R.I.P. BUD SPENCER

Neobavezna rasprava bez svađa.
Post Reply
User avatar
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff
Posts: 8418
Joined: Mon May 17, 2010 8:42 pm
Location: Pula
Contact:

R.I.P. BUD SPENCER

Post by EdgarFranjul »

Legendarni talijanski glumac Bud Spencer preminuo je u 87.godini života. Vijest o smrti objavljena je na njegovoj službenoj Facebook stranici.

-S dubokim žaljenjem obavještavamo vas da Bud leti na svoje posljednje putovanje- stoji u objavi ožalošćene obitelji.

Inače, slavni filmski snagator pravog imena Carlo Pedersoli proslavio se akcijskim komedijama sa svojim dugogodišnjim filmskim partnerom Terenceom Hillom s kojim je snimio više od 20 filmova. Neki od njih su 'Bog oprašta... ja nikada', 'Dva super policajca', 'Par i nepar', 'Krokodil i njegov nilski konj'.

Bud Spencer (pravim imenom: Carlo Pedersoli,) i Terrence Hill (pravim imenom. Mario Girotti, otac Talijan, majka Njemica) rasturali su 79-ih i 80-ih godina po europskim kinima, sa svojim akcijskim komedijma u kojima su njih dvojica mlatili zloćke i mafijaše. Dvije velike super zvijezde u cijeloj Europi popularni, njihovi su filmovi punili kina, a i danas se njihovi filmovi po stotinu puta repriziraju na TV u svim državama Europe. Klinci i tinjedžeri su ih obožavali, cijele generacije odrastale su sa njima dvojicom,. Spencer i Hill su bili ono cool i postali su kultni, premlaćivali su sve kriminalce u svojim filmovima, ali ti filmovi nikad nisu bili brutalni i krvavi, već zabavni i smiješni. Inače Spencer (Pedersoli) je u mladosti bio mršav i vitak i nastupio je na OI čini mi se u Melbournu 1956. u plivanju za Italiju. Kolika je popularnost nih dvojica bila i dan danas, vidjelo se kada je Spencer prije 2 godine bio u Njemačkoj gdje je promovirao svoju knjigu autobiografiju. Stotine i stotine obožavatelja su došli da dobiju autogram i porazgovaraju sa njim. Inače je Spencer bio jako simpatičan i skroman čovjek, i vjeran, što je rijetkost u filmskom biznisu, bio je oženjem samo jednom, sa svojom ženom nekih 50 godina u braku.
Attachments
53e9def47aac9ea143e3cabe5854443b.jpg
"MOJU PROŠLOST,GOSPODINE, PREPUŠTAM TVOJOJ MILOSTI.
MOJU SADAŠNJOST, TVOJOJ LJUBAVI.
A MOJU BUDUĆNOST, TVOJOJ PROVIDNOSTI."
Post Reply