Prijedlozi za novi zakon o oružju, UKLJUČITE SE
Re: Prijedlozi za novi zakon o oružju, UKLJUČITE SE
Za sve što si napisao IKSČINA K'O VRATA! AMEN!
To be sure of hitting the target, shot first and, whatever you hit, call it the target.
- MaxMagnus
- Accurate Shooter

Stvarno sranje to sa dozvolama...nadam se da će ovaj sastanak uroditi plodovima i to dobrim a ne po(s)lovičnim.
DRŽIM FIGE!
DRŽIM FIGE!
zna se kakav neprijatelj je dobar neprijatelj...
---------------
Samo dvoje je umrlo za tebe :
1. Isus Krist
2. Hrvatski domobran
Jedan je umro za tvoju dušu,drugi za tvoju slobodu.
---------------
Samo dvoje je umrlo za tebe :
1. Isus Krist
2. Hrvatski domobran
Jedan je umro za tvoju dušu,drugi za tvoju slobodu.
Edgar, imaš li kakav koncept novog Zakona? Možda bi i ovo bilo zanimljivo za uvesti u Zakon: Nedavno sam u Beču kupovao streljivo .22LR. Pitam trgovca je li problem, budući sam iz HR ali imam oružni list, a on me, onako šeretski se smijuljeći, upita: "Gospodine, jeste li Vi punoljetan?". "Jesam, jedno tri i pol puta!" velim ja na što mi on, bez ikakve daljnje provjere i evidentiranja tko je i koliko metaka kupio, prodade kutiju metaka. Mogao sam i sanduk kupiti, isto bi mi bilo. Papak zatražio samo jednu kutiju... Dobro, koštalo bi, ali... Iako streljivo .22LR itekako može biti smrtonosno, jedina je kontrola je li kupac punoljetan. Nisam se sjetio pitati mogu li i pušku ili pištolj tog kalibra kupiti pod istim uvjetima. Drugi ću puta i to provjeriti. A u nas... Pitao sam i za 9×19 streljivo kad sam već tu ali to ne može, odnosno može ali samo na austrijske papire.
To be sure of hitting the target, shot first and, whatever you hit, call it the target.
- EdgarFranjul
- Sheriff

Problem i je u tome što nema nacrta prijedloga novog zakona pa se vrlo teško referirati na nešto o čemu nije poznato baš ništa.
Možemo se referirati jedino na postojeći zakon, a to je detaljno učinjeno upravo na ovom forumu.
U Austriji je uvijek bilo moguće kupovati lovačko i sportsko oružje i streljivo bez većih problema. No, za pištolje je bilo malo teže. Nisam upoznat sa austrijskim propisima pa da ne trtljam bez veze.
Možemo se referirati jedino na postojeći zakon, a to je detaljno učinjeno upravo na ovom forumu.
U Austriji je uvijek bilo moguće kupovati lovačko i sportsko oružje i streljivo bez većih problema. No, za pištolje je bilo malo teže. Nisam upoznat sa austrijskim propisima pa da ne trtljam bez veze.
"MOJU PROŠLOST,GOSPODINE, PREPUŠTAM TVOJOJ MILOSTI.
MOJU SADAŠNJOST, TVOJOJ LJUBAVI.
A MOJU BUDUĆNOST, TVOJOJ PROVIDNOSTI."
Kad opet odem u Beč otići ću u tu radnju pa malo zagnjaviti gazdu da mi malo detaljnije objasni što i kako može u nih nabaviti pa ću to ovdje napisati. A čuj, možda ni oni (zakonodavci i zakonopisci) još ne znaju što bi napisali ili, ako znaju i imaju već nekakav koncept, kriju to k'o zmija noge. Pa će drug Peđa di Pola u pomno odabranom trenutku, ići opet silovati zakone, Ustav i sve nas skupa zajedno 
- EdgarFranjul
- Sheriff

Dana 18.2.2014. godine u prostorijama Hrvatskog streljačkog saveza u Zagrebu, Livadićeva 22, održan je okrugli stol u svezi najavljenih izmjena i dopuna Zakona o oružju. Nazočni su bili predstavnici Hrvatskog streljačkog saveza, Hrvatskog saveza praktičnog streljaštva, Hrvatskog saveza akcionog streljaštva, Hrvatskog streljačkog saveza osoba s invaliditetom, Hrvatskog časničkog zbora, servisera i proizvođača te prodavača oružja, a doneseni su slijedeći zaključci:
Sva četiri navedena streljačka saveza, koji okupljaju sve osobe u RH koje se bave streljaštvom, donijela su zaključak da će zajednički, u pisanoj formi, zatražiti prijem kod ministra unutarnjih poslova. Obzirom da su predstavnici navedenih saveza najstručnije i nedvojbeno najkompetentnije osobe koje na osnovi znanja i iskustva u dugogodišnjem radu s oružjem mogu predložiti kvalitetne izmjene i dopune Zakona o oružju i pravilnika o civilnim strelištima, dana 19.2.2014. godine predstavnici saveza potpisali su zajednički dokument kojim od MUP-a RH traži da se:
1. Uspostavi kvalitetniji odnos prema legalnim posjednicima oružja, a prema važećim propisima Europske unije;
2. Donesu kvalitetnija rješenja o pravilima za civilna strelišta;
3. Na odnos prema kolekcionarima oružja primijene iskustva zemalja EU
4. Ponovo dozvoli punjenje streljiva za vlastite potrebe, sukladno propisima EU;
5. Uskladi Zakon o oružju s Kaznenim i drugim zakonima.
Hrvatski streljački savez o navedenoj inicijativi obavijestit će medije, a ujedno i najaviti dolazak predstavnika sva četiri saveza na okrugli stol koji organizira MUP RH dana 25.2.2014. godine u Zagrebu,
Sva četiri navedena streljačka saveza, koji okupljaju sve osobe u RH koje se bave streljaštvom, donijela su zaključak da će zajednički, u pisanoj formi, zatražiti prijem kod ministra unutarnjih poslova. Obzirom da su predstavnici navedenih saveza najstručnije i nedvojbeno najkompetentnije osobe koje na osnovi znanja i iskustva u dugogodišnjem radu s oružjem mogu predložiti kvalitetne izmjene i dopune Zakona o oružju i pravilnika o civilnim strelištima, dana 19.2.2014. godine predstavnici saveza potpisali su zajednički dokument kojim od MUP-a RH traži da se:
1. Uspostavi kvalitetniji odnos prema legalnim posjednicima oružja, a prema važećim propisima Europske unije;
2. Donesu kvalitetnija rješenja o pravilima za civilna strelišta;
3. Na odnos prema kolekcionarima oružja primijene iskustva zemalja EU
4. Ponovo dozvoli punjenje streljiva za vlastite potrebe, sukladno propisima EU;
5. Uskladi Zakon o oružju s Kaznenim i drugim zakonima.
Hrvatski streljački savez o navedenoj inicijativi obavijestit će medije, a ujedno i najaviti dolazak predstavnika sva četiri saveza na okrugli stol koji organizira MUP RH dana 25.2.2014. godine u Zagrebu,
- EdgarFranjul
- Sheriff

Ovo se slobodno može nazvati povijesnim: na istom mjestu, zajedno, svi koji se bave oružjem.
Po nekim informacijama koje sam dobio danas, pridružit će se i Hrvatski lovački savez.
Slijedi okrugli stol s predstavnicima MUP-a RH u utorak u Zagrebu pa ćemo znati što i kako dalje.
Po nekim informacijama koje sam dobio danas, pridružit će se i Hrvatski lovački savez.
Slijedi okrugli stol s predstavnicima MUP-a RH u utorak u Zagrebu pa ćemo znati što i kako dalje.
Hajde, nadam se da se konačno našao zajednički jezik.
- BorisVasiljevic
- Deputy

Dug je još put od ovih diskusija do kvalitetnog zakona. Nadajmo se da je ovo dobar znak što su uopće svi savezi sjeli za stol i civilizirano diskutirali.
Chuck Norris can squeeze orange juice from a banana.