REFERENDUM ZA OBITELJ

Neobavezna rasprava bez svađa.
Post Reply
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Re: REFERENDUM ZA OBITELJ

Post by EdgarFranjul »

Dušu im ne mogu uzeti: Napadi na sportaše zbog inicijative za referendum .

Srijeda, 22 Svibanj 2013 08:12 Ivana ..Tweet .

Razularilo se 'to' u zadnje vrijeme, posebno se razularilo nakon što su europski izbori pokazali tko je zapravo stvarna većina u Hrvatskoj, točnije, da se ispravimo, tko će biti nakon idućih parlamentarnih izbora oficijelna većina u ovoj zemlji. Izgleda da je panika uhvatila umjerenu, onu oficijelnu, ali i razularenu, uličarsku, ljevicu. Šaka jada iz tzv. Građanske akcije pokazala se u potpunosti promašenim projektom, tko god stajao iza ove Facebook gerile, koju neki zovu i SDP-ovom gerilom, projekt je propao zato što oni, zbog svojih štetnih, opasnih stavova ne mogu na svoju stranu privući nikoga u potpunosti lucidnog. Kad se iskoriste sve opcije, oficijelne i one gerilske, preostaje tek jezik mržnje, najopasniji jezik, jezik ulice i bejzbol palice.

Najbolji primjer tome je zapravo pokušaj građanske inicijative 'U ime obitelji' koja se trudi ostvariti svoje demokratsko pravo, dok im 'oni drugi' to demokratsko pravo osporavaju zato što se ne uklapa u mentalni sklop šačice mrzitelja. Koliko daleko ide borba protiv demokracije u Hrvatskoj vidimo na primjeru spomenute inicijative koja se susreće s brojnim preprekama, pa i batinama, ako su na uvrede oguglali jer zapravo nisu imali izbora, na batine se malo teže priviknuti, posebno dok imate neke medije koji s odobravanje gledaju na batinaše.

Svoj potpis na apel inicijative 'U ime obitelji' za referendum stavili su i neki poznati Hrvati, glazbenici i sportaši, TV voditelji, intelektualci, komičari… Upravo su sportaši te donekle glazbenici na tapeti i to samo zato što imaju svoje mišljenje i nije ih strah to mišljenje izraziti. Na žestokom se udaru našla Blanka Vlašić, prije toga izbornik nogometne reprezentacije Hrvatske Igor Štimac, dok se u Thompsona nisu usudili dirati budući kako im je odavno jasno da Thompson ne mari previše na ono što misli ekstremna Hrvatska koja želi rušiti sve pred sobom, Zašto ekstremna Hrvatska? Ne zato što takva Hrvatska ima stavove kakve ima, nego zato što se služi nasiljem - u ogromnoj manjini, i jezikom mržnje - u većini. Govor mržnje postao je nekim ekstremistima iz čitave ove priče zapravo standard, obrazac ponašanja.

Napada se sportaše, konkretno Blanku Vlašić, samo zato što ona ima svoje mišljenje, a po njima ne bi ga smjela imati, odnosno ne bi ga smjela artikulirati, jer je osoba 'koju financiraju sponzori' , jer je, kako tvrde, osoba koja 'predstavlja svih nas'. Nije Blanka Vlašić, za razliko od nekih uglednih Hrvata, opljačkala banku, ili banke, da bi se morala skrivati i nije u ime sponzora potpisivala inicijativu za referendum. Potpisala je u vlastito ime. Smije li se Blanka Vlašić još uvijek zvati Blanka Vlašić?

Uostalom, nisu sponzori uz Blanku Vlašić zato što je neobično vole, nema ljubavi u biznisu. Sponzori stoje uz Blanku, i ne samo nju, isključivo zato što se radi o uspješnoj sportašici te su u svomu tome sponzori našli svoj interes, točnije zaradu. O čemu mi govorimo? Kakvi sponzori? Kome sponzori mogu određivati svjetonazor? Neki idioti doista žele prevesti građane žedne preko vode, ali im to ne uspijeva.

Gdje su sponzori bili, gdje je bila država i gdje su bili dušebrižnici kada se vrletima Sljemena, po velikoj hladnoći, OBITELJ Kostelić, s termosicama u ruksaku, malo špeka te luka, pentrala i trenirala da bi danas došla do svjetskog vrha i na njemu za sva vremena ostala? Kakvo pravo sponzori i građani imaju, kakvo pravo država, kakvo pravo bilo tko, ima na duše hrvatskih sportaša? Ako sportaši ostavljaju srce na terenu za sebe, ali i ovu zemlju, dušu ne moraju. To nije patetika, to jednostavno činjenica.

Foto: Tinolovka-news
"MOJU PROŠLOST,GOSPODINE, PREPUŠTAM TVOJOJ MILOSTI.
MOJU SADAŠNJOST, TVOJOJ LJUBAVI.
A MOJU BUDUĆNOST, TVOJOJ PROVIDNOSTI."
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Post by EdgarFranjul »

Dovoljno za referendum: 'U ime obitelji' skupili 380.000 potpisa .

Srijeda, 22 Svibanj 2013 09:18 Ivana ..Tweet .

Građanska inicijativa "U ime obitelji" je sazvala konferenciju za novinare u srijedu u 11 sati u hotelu Westin u Zagrebu kako bi izvijestili da su skupili više od 380.000 potpisa što je zakonski minimum od 10 posto birača za raspisivanje referenduma. No pozvali su i birače i da im i dalje daju svoje potpise. Zahvalili su se volonterima na hrabrom radu usprkos divljačkim napadima na terenu od strane pojedinaca.

- Napadima na naše žene i djecu žele spriječiti da se građanima omogući da se izjasne o raspisivanju referenduma. U prvim osam dana bio je niz napada na volontere te smo podnijeli više od 50 prijava na policiju. Napadi su kulminirali prije dva dana kada je naša studentica udarena šakom po leđima. Osim toga osuđuju se ljudi iz javnog života koji su nam dali podršku i koji su se javno usudili reći da je brak zajednica žene i muškarca - rekli su članovi inicijative. Ponovili su kako žele brak staviti u Ustav i da to bude nepromijenjeno i da se mijenja voljom naroda.

Dodali su i da su do nedjelje 19. svibnja dobili donaciju od 15 milijuna kuna. Objasnili su kako je su im tu donaciju dali njihovi volonteri koji su odradili 480.000 radnih sati što je jednako vrijednosti od 15 milijuna kuna. Rekli su i kako ih veseli odluka Ustavnog suda koji je odlučio ukinuti zdravstveni odgoj sve do odluke o ustavnosti.
Fratt
Accurate Shooter
Accurate Shooter

Post by Fratt »

Trijumf,vidimo se na referendumu!!!
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Post by EdgarFranjul »

Iako su čelnici inicijative 'U ime obitelji' izvjestili javnost kako su prikupili dovoljan broj potpisa o potrebi raspisivanja referenduma kojim bi se u Ustav RH unijela odredba da je brak životna zajednica žene i muškarca, iz saborskog Odbora za Ustav stiže - demantij, javlja Dnevnik.hr

Autor: tportal.hr/Dnevnik.hr

Datum objave:
22.5.2013 21:32
Zadnja izmjena:
22.5.2013 21:35

U razgovoru za Dnevnik.hr o samoj proceduri referendumskog pitanja i ocjeni zakonitosti istog, predsjednik saborskog Odbora za Ustav, poslovnik i politički sustav Peđa Grbin (SDP) ističe kako je ključno utvrditi je li uopće prikupljen dovoljan broj potpisa.

Naime, ocjena zakonitosti referendumskog pitanja provodi se na način da se nakon završetka prikupljanja potpisa, Organizacijski odbor Građanske inicijative 'U ime obitelji' s popisom obraća Saboru.

'Prvo se provjera da li je prikupljen dovoljan broj potpisa, što će provjeriti Ministarstvo uprave. To treba biti jedna desetina od ukupnog broja birača iz Registra birača. To je brojka, kako su me informirali danas iz Ministarstva uprave, nešto više od 450 tisuća potpisa', rekao je Peđa Grbin, predsjednik saborskog Odbora za Ustav, poslovnik i politički sustav za Dnevnik.hr.

Na dan kad su volonteri počeli prikupljati potpise, 12. svibnja, u registru birača bilo je upisano 4.514.984 birača. Konzervativne aktiviste zasigurno je zavarala brojka birača za izbore za EU parlament - tada je u popisu birača bilo upisano tri milijuna i 740 tisuća birača, pa bi dosad prikupljenih 380 tisuća potpisa po tom izračunu i bilo dovoljno. No, registar i popis birača dvije su različite kategorije. Popis birača izrađuje za svake izbore ili referendum i to na osnovu registra.
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Post by EdgarFranjul »

Peđa Grbin izjavio je na televiziji da je PROTIV referenduma i pozvao građane da NE potpisuju.

I taj je u Saborskom odboru koji će o tome suditi???
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Post by EdgarFranjul »

Adidas ne prekida suradnju s Blankom Vlašić:

Osobne stavove naših partnera ne komentiramoAdidas je u kratkom priopćenju istaknuo kako Blankini osobni stavovi nemaju utjecaja na njihovu poslovnu suradnju, a u Podravcui su istaknuli da stajališta Blanke Vlašić oko aktualnih društvenih pitanja spadaju u područje osobnih razmišljanja na koje ima pravo svaki građanin.

Autor: Dnevno.hr Četvrtak, 23 Svibanj 2013 11:42

Nakon što je riječima 'Obitelj je stup društva, u svakoj obitelji sve započinje s muškarcem i ženom' podržala inicijativu 'U ime obitelji', atletičarka Blanku Vlašić našla se na udaru pojedinaca koji su je zbog stavova tužili njezinom sponzoru Adidasu, kao i Lidlu.

Međutim, Lidl je naveo da raskid suradnje s Vlašić od 1. ožujka 2013. nije povezan s inicijativom 'U ime obitelji', dok je Adidas u kratkom priopćenju istaknuo kako Blankini osobni stavovi nemaju utjecaja na njihovu poslovnu suradnju, piše Bitno.net.

- Adidas Grupa ne diskriminira nikoga na temelju podrijetla, vjerske ili seksualne orijentacije. Osobne stavove naših partnera ne komentiramo – stoji u priopćenju tvrtke.

Tvrtka Podravka na Facebook profilu navela je kako je dugogodišnja uspješna suradnja s Blankom Vlašić temeljena je na njezinoj sportskoj izvrsnosti kojom se ponosila cijela Hrvatska, a da njezina stajališta oko aktualnih društvenih pitanja spadaju u područje osobnih razmišljanja na koje ima pravo svaki građanin.

Svoj stav iznova je naglasila Blanka Vlašić navodeći kako je osoba koja ne dijeli ljude prema boji kože, socijalnom statusu, ne osuđuje one različitih seksualnih orijentacija, vjera...

- Ali za mene osobno je brak zajednica između muškarca i žene. Poštujem svačije mišljenje i želim vjerovati da svi ljudi mogu živjeti u miru i razumijevanju jedni za druge – zaključuje Vlašić.

Zadnja Promjena: Četvrtak, 23 Svibanj 2013 08:45
Fratt
Accurate Shooter
Accurate Shooter

Post by Fratt »

Koja pederska posla u pravom smislu riječi,nitko nije znao da 380 000 potpisa nije dovoljno već prvog dana potpisivanja za referendum?
Koja su to peseravanja,ako je tako onda treba produžiti rok,uoostalom tko je odredio rok za skupljanje potpisa?
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Post by EdgarFranjul »

Zakonom je propisan rok od 15 dana. U Švicarskoj je rok 90 dana :roll: :?:
DeeJay
Accurate Shooter
Accurate Shooter

Post by DeeJay »

Predsjednica Ustavnog suda se malo ukakala. Požurila je pohvaliti taj tzv. zdravstveni odgoj i razjasniti da je odluka Ustavnog suda temeljena isključivo na nepoštivanju procedure. Sve je u redu ali, eto, samo nije poštivana procedura... Sitnica... Nema brajo moj pišati uz vjetar ako se hoće ostati u fotelji. A ministar Jovanović pokazuje svoju komesarsku narav i spreman je, kao i Linić koji prijeti carinicima, ako treba i brutalnom silom na neistomišljenike! Para bellum... (jel' se tako kaže, nije mi latinski baš blizak, ne uči se u tehničkoj školi)

Onaj bloger koji se nakačio na Blanku definitvno je poj'o govno :evil: Svi kojima se obratio dali mi odjeb... Jadan...

Nemam vremena, zvao me moj koordinator, idem sakupljati potpise! Ako bude štogod sočno odmah ću podijeliti s vama :wink:
To be sure of hitting the target, shot first and, whatever you hit, call it the target.
BorisVasiljevic
Deputy
Deputy

Post by BorisVasiljevic »

Referndumi, izbori i ostale gluposti su marketinška kampanja koja na kraju ne služi ničemu osim da se ostvari ono upravo protiv čega se referndum potpisivao i da se ne ostvari ona obećanja kojima smo zasipani prije izbora. Da moćnici postanu moćniji, a stoka sitnog zuba još krezavija.

Civilizacija je na takvom nivou da je može spasiti samo jedno temeljito raskuživanje kojim će se odstraniti truli genetski materijal. Sreća pa je zahvaljujući neoliberalizmu i američanskom civilizacijskom nazoru sada puno lakše odabrati gdje će se raskuživanje primijeniti, samo još da počne, jer počet će prije ili poslije. Samo je pitanje da li ćemo se sami dovesti u red ili će nas dovoditi "u red" kinezi/korejci ili zemlje šerijatskih društvenih nazora kao što su počeli po Britaniji.
Chuck Norris can squeeze orange juice from a banana.
Post Reply