REFERENDUM ZA OBITELJ

Neobavezna rasprava bez svađa.
Post Reply
User avatar
DeeJay
Accurate Shooter
Accurate Shooter
Posts: 499
Joined: Thu Sep 30, 2010 4:51 pm
Location: Kmeti kod Umaga

REFERENDUM ZA OBITELJ

Post by DeeJay »

Na ovom linku imate sve podatke o akciji prikupljanja potpisa za raspisivanje referenduma za uvođenje u Ustav Republike Hrvatske odredbe po kojoj je brak životna zajednica muškarca i žene:

http://uimeobitelji.net/

Mislim da ovo dugujemo našoj djeci i djeci naše djece i naraštajima poslije njih pa vas pozivam da se odazovete i date svoj potpis ali i da izađete na referendum i date glas za promjenu Ustava kojom će se Ustavom zaštititi obitelj!
To be sure of hitting the target, shot first and, whatever you hit, call it the target.
User avatar
DeeJay
Accurate Shooter
Accurate Shooter
Posts: 499
Joined: Thu Sep 30, 2010 4:51 pm
Location: Kmeti kod Umaga

Re: REFERENDUM ZA OBITELJ

Post by DeeJay »

Dobro je krenulo, organizacija i promidžba su na visokoj razini, nadati se je da će se nastaviti ovim tempom! Vi mladi pripremite ono drugo oružje i navalite na posao :wink:
To be sure of hitting the target, shot first and, whatever you hit, call it the target.
User avatar
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff
Posts: 8382
Joined: Mon May 17, 2010 8:42 pm
Location: Pula
Contact:

Re: REFERENDUM ZA OBITELJ

Post by EdgarFranjul »

Danas nisam mogao otići ali sutra popodne idem na Portaratu.
"MOJU PROŠLOST,GOSPODINE, PREPUŠTAM TVOJOJ MILOSTI.
MOJU SADAŠNJOST, TVOJOJ LJUBAVI.
A MOJU BUDUĆNOST, TVOJOJ PROVIDNOSTI."
User avatar
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff
Posts: 8382
Joined: Mon May 17, 2010 8:42 pm
Location: Pula
Contact:

Re: REFERENDUM ZA OBITELJ

Post by EdgarFranjul »

EU roblje uskoro će morati jesti samo ono što im tvorci 'kulture smrti' stave na tanjur

Pada mi na pamet Thomas Jefferson koji je definirao slobodnog čovjeka kao onoga koji posjeduje sredstva za proizvodnju (zemlju, strojeve, alate za obrt kojim se bavi) i živi od onoga što proizvede. Po toj definiciji, u Europi uskoro neće biti slobodnih ljudi.

Autor: Luka Popov Ponedjeljak, 13 Svibanj 2013 08:24

Meksički nadbiskup mons. Martinez Castilla javno je izjavio da je abotus gori zločin od seksualnog zlostavljanja djece. Svijet je zgrožen, od kuda sad to? Pa nije li fetus samo nakupina stanica, a abortus samo zahvat na ženinom tijelu na koje ona polaže apsolutno pravo da radi s njime što god želi? Mainstream mediji prenose da je svijet užasnut, da je izjava kontroverzna, sablažnjiva pa čak i monstruozna. A sve samo zato što se odbija shvatiti da je čovjek od samog trenutka začeća ljudsko biće i da moralno gledajući nema razlike ubije li se ljudsko biće pet dana, pet mjeseci ili pet godina nakon začeća. Kada bi se ta jednostavna istina barem pokušala shvatiti, ovakve izjave ne bi bile šokantne. Najveći zločin koji se može napraviti nad djetetom jest da mu se oduzme život, a abortus radi upravo to – oduzima djetetu život. I što je onda tu tako šokantno, kontroverzno ili sablažnjivo? Sablažnjivo je jedino to što živimo u svijetu koji pravo na udobnost cijeni više od prava na život, i koji namjerno odbija vidjeti i razumjeti nešto što bi moglo ugroziti individualni komoditet uzdignut na prijestolje suvremenog božanstva. „Zaslijepljene im oči pa ne vide, i srce pa ne shvaćaju.“ (Iz 44,18)

Iz EU nove vijesti. Mediji prenose da će, ukoliko trgovci zadrže sadašnje marže, nakon ulaska u EU uvozna hrana pojeftiniti do 18%. Posljedično, to znači da će četvrtina domaćih prehrambenih tvrtki morati staviti ključ u bravu. Naravno, tu će biti riječ redom o malim proizvođačima, jer kako jedna obiteljska farma koja proizvodi zdravu i kvalitetnu hranu radom svojih ruku može konkurirati industrijskim divovima koji proizvode tek imitaciju prave hrane? Eto nam dakle svijeta budućnosti: jest ćemo jeftinu i nekvalitetnu hranu, gospodarstvom će vladati industrijski divovi, bankari i korporacije. Sva proizvodnja bit će u rukama nekolicine globalnih tajkuna, a ostatak stanovništva služit će im kao rezervoar radne snage koja će biti u službi njihova još većeg bogaćenja, u vječnom strahu od recesije i gubitka radnog mjesta, pod jarmom dužničkog ropstva. Pada mi na pamet Thomas Jefferson koji je definirao slobodnog čovjeka kao onoga koji posjeduje sredstva za proizvodnju (zemlju, strojeve, alate za obrt kojim se bavi) i živi od onoga što proizvede. Po toj definiciji, u Europi uskoro neće biti slobodnih ljudi.

A da se zamašnjak kulture smrti neumoljivo kotrlja zapadnom civilizacijom, pokazuje i ovotjedni slučaj belgijskog nobelovca Christiana de Duvea koji je odlučio okončati svoj život eutanazijom. Učinio je to u Belgiji u kojoj je taj oblik ubojstva legalan već više od 10 godina. Malo je neobično da je jedan gorljivi promicatelj ateizma i kulture smrti kao što je bio pokojni de Duve godinama predavao na Katoličkom sveučilištu – ali danas više ni to nije odveć čudno. Vijest je u medijima uglavnom prenesena kao jedna zanimljivost iz života umirovljenog profesora: kao da nema ništa neobično, čudno ili monstruozno u situaciji u kojoj jedna osoba sudjeluje u samoubojstvu drugog čovjeka. Najprije abortus, pa uvođenje tzv. „gay brakova“, pa eutanazija... suvremenom rječnikom bi se reklo: život je out, smrt je in.

Nakon što je ministar Jovanović, mimo svih demokratskih procedura i protiv volje velike većine roditelja, uspješno uspio u škole uvesti zdravstveni odgoj koji promiče promiskuitet, kontracepciju, rodnu ideologiju i homoseksualnost sa ciljem erotizacije djece u predpubertetskoj dobi, vrijeme je i za nove poteze. Ovaj put ministru smeta to što djeca znaju misliti, pa je odlučio i tome stati na kraj. Tako je izdavačima školskih udžbenika stigla direktiva da se gradivo iz fizike, kemije, biologije i povijesti smanji na polovicu. Zanimljivo je da su na udaru upravo oni kolegiji koji najviše potiču na kritičko razmišljanje: prirodoslovni predmeti i povijest. Summa summarum, ministar želi djecu koja neće puno razmišljati i koja će se više povoditi za svojim nagonima i požudom nego za razumom – idealno tlo za sijanje nove diktature čije izdanke već vidi svatko tko ima oči.

Jučer je započeto potpisivanje za referendum kojim se traži da se u Ustavu Republike Hrvatske brak definira jedino kao zajednica jednog muškarca i jedne žene. Jedina europska zemlja koja je u tome uspjela je Mađarska i za to je platila veliku cijenu te je i dan-danas zbog toga pod ogromnim pritiskom međunarodne zajednice.
Izuzetno je važno da se kršćani svim moralno dopuštenim sredstvima odupru kulturi smrti koja hara modernom civilizacijom. Za zaustaviti veliki zupčani kotač često je dovoljan samo jedan štapić postavljen na pravo mjesto. Možda će upravo Hrvatska, zemlja koju su naši stari zvali 'Božja milina', biti baš taj štapić koji će zaustaviti kotač koji pred sobom drobi sve tradicionalne vrijednosti na kojima je utemeljen kršćanski Zapad. Ali moramo biti svjesni i toga da, ukoliko se cilj referenduma ostvari, to neće biti bez cijene. Pritisci i pogrde pljuštat će sa svih strana, a mi budimo radosni što smo dostojni „podnijeti pogrde za Ime“ (Dj 5,41).

Zadnja Promjena: Ponedjeljak, 13 Svibanj 2013 05:36
"MOJU PROŠLOST,GOSPODINE, PREPUŠTAM TVOJOJ MILOSTI.
MOJU SADAŠNJOST, TVOJOJ LJUBAVI.
A MOJU BUDUĆNOST, TVOJOJ PROVIDNOSTI."
User avatar
DeeJay
Accurate Shooter
Accurate Shooter
Posts: 499
Joined: Thu Sep 30, 2010 4:51 pm
Location: Kmeti kod Umaga

Re: REFERENDUM ZA OBITELJ

Post by DeeJay »

Glede ministra Jovanovića žalosno je da je taj lik doktor medicine. Neću reći liječnik jer LIJEČNIŠTVO JE PLEMENIT POZIV, on je pak odabrao onaj nasramotniji - politiku koja se često posve neopravdano izjednačava s prostitucijom, a ja tvrdim da je prostitutka, pa i ona najnižega ranga, daleko moralnija, ljudskija, plemenitija osoba od ijednog političara najvišeg ranga! Uostalom, doktor medicine može postati svatko, LIJEČNIK - tek poneki doktor medicine! Toliko o Željku Jovanoviću!

Čitam danas u novinama, pet država u Europi ima u svome Ustavu odredbu da je brak dragovoljna zajednica muškarca i žene ili žene i muškarca, svejedno. Mađarska je zbog te odredbe pretrpjela salve kritika od strane zemalja članica EU ali je ostala principijelna. Srbija i Crna Gora od bivših YU republika imaju tu odredbu! Svaka im čast! U Francuskoj je, unatoč masovnim demonstracijama protiv, donesen zakon o homoseksualnom braku ali još nije u primjeni jer je na Ustavnom sudu koji ocjenjuje njegovu ustavnost.

Dobro si ovo rekao:

Ali moramo biti svjesni i toga da, ukoliko se cilj referenduma ostvari, to neće biti bez cijene. Pritisci i pogrde pljuštat će sa svih strana, a mi budimo radosni što smo dostojni „podnijeti pogrde za Ime“ (Dj 5,41).

Sve ostalo u tvom zadnjem postu je nažalost živa istina, pokazatelj kako se ljudski rod iskvario, kako su sve vrijednosti pobrkane, kako ljudski rod jednostavno hrli u samouništenje, moralno se već odavno događa a ni fizičko nije jako daleko.
To be sure of hitting the target, shot first and, whatever you hit, call it the target.
User avatar
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff
Posts: 8382
Joined: Mon May 17, 2010 8:42 pm
Location: Pula
Contact:

Re: REFERENDUM ZA OBITELJ

Post by EdgarFranjul »

FOTO: 'Isus voli pedere!' - Spaljen štand na Cvjetnom, volonterka opečena, poderane liste, napad biciklom...

Volonterka koja je prikupljala potpise za referendum o braku napadnuta je danas u centru Zagreba te je zadobila opekline kad je nepoznati manijak zapalio štand građanske inicijative 'U ime obitelji'. To je samo jedan od očito organiziranih napada s ciljem sprječavanja prikupljanja potpisa za referendum o obitelji. Nepoznati divljak na štandu na Jarunu poderao je liste s već prikupljenim potpisima, drugi je išarao plakate, a dvije su se djevojke ljubile ispred štanda na Trgu bana Jelačića.

Autor: Orhidea Gaura Hodak Photo: U ime obitelji Utorak, 14 Svibanj 2013 20:30

Nepoznati manijak danas je doslovno zapalio štand inicijative 'U ime obitelji' na Cvjetnom trgu u centru Zagreba. Štand je nepoznatim zapaljivim sredstvom napadnut oko 17 sati sa zadnje strane, a volonteri nisu odmah ni primijetili da je vatra zahvatila plakat koji je visio sa stražnje strane štanda pa je jedna od volonterki zadobila teške opekline ruke. Osim dijela štanda, od posljedica požara izgorjela je i guma na jednom od bicikala koji su bili privezani iza štanda. To je samo jedan u nizu divljačkih napada na štandove građanske inicijative 'U ime obitelji' koji su u nedjelju 12. svibnja započeli s prikupljanjem potpisa za referendum na kojem bi se građani trebali izjasnili žele li da se u Ustav Republike Hrvatske unese definicija da se pod brakom podrazumijeva isključivo zajednica muškarca i žene. Tim bi se zakonom spriječilo ozakonjenje homoseksualnih brakova.

U samo dva dana građanska inicijativa 'U ime obitelji' prikupila je skoro 200 tisuća potpisa, a za raspisivanje referenduma potrebno im je 375 tisuća potpisa. Takav odaziv građana očito nekom smeta pa je zabilježeno nekoliko napada na štandove. S obzirom na učestalost tih napada, kao i na pojedine Facebook stranice na kojima se otvoreno poziva na uništavanje štandova građanske inicijative 'U ime obitelji', može se zaključiti da je vjerojatno riječ o organiziranim akcijama.

Na plakatu poruka: 'Isus voli pedere'

'Isus voli pedere' - napisao je to na plakatu građanske inicijative jedan od prolaznika koji je glumio da želi potpisati peticiju na štandu u Hrgovićima na Jarunu, u neposrednoj blizini Crkve Svete Mati slobode. Drugi je pak divljak prišao štandu i poderao listu s već prikupljenih 39 potpisa, dok je treći prišao štandu i išarao dvije liste. Napadači su u svim situacijama bili puno hrabriji dok su se na štandovima nalazile isključivo volonterke.

- Dijelila sam letke, a kolegica je prikupljala potpise jer je jedna gospođa upravo potpisivala peticiju, dvoje ljudi je stajalo sa strane, kad je prišao jedan čovjek. Ja sam samo rekla: 'Dobar dan, izvolite', a on je prišao, oteo liste s potpisima i sve ih rasparao. Bio je muškarac star 25 do 30 godina, visok, crn, imao je crnu jaknu. Bio je malo agresivan, odjednom je doletio do nas i kolegica je mislila da će nju udariti. Na štandu smo bile sve cure - ispričala je volonterka koja je u ponedjeljka bila na štandu na Jarunu. Sličan incident dogodio se i danas.

- Danas nam je došao jedan čovjek, mislili smo da će potpisati za referendum, ali je on na plakat napisao 'Isus voli pedere'. Bio je muškarac oko 50 godina starosti, visok, malo jači. Stalno je ponavljao da mi ne znamo koga Isus voli, da Isus voli sve ljude, a pogotovo pedere - ispričala je volonterka koja je, nakon što se muškarac udaljio, pošarala to što je on napisao i preko toga napisala 'ljude' - Isus voli ljude.

Pokušao se biciklom zaletiti u štand

Incident se dogodio i danas oko 15 sati na štandu postavljenom na Trgu 101. brigade u POS-ovom naselju u Španskom. Ondje se u tom trenutku nalazila samo volonterka Slava Doko.

- Nepoznati čovjek zaletio svom brzinom prema štandu i onda u zadnji čas skrenuo i produžio dalje. Vratio se za 10-ak minuta pješice. U međuvremenu se na štand vratila i kolegica volonterka pa nas je zajedno slikao i potom nas počeo nazivati fašistima, klerofašistima, govorio je 'Smrt klerofašistima, smrt fašistima'. Osjećala sam se vrlo neugodno jer ja nisam klerofašist, zaista poštujem svakog čovjeka, poštujem i svaku homoseksualnu osobu, ali zalažem se za pravo obitelji i to je to. Taj muškarac zaletio se u nas s očitim ciljem da nas prestraši i ja sam se zaista osjećala ugroženo i bojala sam se. On je jači nego mi. Nije ugodno da vas netko proziva i viče na vas - ispričala je volonterka Slava Doko. Nepoznati muškarac, kako kaže, govorio im je da nije homoseksualne orijentacije.

- Nije se predstavio, ali je rekao da on nije gay. Mi smo šutjeli, nismo odgovarali na njegove provokacije, jedino sam mu rekla da ja poštujem prava homoseksualaca, ali se isto tako imam pravo boriti za prava obitelji. Meni je logično da se on bori za svoje, ali ja se također želim boriti za svoje - istaknula je Slava Doko. Zaintrigiralo ju je i to što je muškarac rekao da on inače ne živi u Španskom već da je iz okruga Rudeš odnosno da je predodređen za Rudeš. Nije znala kako to protumačiti te može li se to povezati s organiziranim napadima, ali će slučaj prijaviti policiji.

Dvije djevojke ljubile se ispred štanda na Trgu bana Jelačića

Provokacije su zabilježene i u ponedjeljak ujutro na Trgu bana Jelačića.

- Prvo su došle dvije cure ispred štanda s očitom namjerom da provociraju te su se ljubile ispred nas. Onda su nam uzele olovku i počele upisivati na liste riječi 'lesbian' i htjele su nam to pošarati papire. Kad sam vidjela da žele uništavati papire, uzela sam im olovke i onda su samo otišle, nisu dalje radile probleme. Po njihovom razgovoru, zaključila sam da je riječ o Francuskinjama. No, nakon njih, došla je još jedna grupa u kojoj su bili pretežito muškarci. Došli su s kamerom i snimali ljude koji su potpisivali peticiju te su im dobacivali i provocirali ih. Nama su također svašta dobacivali, ali mi nismo obraćali pažnju na njih jer je na štandu bilo jako puno građana koji su željeli potpisati peticiju - ispričala nam je jedna od volonterki koja je jučer radila na Trgu.

Da su napadnuti homoseksualci, cijela država bila bi na nogama

Nakon ovakvih incidenata, dio volontera je u strahu i boje se daljnjih napada.

- Sad se vidi tko je netolerantan u hrvatskom društvu, tko potiče na mržnju i tko je spreman i fizički napadati neistomišljenike - komentirali su članovi građanske inicijative 'U ime obitelji'. Isto tako smatraju da bi, da je slučajno situacija obrnuta te da su napadnuti pripadnici homoseksualne zajednice i to u trenutku dok prikupljaju potpise za neki referendum, cijela država i svi ministri bili na nogama.

Treba svakako napomenuti da je za sada još uvijek riječ o nepoznatim napadačima koji se ne mogu povezati ni sa jednom društvenom skupinom te da cijeli slučaj istražuje policija.

Zadnja Promjena: Utorak, 14 Svibanj 2013 18:05
Attachments
1_08.JPG
1_08.JPG (40.55 KiB) Viewed 6315 times
volonteri01_5_20130514_1421755774.jpg
"MOJU PROŠLOST,GOSPODINE, PREPUŠTAM TVOJOJ MILOSTI.
MOJU SADAŠNJOST, TVOJOJ LJUBAVI.
A MOJU BUDUĆNOST, TVOJOJ PROVIDNOSTI."
User avatar
Fratt
Accurate Shooter
Accurate Shooter
Posts: 487
Joined: Sun Nov 13, 2011 1:00 pm

Re: REFERENDUM ZA OBITELJ

Post by Fratt »

Sramota od države,nisam nikad bio zadrtinjo protiv gay populacije jer živim po motu "live and let live" ali ovo prelazi svaku mjeru,najbolje da još oni nas idu kamenovati.
Mislim da je vrijeme za jednu kontra paradu straight populacije po većim gradovima,da se vidi da Hrvatska još nije spremna primati u čmar,bukvalno i/ili figurativno.
User avatar
DeeJay
Accurate Shooter
Accurate Shooter
Posts: 499
Joined: Thu Sep 30, 2010 4:51 pm
Location: Kmeti kod Umaga

Re: REFERENDUM ZA OBITELJ

Post by DeeJay »

Pazi da ne bi paradirao... Ma bi te homoseksualna bagra linčovala i to pod budnim okom i patronatom političkog vrha ove kvazi-države! Ako te ne bi policija prethodno ispendrečila, također na izričitu zapovjed političke vrhuške...

Lijepo je to reći Živi i pusti da žive, stvarnost je negdje drugdje, odnosno danas živiš samo ako i koliko ti pederi i lezbače dopuste. E pa ja se s tim ne slažem, svoj toj homo populaciji treba dati do znanja da su pervertiti, da je to što čine neprirodno i da to, ako žele, smiju činiti i ispoljavati samo u svoja četiri zida, svaki istup izvan njihova četiri zida treba kazniti batinama i to doooobrim batinama, najbolje na singapurski način, pa da vidimo tko će dulje izdržati.

Ja sam se prijavio za volontera na prikupljanju potpisa ali do sada mi se nitko nije obratio osim što su mi zahvalili na prijavi. Moram im reći da sam ja pravi izbor za prikupljanje potpisa na mjestima gdje se ta pederska bagra kurči :evil: Što bi meni netko poderao liste ili se kurčio...
To be sure of hitting the target, shot first and, whatever you hit, call it the target.
User avatar
Fratt
Accurate Shooter
Accurate Shooter
Posts: 487
Joined: Sun Nov 13, 2011 1:00 pm

Re: REFERENDUM ZA OBITELJ

Post by Fratt »

Ja zujim vec 3 dana na trima lokacijama u mom gradu gdje se prikupljaju potpisi i od štanda ni š,vrijeme ide a volonteri u Zaboku sjede na mudima.
Još ću morati u župni ured radi revnih studenata kojim se neda sjediti na mjestu cijeli dan.
User avatar
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff
Posts: 8382
Joined: Mon May 17, 2010 8:42 pm
Location: Pula
Contact:

Re: REFERENDUM ZA OBITELJ

Post by EdgarFranjul »

Može se potpisati i u svakoj crkvi, kako sam čuo.
"MOJU PROŠLOST,GOSPODINE, PREPUŠTAM TVOJOJ MILOSTI.
MOJU SADAŠNJOST, TVOJOJ LJUBAVI.
A MOJU BUDUĆNOST, TVOJOJ PROVIDNOSTI."
Post Reply