EU nas želi razoružati - NE!!!

Neobavezna rasprava bez svađa.
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Re: EU nas želi razoružati - NE!!!

Post by EdgarFranjul »

"MOJU PROŠLOST,GOSPODINE, PREPUŠTAM TVOJOJ MILOSTI.
MOJU SADAŠNJOST, TVOJOJ LJUBAVI.
A MOJU BUDUĆNOST, TVOJOJ PROVIDNOSTI."
scout
Deputy
Deputy

Post by scout »

untitled.JPG
.
scout
Deputy
Deputy

Post by scout »

A chara,

Thanks for getting in touch and for highlighting your concerns in relation to the European Commission's November 18th proposals.

In light of the recent attacks and security threats, policy makers are attempting to navigate through some difficult reforms. That being said, legislation that is hastily adopted as is the case here often directly affect law-abiding citizens. After a first reading of the proposals, I am wary of certain parts not least those to ban private ownership of certain firearms including deactivated firearms.

Sinn Féin acknowledges the support in rural Ireland for traditional rural occupations such as hunting and fishing. While we believe that such activities should be regulated, we also recognise the damage an outright ban on the proposed firearms would have. The focus of the legislation is therefore misplaced. Rather than targeting the illegal trafficking of firearms or fine-tuning those sections restricting internet-trade, the Commission has gone for an outright ban. It can be argued that this regulation would work better by revising the control on possession of such firearms today, for example by requiring proof of need and membership in sports organisations rather than forcing legal owners to hand over possessions.

This file will come before the European Parliament next year and when it does Sinn Féin will be tabling amendments to make sure that the means of the legislation are better directed towards the legitimate ends.

Is mise le meas

Deputy
Deputy

Post by scout »

untitled.JPG
.
scout
Deputy
Deputy

Post by scout »

untitled.JPG
,
scout
Deputy
Deputy

Post by scout »

.....očito da nešto ne radim kako treba pa bi bilo lijepo čuti Vaše mišljenje gdje je greška :
-do sada je poslano preko 5000 e-mailova.Ne copy-paste mailova nego doslovno svakom zastupniku u EU parlamentu imenom i prezimenom-više puta.Ne 'samo' RH nego -svima redom.U svakom e-mailu je tekst na engleskom jeziku ,tekst na domicilnom jeziku zastupnika ,s dokumentima u privitku .Za prevode je bilo potrebito zamoliti mnogo ljudi ,neki su to odradili s voljom ,neki preko volje ali niti jedan ,ali doslovno niti jedan iz RH se nije odazvao... bar u tom 'sitnom djelu'.
-Registar svih EU tiskovina od kojih su neke dostupne putem FB-a a neke ne ,je također redom dobio na pozor sve potrebno za objavu ,kao i domaće tiskovine .Neke koje imaju brojnije čitateljstvo -višekratno.
-Svim domaćim Savezima koji imaju veze s vatrenim oružjem je višekratno poslano sve potrebno ,od linkova za potpisivanje online peticije ,pa do linkova na stranicama EU parlamenta gdje se imenom i prezimenom može i treba učiniti-isto.
-Predlagaču i svim članovima parlamenta zaduženim za amandmane poslani su posebni e-mailovi ,a jutros je na njihove adrese odaslano i 70 pisama 'normalnom' poštom .
-Svaki e-mail je u prilogu poslan sa dokumentima koji su potpisani od strane autora,ne ističući pri tom : niti jedan savez ,grupu,pojedinca,disciplinu ,interes .Jedino i samo zajednički interes svih vlasnika vatrenog oružja u RH .
-Kao osoba ,nemam nikakav mandat zastupanja bilo koga (osim sebe samog) ,što je uredno svugdje navedeno ,a tekstovi i dokumenti poslani EU parlamentu su ovjereni stavovi onog tko neku organizaciju zastupa.
-O ozbiljnosti dovoljno govore neki od odgovora koje možete pročitati u temi .Ljudi koji su odgovorili s tekstovima koje možete pročitati- sigurno se ne osvrću na bilo što neozbiljno ili nepristojno ,a pogotovo ignoriraju sve što nije argumentirano- činjenicama.
-Prihvaćanje djela administriranja stranice'' Firearms United -Croatia'' ,kao dijela ''Firearms United '' međunarodne inicijative je od strane svih EU kolega jako dobro prihvaćeno.Stranica nije pristrana ,nije nikakva organizacija ,nije zastupnik ''jednog dijela....'.To je nešto što je dobro ,što je opet od zajeničkog interesa -svima.
-Vidjeti u statistikama o odzivu na potpisivanje peticije ,stalno pri dnu svoju Domovinu je jako neugodno.Još neugodnije je imati podatak o broju legalnog registriranog vatrenog oružja i odgovarati na pitanja -zašto je to tako .
.Ne 'pale' ogovori tipa da imamo veliki dio 'starije ' populacije koja se --''ne služi ,nije vična itd itd ...'' jer i druge zemlje EU imaju isto ,no ipak znatno i neuporedivo veći odziv.
Ne pada mi na pamet ,niti ikad hoće ,bilo koga zvati ili prozivati jer je to smješno ,na ovakvo nešto me nije nitko tjerao ,nitko nagovarao ..to je isključivo pokušaj da se nešto napravi .No ,moram priznati da količinu apatije i ne zainteresiranosti ,u ovom obimu –nisam očekivao.Zašto ? S obzirom na višegodišnje odčitane dubokoumnosti po svim forumima ,deklarativne pozive na djelovanje u zakonskim okvirima,silne bune i bunice ,zajedljivosti na granici ukusa,gorljivost dok traje ‘post’ ,mislio sam da će RH biti na znatno višoj poziciji -od one na kojoj se sad nalazi.Da bi se netko ‘aktivno bavio’ onim čime se bavi ,mišljenja sam da to podrazumjeva i ovakav tip djelovanja kojim se nastoji skinuti mogućnost nametanja zakonskih okvira.Zakonskih okvira koji bi ne samo promjenili -nego uništili mnogo snova ....i stvarnošću otresli o pod sa ‘pravom’ posjeda vatrenog oružja.Ignoriranje EU namjere je davanje toj istoj EU širokih mogućnosti ,a samim tim i našem zakonodavcu .U tom slučaju bilo kakvi razgovori ili eventualni dogovori bi bili pokretani s mnogo ....mnogo gore startne pozicije .Kad krenu s onim što je sad namjera ,tada je prekasno.No….kako god….

1.jpg
1.jpg (36.9 KiB) Viewed 4620 times
scout
Deputy
Deputy

Post by scout »

untitled.JPG
untitled.JPG (51.83 KiB) Viewed 4602 times
.
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Post by EdgarFranjul »

EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Post by EdgarFranjul »

250074_1520037891623662_8136547401874037787_n.jpg
250074_1520037891623662_8136547401874037787_n.jpg (14.48 KiB) Viewed 4592 times
Attachments
860556_1520822458211872_3059043192228846363_o.jpg
scout
Deputy
Deputy

Post by scout »

.
Attachments
untitled.JPG
Post Reply