R.I.P. Roger Moore

Neobavezna rasprava bez svađa.
Post Reply
User avatar
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff
Posts: 8418
Joined: Mon May 17, 2010 8:42 pm
Location: Pula
Contact:

R.I.P. Roger Moore

Post by EdgarFranjul »

Odlazak Jamesa Bonda: Nakon kratke i teške bolesti preminuo Roger Moore

Piše M.B. , 23. svibnja. 2017. @ 15:05

Tužna vijest objavljena je na službenom Twitter profilu Rogera Moorea.

Roger Moore koji se proslavio filmovima o James Bondu preminuo je u 90. godini. Tužna vijest objavljena je na njegovom službenom Twitter profilu. "Tužna srca moramo s vama podijeliti užasnu vijest da je naš otac, Sir Roger Moore, preminuo jutros. Svi smo u šoku", stoji u objavi.
Vezani članci

Sir Roger Moore, preminuo je u Švicarskoj nakon kratke i teške borbe s karcinomom. Najpoznatijeg tajnog agenta Jamesa Bonda utjelovio je u čak sedam filmova.

"Znamo da ga je cijeli svijet volio kao i mi. Ljudi su ga znali po filmovima i televizijskim serijama, ali i po njegovom strastvenom radu za UNICEF kojeg je smatrao svojim najvećim postignućem", poručila je shrvana obitelj. U priopćenju su naveli i da će Moore, prema vlastitoj želji, biti sahranjen u Monaku na intimnoj obiteljskoj ceremoniji.

Moore je rođen 14. listopada 1927. godine u Londonu kao sin policajca i kućanice. Bio je treći glumac koji je glumio britanskog tajnog agenta Jamesa Bonda u sedam igranih filmova između 1973. i 1985. godine.

Glumio je u filmovima "Živi i pusti umrijeti" (1973.), "Čovjek sa zlatnim pištoljem" (1974.), Špijun koji me volio (1977.), Operacija Svemir (1979.), Samo za tvoje oči (1981.), Octopussy (1983.) i Pogled na ubojstvo (1985.). Uloga James Bonda donijela mu je svjetsku popularnost, ali i kritike da je Bondov lik previše izvrgnut parodiji. Unatoč tome smatra se zajedno s Seanom Conneryjem jednim od najboljih interpretatora te uloge.
Attachments
roger-moore.jpg
"MOJU PROŠLOST,GOSPODINE, PREPUŠTAM TVOJOJ MILOSTI.
MOJU SADAŠNJOST, TVOJOJ LJUBAVI.
A MOJU BUDUĆNOST, TVOJOJ PROVIDNOSTI."
Post Reply