljanje u bradu“ i demagoški populizam završilo) i reći, kako u Hrvatskoj danas nema relevantne političke snage koja bi odlučnom akcijom zatražila zaustavljanje rasprodaje hrvatskog državnog suvereniteta te pokrenula i pozvala narod (stojeći ispred njega, a ne skrivajući se iza njegovih leđa, čekajući što će se iz svega izroditi te, eventualno, na kraju pobrati lovorike) na demokratski dozvoljene oblike borbe protiv ovog dugoročno neodrživog stanja koje provociraju trenutačne vlasti.

Predsjednica države, govoreći jučer o potrebi državnog i političkog jedinstva, ne vidi kako to jedinstvo (inače vrlo poželjno, ne samo u kriznim stanjima) s trenutačnim vlastima znači jedino hrvatsku propast. Predsjednicu, začudo, ne zabrinjava niti Milanovićevo verbalno poigravanje s njezinom Ustavom definiranom ulogom, pričemu on sve operativne zadaće u rješavanju izbjegličke krize stavlja pod okrilje Vlade, a svi ostali u državnom sustavu su, prema poznatom Mesićevom „teoremu“, samo fikus tj. dekoracija. A Milanovićevi planovi šuplji su poput sira s rupama: plan „A“ propao je za svega jedan dan zbog čega nam se Europa smije; plan „B“ trajat će onoliko koliko dozvole Mađari i Slovenci otvarajući koridore, a što zapravo znači da za koji dan, možda i sat, slijedi i Milanovićev plan“C“. Za sve nas bi bilo najbolje kada bi taj plan uključivao i Milanovićevo priznavanje poraza i nemoći za nošenje s ovim problemom

Glavni analitičari i savjetnici nemaju hrabrosti javno reći što se u stvarnosti događa

Odsustvo dugoročne državne i nacionalne strategije koju Hrvatska nikada nije usvojila zbog javnosti nedokučivih razloga (a u stvarnosti zbog zapovjedi iz svjetskih središta moći koje si ostavljaju slobodu modificiranja mozaika Jugoistočne Europe sukladno svojim interesima, već prema potrebi tj. razvoju ukupnih geopolitičkih procesa), ne znači da se analitičke službe nisu u stanju baviti svojim poslom i to na potpuno profesionalan način. One vjerojatno to i čine ali glavni savjetnici hrvatske vlasti nemaju dovoljno profesionalne hrabrosti javno govoriti o tome koji su stvarni uzroci problema, kao i o tome, što se u svezi toga dogovara u analitičkim krugovima EU i SAD-a, koji sigurno ne spavaju već razrađuju operatvne planove za njihovu kasniju političku provedbu na terenu.

Ponešto od tih planova može, ukoliko ima volje i znanja, doći i do hrvatskih analitičara, kao što dolazi i do onih u drugim zemljama članicama EU. A do tih zemalja dolaze saznanja koja ukazuju kako se od Njemačke nastoji stvoriti veliki sabirni logor, nakon čega bi se zakonskim rješenjima od strane čelnika EU te izbjeglice raspodjelile diljem zemalja članica Unije. Ako ne bude išlo kvotama, čemu se mnogi opiru, onda zakonom o slobodnoj migraciji unutar Unije, o čemu je i dogovorano na sastanku Eurokomisije 14. rujna. One zemlje koje bi se opirale takvim rješenjema, jednostavno bi bile ucjenjene „zavrtanjem“ financijskih „ventila“ različitih EU fondova koje trenutačno obilato koriste.

Međutim, ne ide sve prema planu. Pojedine velike i „stare“ članice EU svjesne su, kako liberalizacija protoka izbjeglica unutar EU ne znači i njihovu pravednu raspodjelu jer logika stvari ukazuje kako će se rjetko koji emigrant dragovoljno odlučiti na odlazak u, primjerice, Rumunjsku ili Bugarsku. Oni će radije, ukoliko ne budu mogli ostati u Njemačkoj, birati druge razvijene zemlje Unije s njezinog Zapada i Sjevera.

Osim toga, glavnom planu EU smetaju i pojedine države koje samostalno donose odluke o zatvaranju i zaštiti vlastitih granica, poput Velike Britanije, Mađarske, ali nedavno i Austrije i Njemačke na njezinim južnim granicama, o čemu se u Hrvatskoj, iz Vladi dobro znanih razloga ne govori. Zato je Bruxellessu postalo jasno kako je nužna „privremena“ modifikacija postojećeg plana i stvaranje „privremenog“ (čitaj-dugoročnog) sabirnog centra u blizini šengenske zone koji bi se nakon dogovora unutar EU raspustio, a izbjeglice raspodjelile po čitavoj Uniji.

Posve je „logično“ da je izbor za takav golemi logor pao na Hrvatsku (a ne, recimo, na Srbiju koja nije članica EU ali je također mogla činiti ovo što se od nas traži, dobivajući zauzvrat financijsku potporu, ili još prije jedna Grčka kao članica EU i td.).

Dugotrajni logor za ostvarivanje geostrateških planova glavnih svjetskih geopolitičkih kuhara iz Washingtona, o unosu milijuna emigranata kao destabilizirajućeg čimbenika u EU radi njegove kasnije manipulacije u političke, vojne i gospodarske svrhe, ne žele biti ni Grčka ni Italija. Grčka se, pritom, ispod diplomatskog stola poziva na činjenicu o izostanku europske solidarnosti kada se nedavno radilo o rješavanju njezine dužničke krize, pričemu su se tada, umjesto načela solidarnosti, ustrajavalo na čvrstim financijskim i bankovnim načelima. Grci zato ne vide razloga za vlastitu solidarnost s Njemačkom i drugim državama eurozone u sadašnjoj izbjegličkoj krizi, nego izbjeglice radije kanaliziraju prema sjeveru, pritom sami ne imajući prevelikih problema izuzev osiguranja transportnih koridora i sredstava za prijevoz izbjeglica (iako i to košta ali kud i kamo manje od njihovog dugotrajnog razmještanja u vlastitoj zemlji). Makedonija je u tome svemu sasvim irelevantna zbog svoje nemoći, a Srbija ulazi u dio čitave ove „igre“ također neznatno okrznuta, opirući se pritom snažno na Zapadna nastojanja za njezino izvlačenje iz ruske zone utjecaja. Srbija na tome već dugo vremena vješto manipulira a tako će biti i dalje, o čemu hrvatske vlasti nikako ne vode dovoljno računa.

O svim ovim i još mnoštvu drugih okolnosti iz hrvatskog okružja, vladini savjetnici i analitičari su morali znati i o tome voditi računa. Ukoliko nisu, onda su nesposobni i nedostojni primanja plaće od građana za čiju bi se sigurnost morali brinuti. Ali ne treba biti naivan i sve bazirati na nesposobnosti Vladinih savjetnika već pogledati istini u oči i reći, da takve analize i planove Milanovićeva Vlada sigurno zna ali ne poduzima ništa iz gore navedenih razloga.

Broj izbjeglica u Hrvatskoj previsit će broj stanovnika Splita

Posljedice Vladine poslušnosti moćnicima, osim pogoršanja dobrosusjedskih odnosa, Hrvatska će imati kroz skoro pretvaranje zemlje u jedan veliki izbjeglički logor. On dugoročno neće moći biti rješiv te predstoji prava demografska kataklizma jer se te ljude (a procjene se kreću i do 200 tisuća) neće moći držati zatvorene u sabirnim centrima ma koliko ih se u međuvremenu bude stvorilo. Znači, njihovo kretanje po Hrvatskoj bit će slobodno, uz uvjet prethodne registracije. Takvo stanje odrazit će se na sve aspekte društva, od onog sigurnosnog, pa do gospodarskog i demografskog jer je nedvojbeno kako će se većinu tih ljudi, uz pomoć EU fondova, nastojati integrirati u hrvatsko društvo. A kada se uzme u obzir da se tu može raditi o brojci jednog Splita (uz naznake daljnjeg povećanja) onda je jasno da se nacionalna država hrvatskog naroda, uz pomoć Vlade tog istog naroda, preobrazuje u „multi-kulti“ zajednicu EU-tipa, s velikom dozom sigurnosne ugroze, od jačanja radikalizma pa do klasičnih terorističkih akcija.

Da je to tako, svjedoči i prispjela vijest iz Njemačke, koja se poziva na izjavu čelnika tamošnje Službe za zaštitu ustava (Bundesamts für Verfassungsschutz, BfV) Hansa-Georga Maaßena, koji je u petak izjavio, kako izbjeglice koje su u Njemačku već pristigle iz država Bliskog istoka, aktivno u svoje redove vrbuju lokalni islamisti – salafiti. Imajući u vidu stanje u susjednoj nam BiH i tamošnje ćelije vahabista i pripadnika ISIL-a, vrlo je lako izvući zaključke što to sve može značiti po hrvatsku sigurnost, njezino gospodarstvo, turizam i td.

Milanović zatvara oči, a hvali se mozgom

U jučerašnjem razgovoru s predstavnicima medija, Milanović se najviše grozio izgradnji zida na granicama prema Srbiji, govoreći kako je to nemoguće učiniti, da je skupo i td. Naravno, kada bi Milanović bio iskren, on narodu ne bi skrivao kako se tu zapravo ne radi o klasičnoj fortifikaciji, a ponajmanje o nekakvoj novovjekoj verziji „Kineskog zida“ s kulama i stražarnicama. Tzv. zid, u stvari je ograda tj. sustav žičanih barijera u kombinaciji s prirodnim preprekama, koji se postavlja vrlo brzo i isto je toliko učinkovit, neovisno o pojedinim medijskim izvješćima o rezanju žice i prelasku emigranata kroz mađarsko-srpsku granicu. Ograda, naravno, nije savršena ali je vrlo učinkovita, a o čemu, konačno, svjedoči i preorjentacija smjera kretanja izbjeglica iz Srbije, više ne prema Mađarskoj već prema ne branjenoj hrvatsko-srpskoj granici.

Sustav takve žičane ograde nije niti financijski prezahtjevan i Mađarska ga uspješno realizira, a pomoć, u slučaju potrebe, spremne su joj pružiti i članice Višegradske skupine (V4) u koju, osim nje, ulaze još i Poljska, Češka i Slovačka, a hrvatske se vlasti od nje brane kao u srednjem vijeku od kuge, te se u svojoj odnarođenoj politici radije okreću balkanskim integracijskim procesima.

Dakle, Milanović iznova manipulira hrvatskom javnošću politizacijom mađarskog „zida“, i verbalnim blaćenjem mađarskih čelnika nedostojnog jednog ozbiljnog državnika. Naš premijer pritom ne želi reći kako ovih dana, primjerice, tog istog „omraženog“ Orbana, zabrinut zbog golemog priljeva izbjeglica na zasjedanje bavarskog parlamenta Landtaga zove i sam premijer te najbogatije njemačke savezne zemlje.

Vijest koju je u subotu objavio France-Presse (AFP), pozivajući se na mađarskog ministra obrane Attilu Kovacsa, kaže kako je Mađarska doslovno preko noći uspjela postaviti 41 kilometar ograde duž granice s Hrvatskom (vidi foto). Ostatak granice, kaže se dalje u vijesti, čini rijeka Drava u dužini od 330 kilometara i prijeći preko nje je vrlo teško. Ta vijest je najbolji odgovor na Milanovićevo neznanje kako se to radi i štiti državna granica od ilegalnog prijelaza.

Sve ukazuje na upravo onaj scenarij koji Hrvatsku iznova pozicionira kao lažno „predziđe kršćanstva“ (u Europskoj uniji već davno odbačenog), pri čemu će naša zemlja s podaničkim vlastima, kao i u srednjem vijeku protiv Osmanlija, više-manje sama i zaboravljena snositi golemi teret borbe s novom stihijom. Balkanski poluotok, ukoliko se nešto u geopolitičkom smislu ubrzo ne promjeni, vrlo će brzo postati zasićen milijunima emigranata, koji će se iznova naći na predvorju „kršćanske“ Europe, u koje su odnarođeni političari od 2000. godine do sada, nažalost, pozicionirali i Hrvatsku.

http://www.dnevno.hr/geopolitika/analiz ... ave-832153
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Post by EdgarFranjul »

Izbjeglice ili teroristi: Policija u Grčkoj pronašla dva kontejnera kontejnera oružja za migrante!

Rujan 20, 2015

Kontejner je bio poslan u imigrantski logor kao dio humantirane pomoći, ali ga je policija prije ulaska pregledala i otkrila oružje, piše grčki portal Cretapost.

Brod je bio natovaren sa 14 velikih kontejnera, a među njima su bila dva s oružjem i municijom. Policija je navela kako su pronašli 5000 dugih cijevi i preko 500 000 metaka te nešto cigareta.

Nadležne službe još istražuju i pokušavaju ući u trag ostalim akterima ovog šverca oružja po svemu sudeći namijenjenog za migrante, iako su policija i mediji ovaj podatak objavili prije deset dana. Uhićeno je nekoliko osoba Sirijskog i Egipatskog porijekla koji se dovode u vezu s pokušajem dopreme oružja u izbjegličke logore u Grčkojopla2

Pronađeno oružje je Američke i Engleske proizvodnje dok je manji broj pušaka ruske proizvodnje.

Grčke vlasti se pitaju zašto je izbjeglicama potrebno oružje i protiv koga će se boriti ako su pobjegli od rata ne želeći sudjelovati u sukobima ni na jednoj od sukobljenih strana?!

Ministar mora Christos Zois vezi incidenta čestitao je Obalnoj straži:

“Koordinirano napori, neposrednost u poslu i visoka profesionalnosti dovela su do zapljene velike količine oružja i streljiva. Istraga oko dopreme oružja i streljiva se nastavljaju i nadamo se da ćemo uskoro imati više informacija o ovom slučaju.”

http://www.maxportal.hr/izbjeglice-ili- ... ra-oruzja/
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Post by EdgarFranjul »

D. Dijanović: Neka pitanja o tzv. migrantskoj krizi o kojima se u medijima ne raspravlja

Objavljeno: 29. rujna 2015.

Pitanja o tzv. migrantskoj krizi koja zahtijevaju odgovore

Aktualna tzv. migrantska/izbjeglička kriza još je jednom pokazala ne samo nesposobnost i diletantski pristup u vođenju države Vlade na odlasku, nego i činjenicu da proklamirane tzv. europske vrijednosti – kao npr. „Europa bez granica“ – vrlo brzo padaju na ispitu kad nastupi izvanredno stanje u okviru Europske unije. Kriza je pokazala i to da su nacionalne države i dalje itekako bitni čimbenici međunarodne politike i da se europski narodi nemaju namjeru lišiti svog identiteta u ime nekakvih apstraktnih ideala. Najegzemplarnije je to pokazao mađarski narod prevođen premijerom Orbanom, u ovome trenutku bez ikakve dvojbe najvećim europskim državnikom. Uz bok Mađarskoj stoje i ostale zemlje Višegradske skupine.

Kao i obično, najvećim manipulatorima i zatirateljima istine i u ovoj su se krizi pokazali tzv. mainstream mediji odnosno novinari i televizijski voditelji koji svi pušu u isti „politički korektni“ rog i ne postavljaju ključna pitanja vezana uz novu „seobu naroda“. Dakako, sve one koji kritički promišljaju časti se poznatim epitetima iz bogatoga jugokomunističkog vokabulara, pa se tako za sasvim legitimno pitanje u trenu oka može postati opasni fašist ili rasist.

U ovome osvrtu navest ćemo neka od pitanja o kojima tiražni hrvatski mediji ne raspravljaju ili se raspravama prilazi na način karakterističan za totalitarne države u kojima se može čuti samo jedno službeno mišljenje koje se ne smije dovoditi u pitanje.

1. U medijima se stalno govori o tzv. izbjeglicama. Činjenica jest da dobar dio osoba koje su ušle u Hrvatsku dolazi iz ratom zahvaćenih zemalja kao što su Sirija i Irak, no jednako je tako neupitna činjenica da među tim ljudima ima i onih koji dolaze iz Afganistana, Pakistana, Nigerije, Čada, subsaharske Afrike, pa čak i Kosova. Zašto se i te ljude naziva izbjeglicama kad je evidentno da se radi o ekonomskim migrantima?

2. Zašto se u medijima prešućuje da je rat u Siriji započeo još 2011., a da je ISIL aktivan još od proljeća 2013.? Kako to da je pojačani val „seobe naroda“ započeo baš sada, i to baš sada ne samo iz Sirije, nego i iz država koje nisu obuhvaćene ratom?

3. Zašto se u medijima prešućuje da su tzv. izbjeglice koje su sada krenule prema Europi, a potječu i Sirije, već godinama živjele u izbjegličkim kampovima u Turskoj, Jordanu i Libanonu, dakle u sigurnim područjima u neposrednoj blizini svoga doma? Ne radi li se tu također o migracijama potaknutima ekonomskim ili nekim drugim motivima?

4. Zašto se prešućuje da u izbjegličkim kampovima u Turskoj prema nekim procjenama ima više od 2 milijuna ljudi? Što će biti ako taj val krene prema Europi? Nije li sadašnji početni val samo „ispitivanje terena“? Zašto se prešućuje da prema nekim procjenama oko 50 milijuna ljudi namjeravama doći u Europu? Nema li sav taj priljev neeuropskog stanovništva elemente zauzimanje teritorija na što upozorava jedan od vodećih hrvatskih demografa dr. sc. Stjepan Šterc?

5. Činjenica je da dobar dio izbjeglih Sirijaca pripada šijitskom islamu, pa prema tome nije poželjan u bogatim sunitskim zemljama kao što su Saudijska Arabija (koja bi samo u šatorima mogla smjestiti tri milijuna ljudi) i Katar. Pored toga, notorna je činjenica da su upravo te zemlje glavni financijeri terorizma. No, ne vide li upravo te zemlje priliku da u okviru migrantskog vala u Europu pošalju i svoje ljude – teroriste? Ne vidi li Turska u slanju tih ljudi u Europu pogodan instrument za islamizaciju Europe, a što je svakako sukladno njezinoj politici tzv. neosmanizma? Radi li se ovdje o migrantima i izbjeglicama na daljinskom upravljaču?

6. Zašto se u medijima stalno u prvi plan stavljaju djece i žena – koje nesumnjivo treba primiti i zbrinuti - kad je svakome tko nema veo preko očiju jasno vidljivo da su većina onih koji dolaze vojno sposobni muškarci u naponu snage? Zašto se muškarce koji dolaze iz ratom zahvaćenih zemljama ne kvalificira onime što oni stvarno jesu – vojni dezerteri?

7. Nema dvojbe da većina onih koji dolaze u Europu nisu teroristi i kriminalci, nego nesretnici koji traže bolje mjesto pod suncem i kojima treba pomoći na putu prema bogatijim europskim zemaljama. No, zašto se posve prešućuju i zanemaruju procjene sigurnosnih stručnjaka da među tzv. izbjeglicama i migrantima posve sigurno ima i poslanih terorista i kriminalaca (švercera droge)? Koji bi to neozbiljan čovjek mogao pomisliti da ISIL ne će iskoristiti ovakvu seobu narodu da u Europi ne instalira svoje ćelije? Kakva je to Hrvatska država kad osobe koje ulaze u njezin teritorij uopće ne evidentira i tako otvara mogućnost ulaska terorista i kriminalaca unutar svojih granica? Zašto se ignoriraju upozorenja informatičko-sigurnosnog stručnjaka Darka Samardžije da je vrlo lako moguće da među izbjeglicama postoje i cyber-terosti, na što upućuje informatička tehnologija kojom se oni koji dolaze redovito koriste?

8. Zašto se ne problematizira pitanje tko financira dolazak tzv. migranata i izbjeglica?

9. Zašto velik dio izbjeglica i imigranata ne posjeduju osobne isprave i izbjegavaju kameru i fotoaparat?

10. Zašto se prešućuje činjenica da su neki od muslimanskih vođa, npr. Gaddafi, još pred nekoliko desetljeća otvoreno prijetili da će u Europu poslati desetke milijuna muslimanskog stanovništva i da će tako islam zavladati Europom? Ne radi li se upravo sada na islamizaciji Europe, za koju i varaždinski biskup Mrzljak tvrdi da je započela?

11. Zašto se prešućuje činjenica da su i njemačka kancelarka Angela Merkel i britanski premijer David Cameron još pred nekoliko godina ustvrdili da je multikulturalizam mrtav, iz jednostavnog razloga što se neeuropsko muslimansko stanovništvo ne želi integrirati u europski kulturni i civilizacijski krug? Kako to da se sada ponovno oživljava taj projekt nekontroliranim doseljavanjem neeuropskog stanovništva? Jesu li europski glavešine svjesni da su europski narodi, iako svi bijele rase i kršćani, tijekom povijesti bili u – neezopovskim rječnikom - stalnim sukobima i klanjima? Kako će tek biti s ljudima druge rase i civilizacijske pripadnosti? Lijepo je slušati bajke o suživotu, no realnost i nesavršena ljudska narav i traženje krivca u Drugome nešto su posve drugo. Niti stanovništvo koje dolazi iz Bliskog istoka nije homogeno, pa smo tako mogli čitati o bacanju s broda sirijskih kršćana. A i među samim muslimanima postoje razlike, od umjerenih muslimana koji nisu skloni nasilju do vehabijskih ekstremista. Tu je i podjela na sunite i šijite koji se pak ponovno dijele na još nekoliko podskupina.

12. Zašto se prešućuje da je europsko stanovništvo u područjima u kojima je naseljen veći broj neeuropskog stanovništva relativno često žrtvom fizičkih napada i ugnjetavanja? Zašto se prešućuje da u srcu Europe možemo svojedočiti prosvjedima na kojima se zaziva ukidanje demorkacije i njezina zamjena islamom? Na youtubeu postoji stotine klipova koji su svjedok svih tih nemilih događaja. Zašto se o tome u medijima posve šuti? Zašto je u europskim državama i SAD-u zabranjeno vjersko i rasno profiliranje napadača? Ne podsjeća li takvo ponašanje na bivšu Jugoslaviju, gdje su se također problemi gurali pod tepih dočim se je iz godine u godinu sve više povećavao etnički eksploziv neriješnih problema?

13. Zašto se prešućuje da se muslimansko neeuropsko stanovništvo – bilo da je riječ o francuskim, njemačkim ili dr. gradovima – geotoizira i ne želi integraciju u društvo matičnih država? O tome je pisao francuski filozof židovskog porijekla Alain Filkienkraut. Zašto se njega ne pozve na HTV da priča o francuskim iskustvima? Zašto se prešućuje da u Njemačkoj postoje turske četvrti s natpisima na turskom jeziku u kojima se uopće ne priča njemačkim jezikom? Je li to budućnost koju Europa želi?

14. Koja to multikulturalna država na svijetu funkcionira?

15. Zašto se prešućuje da su izvršitelji terorističkih činova diljem Europe u pravilu rođeni u Europi, ali su s vremenom regrutirani od terorističkih centara izvan Europe?

16. Predsjednici europskih središnjih banaka čini se da imaju vrlo benevolentan stav prema doseljavanju neeuropskog stanovništva. Vide li bankari i krupni kapital u masovnom doseljavanju neeuropskog stanovništva „rezervenu armiju kapitala“? Jesu li kapital i profit ispred svega pa i europskog identiteta?

17. Najveće žrtve na Bliskom istoku i Sjevernoj Africi su kršćani koji su doslovce iskorijenjeni iz tih područja. Zašto iHrvatska ne bi primila kršćane? Možda zato što je ministru Ostojiću draže pozdraviti sa „Selam alejkum“, nego s „Hvaljen Isus i Marija!“?

18. Zašto hrvatski i europski političari primitivno napadaju mađarskog premijera Orbana zbog gradnje zida, a prešućuju da takav zid postoji i u Izraelu prema Zapadnoj obali te u SAD-u prema meksičkoj granici?

19. Što će se dogoditi ako usred najavljivanog još većeg priljeva migranata zemlje Schengenskog prostora posve zatvore svoje granice? Radi li se, kao što neki analitičari upozoravaju, na tome da Hrvatska i Srbija postanu ne "Antifašisti"Kako to da veliki ljubitelji multikulturalizma sada ne pokazuju – osim verbalno – benevolentan stav prema migrantima? Zašto im ne otvore vrata svoje kuće? Hoće li bivši predsjednici Josipović i Mesić budući da su deklarirani „antifašisti“ i pristaše „tolerancije“ dati na raspolaganje barem jedan od svojih brojnih stanova? Kako to da sada IDS, koji se voli kititi svojim „multikulti“ i „antifašističkim“ karakterom, sada ne želi veći broj imigranata u Istri? Nije li Istra kao multikulturalna sredina idealna za primitak migranata, za razliku od ostalih nazadnih i netolerantnih dijelova Hrvatske?samo „tranzitna zona“, nego i svojevrsno parkiralište, tj,. sabirni centar za stanovništvo koje dolazi iz Bliskog istoka, a iz kojega će bogatije zemlje po potrebi regrutirati kvalitetnije ljudske kadrove?

20. Jesu li hrvatski političari svjesni da bi bilo koji masovniji priljev ljudi iz Bliskog istoka koji bi ostali u Hrvatskoj – s obzirom na njihove i hrvatske demografske perspektive – u vrlo kratkom periodu doveo u pitanje naš biološki opstanak?

21. Jesu li vladajući dobili mandat da osove na noge gospodarstvo i spriječe iseljavanje vitalnih mladih Hrvata iz Hrvatske ili da nekontrolirano primaju neeuropsko stanovništvo? Tko je pitao hrvatske građane žele li nekontrolirani ulazak desetina tisuća ljudi u svoju državu? Tko je premijeru Milanoviću dao mandat da poziva migrante da dođu u Hrvatsku?

22. Jesu li hrvatski političari svjesni kakve bi mogle biti posljedice migrantske i izbjegličke krize i nekontroliranog priljeva ljudi iz Bliskog istoka Hrvatsku za njezin turizam? Hoće li vladajući barem onemogućiti otvaranje useljeničkog koridora na jugu Hrvatske i tako ne ugroziti turizam?

23. Kako to da veliki ljubitelji multikulturalizma sada ne pokazuju – osim verbalno – benevolentan stav prema migrantima? Zašto im ne otvore vrata svoje kuće? Hoće li bivši predsjednici Josipović i Mesić budući da su deklarirani „antifašisti“ i pristaše „tolerancije“ dati na raspolaganje barem jedan od svojih brojnih stanova? Kako to da sada IDS, koji se voli kititi svojim „multikulti“ i „antifašističkim“ karakterom, sada ne želi veći broj imigranata u Istri? Nije li Istra kao multikulturalna sredina idealna za primitak migranata, za razliku od ostalih nazadnih i netolerantnih dijelova Hrvatske? Paradoks je da bi u slučaju većeg priljeva neeuropskog muslimanskog stanovništva u Hrvatsku domaći ljevičari i militnantni antiteisti na kraju mogli zavoljeti „katoličke talibane“ kad im stvarni talibani pokucaju na vrata.

24. Zašto SAD, Velika Britanija, Francuska i ostale zemlje koje su zbog svojih geopolitičkih interesa doslove rasturile Bliski istok sada ne prime izbjeglice? Nije li sumnjivo da je Amerika uspjela ukloniti Sadama i Gaddafija, a ne može s koca i konopca skupljeni ISIL? Kakve se tu sve igre vode i nije li upravo SAD početno podupirao teroriste u borbi protiv sirijskog predsjednika Asada?

25. Znade li ikoja državna institucija koliko se migranata trenutno nalazi u Hrvatskoj?

Na sva ova i brojna druga pitanja i Hrvatska i Europa – ako ne žele potpisati vlastitu osmrtnicu - morat će dati odgovore u narednom vremenu. Političke, gospodarske, socijalne, identitetske i demografske posljedice nove „seobe naroda“ za Hrvatsku i beživotnu dekristijaniziranu Europu mogle bi se pokazati pogubnima. Lako je propovijedati „multikulti“ bajke i pripovijesti o suživotu i toleranciji iz skupih fotelja elitnih četvrti europskih prijestolnica. Realnost je nešto sasvim drugo. A upravo bi realnost uskoro mogla pokucati na hrvatska i europska vrata.

Davor Dijanović

http://www.hkv.hr/izdvojeno/komentari/d ... avlja.html
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Post by EdgarFranjul »

GEOPOLITIČKA PREVIRANJA

Admiral Domazet Lošo: Migranti u Europu dolaze pripremljeno po vojnoj doktrini

Hoće li najnoviji teški teroristički napad destabilizirati Tursku, hoće li biti proglašena nesigurnom, a trenutačno se u njoj nalazi dva milijuna izbjeglica iz susjednih zemalja i može li se očekivati još veći broj ljudi koji dolaze u Europu, o stanju u susjednoj Siriji, uključenju Rusije i Irana u tamošnji sukob i mogućim posljedicama razjasnio je geostrateg admiral Davor Domazet Lošo u radijskoj emisiji HRT-a U mreži prvog.

Turska nije slučajno odabrana za teroristički napad i to ima za cilj destabilizaciju Turske i uvijek se mora postaviti pitanje kome to odgovara i koji su ciljevi takvih strahotnih terorističkih činova.
Turska država, što se često ne želi znati bila je i ostala je masonska država, koju je stvorio Kemal Atatürk, mason. Sekularistička država u okviru islamskoga svijeta, pojasnio je Domazet Lošo.

Promjenom koja je nastala prije više od desetak godina, a dolaskom Erdoğana, Turska napušta taj sekularistički dio i nastoji se obnoviti islamizam. Isto se tako često zaboravlja da je Turska obznanila prije pet godina, i to od predsjednika današnje vlade Davutoğlua, tursku strategiju koja ima naziv Strateška dubina do 2071. godine.

“Godina 2071. nije slučajno odabrana. To je tisuću godina od nastanka Osmanskog carstva.
A kad je u pitanju strateška dubina, kada govorimo o zapadu, ona seže sve do Beča, oni se nisu odrekli i ne mogu prežaliti poraz koji su doživjeli pod Bečom i sve do južnih dijelova Slovačke. To je ta zapadna dubina. A glavna su poluga u tome dijelu bosanski Muslimani. Naravno, na istočni dio ide sve ono što nosi naziv Stan, dakle, “stanske zemlje”, što turski znači država”, govori Domazet Lošo.

Nekoliko poluga za destabilizaciju Turske

U takvom jednom geopolitičkom preslagivanju koji je Turska sama sebi odredila da se vrati u nekakav imperij koji ona ne krije, naziva to neoosmanizmom, koji se i u geopolitici tako naziva i službeno, je na neki način, uvjetno rečeno, otkazala poslušnost SAD-u, kao jedna od bitnih članica NATO-a na ovom južnom dijelu i najturbulentnijem dijelu Svijeta. I počela je voditi svoju samostalnu politiku.

Naravno da je takva Turska poremetila planove. Teško da će to u ovome trenutku netko priznati, ali moglo bi se iščitati da se sada nastoji destabilizirati Turska i promijeniti sadašnja vlast i dovesti sljedbenike one prethodne vlasti, a to su sekularisti.

“Još jedna poluga kojom se može destabilizirati Turska, to je pitanje Kurda. Postoji jedan geopolitički plan da se stvori država Kurdistan, a to bi značilo da se treba srušiti četiri države.

Turska, Sirija, Irak i Iran. Da bi se stvorio Kurdistan. Koji bi na takav način u središnjem dijelu mogao kontrolirati taj čitavi prostor.

To pokazuje da će se destabilizacija toga prostora nastaviti dalje i da je jako važno kako će se odigrati izbori koje predstoje u Turskoj. To je daljnja destabilizacija Turske”, upozorava Domazet Lošo.

Također vezano i uz ove migrante, samo u Turskoj ih je dva milijuna, što u Libanonu, što u Jordanu, prema Europi prijeti dolazak samo s toga dijela preko četiri milijuna migranata i jedan dio azilanata.

Turska radnička partija obznanila je da ona zaustavlja svoje djelovanje, ne želi daljnju destabilizaciju Turske, ali po svim pokazateljima ide se u tom smjeru. Ide se prema zaoštravanju situacije s izbjeglicama i daljnjoj destabilizaciji Turske.

Turska je jasno dala do znanja da će ona voditi samostalnu politiku, politiku ekspanzionizma, a to velikim ne odogovara, prije svega SAD-u.

“Davutoğlu najviše napada Rusku intervenciju u Siriji. Zato jer su Turska, Saudijska Arabija, Katar, Arapski Emirati i ostali također financirali destabilizaciju Sirije. Naravno u pozadini su stajale SAD zbog svojih geostrateških interesa i naravno da oni to sada napadaju, jer se ulaskom Rusije u Siriju geopolitička situacija stubokom mijenja.

Rusija je postala jedan od ključnih geopolitičkih igrača

Zanimljivo je da su rakete lansirane na Putinov rođendan. Rusija igra s percepcijskim ratom. Ispaljivanje raketa SN30A koje nose NATO-v kȏd krstareće su rakete koje su gađale ciljeve na 1500 km, ali je doseg dvostruko veći. Krstareće rakete koje prate konfiguraciju terena. Ove rakete lete podzvučnom brzinom, ali 40 km od cilja lete supersoničnim brzinama da probiju protuzračnu obranu. Na Kaspijskom moru (jezeru) nalazi se jaka ruska flota. Rakete su lansirane s raketne fregate tipa Gepard i s tri raketne korvete u plotunu od 26 raketa što je zanimljivo iz dva razloga. Prvi je razlog da je pokazano da se može strukturirati tolika brojnost raketa u jednome plotunu, u ovom slučaju to je poruka SAD-u u stilu – evo mi možemo s plotunom probiti vaš protivraketni štit. Drugo, ta lansiranja iz Kazahstana kada se još uzme u obzir ovaj produženi domet, Rusija sada u ovom trenutku šalje poruku prije svega Americi – evo mi sada možemo kontrolirati projekciju svoje moći na cjelokupnu Saudijsku Arabiju, na kompletan Perzijski zaljev, prilaze Perzijskom zaljevu, Afganistan na drugoj strani, jer to može kružno, drugim riječima, Kaspijsko jezero je u svakom pogledu zaštićeno. Područje Ruske Federacije, na tom širem području gdje se upravo vodi bitka za prva i druga vrata Euroazije oni imaju stratešku gravitacijsku točku koja se zove Kaspijsko more i na kojoj mogu projicirati moć”, objasnio je admiral.

Sjedinjene Američke Države nisu to očekivale, “koliko znam nisu ni pratili, što je za jednu takvu velesilu gotovo i nezamislivo, i onda su pokušali medijski dezavuirati na način da su rakete pale (na Iran), pa čak da su i pale dvije, otišle su 24. Ovdje se može iščitati, desetak dana ranije bila je informacija da je potpisan sporazum između Ruske Federacije i Irana za transfer zračno-svemirske tehnologije. Rakete se vode satelitski i korigiraju, jer se one s obzirom na vjeter moraju korigirati.”

“U Pentagonu će se dobro zamisliti, u Europi nema tko, jasna je postala slika da je Rusija na tom dijelu svijeta postala jedan od ključnih geopolitičkih igrača.”

U pozadini svega – nafta

“Osnovano je novo/staro savezništvo između Teherana i Moskve, međutim sada u Bagdadu, Iraku, gdje je Amerika imala do sada najveću moć, osnovan je zajednički stožer u kojemu se koordiniraju ruske akcije u Siriji, razmjena informacija u kojima sudjeluje iračka šijitska vlada, iranska šijitska vlada i Putin,” upozorava Domazet Lošo.

“Ta poveznica koja ide od Sirije jer je to izlaz na Sredozemlje, pa Irak i Iran. Iran je šijitska država, a u Iraku ima gotovo 60 posto šijita, zapadni dio u Siriji su alaviti, oni su nešto između sunita i šijita, ali su bliže šijitima – dakle stvara se jedno novo ogromno geopolitičko područje iza kojeg stoji tehnološka, odnosno u ovom slučaju vojna moć Rusije, što dodatno Rusiju, što nikada nije bilo u povijesti, pa ni u vrijeme Hladnoga rata, dovodi u poziciju da ona sada na ključnome području, a to je upravo ključno područje zbog nafte. Ne smijemo zaboraviti da je u pozadini svega nafta”, pojašnjava admiral Domazet Lošo.

Putin je jučer ponovio da kopnene ruske snage ne će doći u Siriju, međutim imamo slučaj da se iranske postrojbe, odnosno dijelovi njihovih posebnih postrojba, kao revolucionarna garda nalaze tamo.

Rusiji nije potrebno slati svoje kopnene snage, kao što do sada ni SAD-u u upravljanju krizama nije bilo potrebno slati kopnene snage. “Sjetimo se Afganistana, oni su igrali na Sjevernu ligu, danas se vode operacije velike moći koje projiciraju svoju moć iz treće dimenzije ovdje, to su raketne ili zračne snage, četvrte dimenzije, elektronsko djelovanje i pete dimenzije to je ‘cyber’ ratovanje, što su Rusi u ovome slučaju otišli čak i jedan korak ispred Amerikanaca.”

Iran sada koristi ovu situaciju i on želi ući preko šijitske većine, jer šijitska većina ima vlast i u Iraku. Na takav način ona će osporavati ovu strategiju Turske, a to je strateška dubina.

Zato Iran ulazi i snage na kopnu će biti snage iranske, zatim tu su i Kurdi koji gledaju svoju poziciju (to su također kopnene snage). Nema potrebe da Rusi ulaze, ali će sve više i više pokazivati ovaj način ratovanja iz treće, četvrte i pete dimenzije.

Migrantski val pokrenuo se ulaskom Rusije u sukob

Jedna od dimenzija ratovanja jesu dezinformacije. One slike koje se pokazuju javno, vide se neke panoramske slike cilja koji se gađa: “Mi gađamo i pokazujemo što gađamo i to smo pogodili.” To je korak naprijed da se eliminiraju informacijske igre je li ili nije pogođen koji cilj. A pitanja se postavljaju gađaju li se ciljevi ISIL-a, odnosno gađaju li se ciljevi takozvane oporbe za koju se ne zna ni tko ju vodi ni zašto ju vodi i po čemu je vodi”, objašnjava Domazet Lošo.

Lansiranje raketa bitno je u smislu da je Rusija poslala poruku SAD-u da su oni gospodari prostora na najmanje 3000 km oko Kaspijskog jezera. Geopolitička slika svjetske moći lomi se od Hrvatske, pa jugoistok Europe, Crnog mora, Kaspijskog mora, Kavkaza i Kazahstana. Ta situacija koja se sada dogodila i vezana je, i ove migrante s kojima Hrvatska sada ima problema, i u tome je bit geopolitike. “Onoga trenutka počeo se val izbjeglica u Europu kretati kad je Rusija ušla u igru i rekla ne ćemo mi vama dopustiti da vi svijetom upravljate kako ste vi do sada radili. U tome je cijela poanta, a ispaljivanje raketa, morate znati da je svaka takva raketa od strateškog značenja, i imaju silnu poruku.”

Migranti dolaze planirano i pripremani su po vojnoj doktrini modularnog tipa

“Međutim, onaj koji je stvorio i destabilizirao taj prostor namjerno ga je destabilizirao, pripremio je te izbjeglice o kojima nismo govorili jer i to dio priče, pripremio je te izbjeglice. Te su izbjeglice namjerno držane u kampovima. One su pripremane po vojnoj doktrini na način modularnoga tipa i kada vidite kako dolaze, taj modul izgleda ovako: naprijed dolaze žene, nose djecu, ili muškarci nose djecu na ramenima ili u naručju da bi oni humanitarno rekli evo ne možete vi protiv djece, oni se pomoću njih koriste da probiju prostor što dublje u Europu a iza njih ide dvadeset do četrdeset godina mladi ljudi. Ide ona populacija koja će ekspanzivno demografski potpuno promijeniti sliku Europe.”

“Nadalje, ako njih slušate, oni svi govore da idu u Njemačku i skandinavske zemlje. To je tek prvi val. Novi val će doći, drugi, treći, četvrti će slijediti, kako se bude zasićivalo od sjevera prema jugu doći će i do nas. Mogli ste vidjeti da oni imaju novaca koliko trebaju. Čak i više, može se postaviti pitanje od kuda njima taj novac. A taj novac je od naftnih polja koje kontrolira takozvani ISIL, a ISIL ne vodi čak ni musliman, vodi ga netko tko je po pravome imenu Tarkan Batirašvili, dakle Gruzijac, koji je pet godina obučavan u specijalnim postrojbama”, upozorio je Domazet Lošo.

Ta nafta služila je također da se cijene nafte na svjetskom tržištu sruše i da cijena bude što manja kako bi se na neki način zaustavila Rusija jer ona svoje najveće prihode ima od energenata.

Najznačajnija geostrateška točka svijeta

Zato je ispaljivanje jedne rakete s Kaspijskog jezera velika stvar i kad se ta informacija pošalje u svijet ona znači: “mi kontroliramo sada prostor od gotovo četiri tisuće kilometara u krug.”

Na najznačajnijoj geostrateškoj točki svijeta nije samo nafta, jer kad se pogleda odakle je destabilizacija nastala, od Afganistana do Maroka, vidi se da je to područje na planetu Zemlja koje je najviše izloženo Suncu.

U pitanju je jedna nova energija nakon ovih fosilnih, a to je Sunčeva energija i bitka za taj prostor bitka je za idućih pedeset godina.

O uzrocima destabilizacije Libije, admiral Domazet Lošo odgovorio je da su točno 400 milijardi eura Libiji dužni Francuska i Amerika. “Libijska nafta je najkvalitetnija nafta jer ima najmanje sumpora na svijetu i naravno trebalo je Libiju zbog nafte destabilizirati, ali je trebalo destabilizirati cjelokupini taj sjeverni dio da se u Europi događa ovo što se događa i da se uništi njezin kršćanski identitet.”

Hrvatska se politika mora dobro postaviti

“Vrlo je bitno”, nastavio je Domazet Lošo, “Hrvatska u ovim geopolitičkim previranjima ima šanse, ako se politika dobro postavi”, odigrati jednu značajnu ulogu u svoju korist.

“To je politika koju je inaugurirala predsjednica republike gospođa Kolinda Grabar-Kitarović, a to je veza Baltik – Jadran, koju je proširila i na Dunav. Bitno je da Hrvatska tu odigra glavnu ulogu i taj trokut kršćansko-katolički, München – Budimpešta – Zagreb”, zaključio je admiral Davor Domazet Lošo.

Izvor: Narod.hr/hrt

http://narod.hr/svijet/admiral-domazet- ... j-doktrini
Post Reply