EU

Neobavezna rasprava bez svađa.
DeeJay
Accurate Shooter
Accurate Shooter

Re: EU

Post by DeeJay »

Pitanje ti je na mjestu. Stvarno, koje ljude? Postali smo jedno veliko stado ovaca. Pa nas čobani vodaju tamo-amo... A mi blejimo...
To be sure of hitting the target, shot first and, whatever you hit, call it the target.
MaxMagnus
Accurate Shooter
Accurate Shooter

Post by MaxMagnus »

Da,stvarno je tako. Od vođe nikakve koristi kada nema koga voditi.
Narod se prema državi odnosi kao i ja prema naslijeđenom gruntu. Točnije,boli me briga,gledam svoju guzu!
No,kod mene je tako zbog odnosa sa suvlasnicima (začudo,familija su mi),ne krivim političare,i znam zašto sam zapustio grunt.
To je meni na dušu.
No narod je zapustio grunt na kojem živi...i umjesto da bar ima obraza držati se one stare "lopov je k'o i lojtru drži",neee,krivi su mu drugi.
E,takvo ponašanje nije samo meni na dušu,to ide na dušu cijelome narodu i njegovom potomstvu.
A sebe neću lagati jer zaista nisam učinio ništa za bolje sutra svih nas.
A ako je vođa ono kaj se traži,tu sam...
zna se kakav neprijatelj je dobar neprijatelj...

---------------

Samo dvoje je umrlo za tebe :
1. Isus Krist
2. Hrvatski domobran

Jedan je umro za tvoju dušu,drugi za tvoju slobodu.
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Post by EdgarFranjul »

HRVATSKA MOŽE BITI ŠESTA NAJSNAŽNIJA

Tito nikada nebi potpisao Lisabonski ugovor i pristupio u EU

Prema svemu sudeći vlada Davida Camerona će po drugi puta zatražiti od parlamenta da se u Britaniji provede referendum o izlasku Britanije iz Europske Unije, a prenošenje financijskog suvereniteta na Centralnu Europsku banku već su glasno su odbili. Izgleda da u Britaniji više nije magla, ali je magla još uvijek u Banskim dvorima, rekao bi Stjepan Radić.

Autor: Karino Hromin Sturm| Photo: GNU | Utorak, 20.12.2011 13:00
Da konzultiramo maršala Tita, trideset godina nakon smrti najpopularnijeg hrvatskog državnika „diktatora“ kako ga vole veličati, što misli o ulasku Hrvatske u EU i potpisu Lisabonskog ugovora.

Hvalospjevi o potpisu Lisabonskog ugovora naših dužnosnika premijerke J. Kosor i predsjednika I. Josipovića čisto su otklanjanje odgovornosti za nesposobnu politiku vođenu u zadnjih 10 godina i pad Hrvatske u dužničko ropstvo u koje su nas doveli neoliberalistička politika koju je provodila HDZ-ova Vlada. Sudeći prema najavama niti nova Kukuriku vlada Z. Milanovića neće mijenjati podaničku politiku prema Europskoj Uniji.

Pokret Nesvrstanih

Glavni osnivači pokreta bili su Josip Broz Tito (u to vrijeme predsjednik Jugoslavije), Gamal Abdel Naser (Egipat), Džavaharlal Nehru (Indija) i Ahmed Sukarno (Indonezija).

Pripremna konferencija održana je u Bandungu, na otoku Javi u Indoneziji 1955. g., uz prisutnost predstavnika 29 država, a osnivačka i prva konferencija održana je u Beogradu od 1.IX. do 6.IX.1961.

Već 1983. g. u pokretu je bilo 118 zemalja članica i više od 20 zemalja promatrača te mnoštvo međunarodnih pokreta i organizacija koji zajednički djeluju u radu Ujedinjenih Nacija.

Tito je provodio nesvrstanu politiku koja se odražavala u sljedećim principima:

Vanjska politika

Temeljila se na osnovnim principima nesvrstavanja u vojne blokove i saveze. Mi smo ušli u NATO savez. Tito to nebi dozvolio.

Princip samostalnosti

Mi nismo članovi EU, a stalno moramo slušati gadne packe iz Bruxellesa, od MMF-a i drugih. Naredili su ukidanje ZERP-a (gospodarski morski pojas koji Hrvatska kao članica UN-a ima pravo proglasiti). Četiri puta je Sabor izglasao odluku i četiri puta je morao poništiti svoju odluku po diktatu Bruxellesa (čitaj narodnu odluku jer su to izglasali predstavnici hrvatskog naroda u najvišem tijelu hrvatske države).

Tako je bilo i s odlukama o rješavanju granica sa Slovenijom i s pitanjem zakona o progonu branitelja koji su branili svoju domovinu Hrvatsku na svojem suverenom teritoriju od agresora i tužbe (slučaj Purda) od strane tužilaštva R. Srbije, zemlje agresora. Takvo ponašanje EU, čija Europska komisija poništava odluke Hrvatskog sabora dok još Hrvatska nije član EU, govori o gubitku SUVERENITETA Hrvatske već danas, a šta će tek biti kada uđemo u EU.

Tito to nebi dozvolio.

Princip suverenosti i neovisnosti

Ovaj princip je u potpunosti prekršen PROTUUSTAVNIM izmjenama Ustava i da je Tito živ, svi od predsjednika i svih zastupnika u Saboru do zadnjeg pisara koji je umnožavao materijale za izmjenu hrvatskog Ustava od 16.lipnja 2010. g. vjerojatno bi završili bi na Golom otoku. Tako nešto je neviđeno u svijetu i niti u jednom Ustavu nijedne države to nismo pronašli. U novom izdanju NN 85/2010. tiskanom u studenom 2011. g. Ustava RH piše Copyright©2010. Vladimir Šeks!? Zamislite, autor Ustava RH koji pripada hrvatskom narodu nije Sabor već V. Šeks. Ako je to tako, onda je jasno da je država u Hrvata otišla k vragu. Tada svatko od nas može napisati svoj Ustav.

U članku 9. piše da se hrvatski građanin ne može izručiti drugoj državi osim kada je odluka o izručenju donesena s pravnom stečevinom Europske unije. Što je stečevina EU, nigdje u Ustavu ne piše. Ali znate formulu: identificirati, locirati, uhititi, transferirati, autor & Copyright© V. Šeks. No sva sreća da je počeo transfer autorovih bliskih suradnika prema Remetincu.

Članak 141. kaže da su međunarodni ugovori iznad zakona? Ako je nešto iznad Ustava i Zakona RH a protivno je Ustavu RH, onda takav međunarodni ugovor nije trebalo potpisti.

Članak 143. kaže, Republika Hrvatska, na temelju članka 142. Ustava kao država članica Europske unije, sudjeluje u stvaranju europskog zajedništva.... E ovo je najveća LAŽ u Ustavu od 16.lipnja 2010. g. jer danas je 20.12.2011. i još uvijek na sreću nismo članica EU. A u našem Ustavu piše lažno da smo članica i tako nešto je izglasao Hrvatski sabor.

Acquis communautaire. Znate li što je to? Ne znate? „Ne brinite.“ Ne zna ni HDZ-ova Vlada, ali je potpisala, pa je po tome acquisu svaki zakon, propis i akt koji donese neka šuša u Bruxellesu iznad Ustava i svih zakona RH. Tito to nebi dozvolio.

Princip nepovredivosti teritorija

Nažalost moram konstatirati da hrvatska država ni dvadesetijednu godina nakon proglašenja samostalnosti nije ostvarila svoj teritorijalni suverenitet. Na istoku, okupatorska srpska vojska drži Dunavsku adu, na jugu naši ne mogu na Prevlaku, na sjeveru je slovenska vojska okupirala Svetu Geru, prijete nam dvadeset godina u Savudrijskoj vali: Tukaj je Slovenija. Hrvati mirno podnose okupaciju Lijepe naše 21 godinu, a vrli dužnosnici se ljube s našim susjedima koji su okupirali dijelove Lijepe naše. Gospodo, susjedi se moraju poštovati, ali osnova politike prema susjedima mora biti reciprocitet, obostrano. Sjećamo se pitanja Trsta, zbog vojnih interesa Zapada nije održan status slobodnog grada pa je Tito poslao vojsku 1954. g. zaprijetivši okupacijom Trsta, nakon čega je na konferenciji u Londonu između Italije, Jugoslavije, Britanije i SAD-a potpisan 5.X.1954. Memorandum o Slobodnom teritoriju Trst, zoni A i zoni B. Tito to nebi dozvolio.

Princip nemiješanja u unutrašnje poslove drugih

E pa ovog principa, jednog od temeljnih u UN-u, stvarno mi je dosta. Jer u Hrvatsku svaki dan dolaze neke šuše iz EU, MMF-a, Svjetske Banke, Bruxellesa, Strasbourga i šire. Pa onako već kada silaze po stepenicama iz zrakoplova, u trku govore: Vi morate privartizirati brodogradilišta, pa jeste vidjeli kako je prošao Leh Valensa? Što mu je to trebalo, pa morate smanjiti plaće radnicima, pa tko je vidio da radnik ima veliku plaću kao u Hrvatskoj, u Kini radi za šaku riže, pa nije ovo više socijalistički mrak, sada je sva sreća svijetli kapitalizam. Pa zahtijevaju: Radnik mora biti izbačen na ulicu da intenzivnije traži posao, a ne da radi slobodno kao u socijalizmu. Morate ukinuti radnička prava, pa ovo je kapitalizam, to ste htjeli, pa ne može kapitalista, koji ide na Bahame ili Karipke otoke ili na skijanje u Švicarsku, voditi brigu kako će otpustiti radnika.

Ne može i točka. Izglasajte zakon da se radniku odmah dade momentalni otkaz, bez prava na sindikate, a sindikate smo kupili već odavno, pa oni su naši strateški partneri, još uvijek ih plaćamo pa neka to srede kako znaju. Smanjite javnu i opću potrošnju, pa što je vama, ukinite radna mjesta, ne trošite, vi previše trošite. To se odnosi na sve radnike Sisačke željezare, Kamenskog i svih tvornica u Hrvatskoj koje su otpustile radnike. Naravno ovi iz Bruxellesa nikada nisu čuli za Keynesa, najvećeg svjetskog ekonomistu svih vremena i njegov Paradoks štednje.

Tito to nebi dozvolio.

Tito je osuđivao djelovanja multinacionalnih kompanija, zauzimao se za pravo naroda na samoodređenje, pravo na slobodan izbor političko-ekonomskog i socijalnog sustava, pravo raspolaganja svojim resursima i razvoja odnosa s drugim državama i dr. U Europi danas osim Švicarske, Norveške i Islanda koji su jasno i glasno rekli NE Europskoj Uniji imamo i Britaniju koja se probudila kao treća najsnažnija europska država. Već ih je pet, Hrvatska može biti šesta.

Prema svemu sudeći vlada Davida Camerona će po drugi puta zatražiti Parlament da se u Britaniji provede referendum o izlasku Britanije iz Europske Unije, a prenošenje financijskog suvereniteta na Centralnu Europsku banku glasno su odbili. Izgleda da u Britaniji više nije magla, ali je magla još uvijek u Banskim dvorima, rekao bi Stjepan Radić. Ovo što se događa Hrvatskoj, Tito to nebi dozvolio i nikada nebi potpisao Lisabonski ugovor i pristupio Europskoj Uniji.

Pa sada neka argumentirano po principima rasprave svi koji su nešto pisali o „diktatoru“ Hrvatu maršalu Titu, za vrijeme čije vladavine je u samoupravnoj Hrvatskoj bilo (ekonomski argument) 98 % srednjeg sloja stanovništva. Danas u kapitalističkoj Hrvatskoj živi 85% siromašnog sloja, a već sutra će ih biti 98%. Ekonomija ili Politika? Svejedno.

Tito to nebi dozvolio.

Zadnja Promjena: Utorak, 20.12.2011 13:00
"MOJU PROŠLOST,GOSPODINE, PREPUŠTAM TVOJOJ MILOSTI.
MOJU SADAŠNJOST, TVOJOJ LJUBAVI.
A MOJU BUDUĆNOST, TVOJOJ PROVIDNOSTI."
DeeJay
Accurate Shooter
Accurate Shooter

Post by DeeJay »

Ma što netko mislio o Franji Tuđmanu činjenica je da ni on ne bi puno toga dozvolio. Titin učenik, znao je kada treba kalkulirati, a kada podviknuti. Tako je jednom prigodom 1997 godine, tijekom mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja, oprao generala J.P. Kleina. Rezultat: Klein ga je trenutačno i bespogovorno poslušao i nakon toga mu je jeo iz ruke i hvalio ga na sva usta! Zadnji puta kad sam gledao Kleina na HTV-u prije par godina puna su mu usta bila hvale za FT! Tako bi FT i ove raznorazne EUropske jebivjetre satjerao u red i sveo na pravu mjeru. Jer svi oni respektiraju snagu i moć, a kad naiđu na neku dvorsku ludu tipa Stjepana Mesića i njemu slične - kud ćeš veće sreće i radosti za njih! I uveo bi Franjo Tuđman do sada Hrvatsku u EU, ali pod svojim uvjetima, a ne ovako razgaćenu, naguženu i razguženu! A Kahlica Del Ponte ne bi u Hrvatsku ni prismrdila, pa ni turistički!
To be sure of hitting the target, shot first and, whatever you hit, call it the target.
MaxMagnus
Accurate Shooter
Accurate Shooter

Post by MaxMagnus »

Svaka čast i Titi i Franceku,ako ni zbog čega,a bar zato što su mi oboje susjedi,ali...
Rođen sam tek '79. godine. Znam da 80ih ljudi nisu kukali. Znam da mi je mama kao šljakerica sa malom plaćom radeći šljaku koju tada domestično stanovništvo Zagreba i Hrvatske nije htjelo raditi tada uspjela plaćati podstanarski sobičak sa upotrebom kuhinje,kupaone i wc-a,te je za 3 mjeseca zašparala da kupi Samsungov tv,liniju i video-plejer. Od 3 plaće dakle! Uštedila. A kaj si čovjek od plaće od npr 3200 kn (dakle,više od minimalca!) može uštedjeti za 3 mjeseca? Kao podstanar,naravno!

Ja ne znam da li je istina da je za Tite bilo da 98% stanovništva Hrvatske čini srednji sloj. Volio bih od članova foruma koji imaju oko 50 i više godina čuti je li to istina ili nije. Ove koji tada nisu živjeli molim da ne navode sadržaj iz udžbenika povjesti,interneta itd. Sam sam u osnovnoj imao 2 recipročna udžbenika o novijoj povjesti ovih prostora,više od tada vjerujem sadržaju septičke nego tim nekim...izvorima.

Ne znam za Titu,ali za Franceka znam da je narod zvao "ovcama" i "stokom sitnog zuba". Ja sam izgleda crna ovca jer sam izgleda gladnu džukelu od 40-50 kg u stanju uvjeriti da joj je medvjed lakši zalogaj. Dakle,ne volim takve nazive. Kontradiktorni su mojoj prirodi. Smatram da ima mnogo i malo starijih od mene,poput mog frenda,pače druga,Mire,koji je skupa sa tih mnogo drugih,malo starijih od mene,išao braniti narod i Franceka u vlastitim trapericama zaduživši u vojsci pušku sa jednim metkom. Jesu li i ti ljudi ovce?
Također,nije mi nikada bilo jasno zakaj tu grmi protiv Slobe,a kad ode van,onda se drže ruku pod ruku,smiju se kao stari znanci,a katkad im se i Alija pridruži...
Ne znam,zasada mi se čini da je Tito bolji od Franceka,ali nisam živio pod Titom,pa neka stariji kolege daju kakvu informaciju koji je bolji?

---------------

1. Isus Krist
2. Hrvatski domobran

MaxMagnus
Accurate Shooter
Accurate Shooter

Post by MaxMagnus »

Mobitelom mi nije stalo u jedan post,pa da nadopunim...
Gornji post se odnosi na Titu i Franceka,malo povjesti i neke zamjerke.
Ovaj se odnosi na EU.
NE PUŠIM FORE DA JE EU DIVAN!
Pušim cigarete,cigariljose,cigare,duhan,lulu i e-cigarete.
Najčešće duhan. Fini,jaki,rade ga u Belgiji. Super mi je! No,pakiranje je zakon : crvena vrećica,bjela slika,a žutim slovima piše TITO...umjesto točke zvjezda na i. To pušim. EU fore ne bum pušil.
A Francek mi se zamjerio,pa ak i naprave duhan po njemu,ne bum ga kupio.

Od kad je papa Ivan VIII 878. ili 879. god. priznao Hrvatrku,pa mi valjda nemamo 100 godina samostalnosti ni "na rate",a kamoli "u komadu". Pa može li ovaj narod išta sam bez koaliranja sa drugima? Ne. Eto zašto nakon čitanja nekoliko izdanja udžbenika povjesti dođem do zaključka da je ovo već više od tisućljeća zemlja kmetova a ne gospodara svoje zemlje.
Samo,nisu mi jasni oni koji kao razlog svoje žele ulaska u EU navode želju za putovanjem.
Pa tko im sad brani da putuju kud god???

P.S. Iznad ovog ima još jedan moj post,jer mi mobitelom nije sve stalo u jedan. Tko od starijih,koji su živjeli pod Titom ima kakvu kritiku ili pohvalu za njega te mišljenje kako bi nam danas bilo s njim na vlasti neka ga napiše,volio bih znati. Neću raspravljati o njemu jer sam premlad da bih imao argumente,znam samo što sam čuo od starijih.
A EU mi je trn u nezgodnoj lokaciji tijela za napisati ju na forumu.

---------------

1. Isus Krist
2. Hrvatski domobran

EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Post by EdgarFranjul »

Tito je bio doživotni predsjednik SFRJ, trostruki narodni heroj, otac i majka, bovivan koji je nosio zlatne Rolexe i Schafhausene, lovio ručno izrađenim sačmaricama Cosmi fazane, Weatherby i Sauer karabinima jelene, pio viski i pušio kubanske cigare, družio se s Elizabeth Taylor i Sofijom Loren na svom privatnom otočju Brijuni, imao vilu u svakom gradu.
Bio je institucija sa stvorenim kultom ličnosti, a on i svi oko njega živjeli su kako su htjeli i imali ono što obični ljudi nisu.

Poslije II svj. rata bilo je teško, kasnije je bilo bolje, ali kako ljudi pamte samo lijepe i dobre stvari a zaboravljaju loše, nije istina da se prije živjelo bolje.
Sjećam se da sam kao mali jeo pire krumpir s putrom samo praznikom i kad sam bio bolestan, pašteta i parizer bili su vrhunac gastronomije, a najčešće jelo kao klincu bila je svinjska mast na kruhu sa šećerom ili paprikom.

Tehnička roba i auto kupovali su se na konsignaciji, za devize, jeftine kredite nisu svi dobijali, kao ni stanove, istina, svi su radili za malu plaću, a onda poslije u fušu. Mi blizu granice snabdijevali smo se u Trstu. Prvo nije bilo novca, kasnije je bilo novca ali nije bilo robe koju bi za taj novac kupio.

Početkom osamdesetih pamtim vožnju par-nepar zbog nestašice benzina, nestašicu kave i banana - bilo je tu svašta.

Jedini period u kojem se može reći da se dobro živjelo i da je bilo svega je krajem osamdesetih, za vrijeme vlade Ante Markovića. A to je bilo kratko.

Naravno, bilo je i onih koji su živjeli izvrsno - klasa na vlasti, kao i danas, uvijek je imala što je htjela, generalska djeca školovala su se u inozemstvu, a problem je što je ta cijela kasta devedesetih samo presvukla košulje i prešla u kapitalizam i onda pokazala svoje pravo lice.

A svi mi smo se i zadužili preko svake mjere upravo zato što smo svega bili željni, samo nam nitko nije rekao da jednog dana računi dolaze na naplatu.
"MOJU PROŠLOST,GOSPODINE, PREPUŠTAM TVOJOJ MILOSTI.
MOJU SADAŠNJOST, TVOJOJ LJUBAVI.
A MOJU BUDUĆNOST, TVOJOJ PROVIDNOSTI."
MaxMagnus
Accurate Shooter
Accurate Shooter

Post by MaxMagnus »

Fala na odgovoru!

---------------

1. Isus Krist
2. Hrvatski domobran

DeeJay
Accurate Shooter
Accurate Shooter

Post by DeeJay »

Eto, Max, lijepo ti je Edgar opisao kako je to izgledalo. Ja sam od njega stariji desetak ili i nešto više godina, sada su mi 63 i pamtim puno toga. Je, bilo je jeftinih kredita s kojima se svašta kupovalo, kad se zavrtila inflacija jer je tiskara novca u Topčideru kod Beograda proradila punom parom te si kredite mogao vratiti tako što bi se odrekao par kutija šibica. Tito i društvo su raji prodavali muda pod bubrege spikom o bratstvu i jedinstvu. Moj je ćaća uvijek govorio da se susjed/komšija puno više poštivao prije bratstva i jedinstva, poštivala se njegova vjera, nacionalna pripadnost, običaji, tradicije, kultura... Punac mi je pričao, a bio je iz jednog katoličkog (hrvatskog) sela u okolici Tuzle, da su prije II svjetskog rata za vrijeme ramazanskog posta svi iz njegova sela išli u susjedno selo (muslimansko) raditi susjedima u polju jer su ovi zbog posta bili preslabi za teške poljske radove. I to je bilo posve normalno i nikome nije na pamet padalo pitati zašto i mora li se! Nije se moralo ali se išlo od srca. Tako su im od srca susjedi uzvraćali pomoć kad je trebalo. Kuće su zajednički gradili, nije se samo radilo, donosio se i svoj alat i materijal. I crkve, i džamije su skupa gradili... S dolaskom bratstva i jedinstva se to promijenilo. Oni treći su se uvijek držali po strani, i prije i nakon II sv. rata.

Da, mora se reći i da se za vrijeme Tite i socijalizma živjelo na veresiju. Moralo je to kad-tad doći na naplatu. I treba imati u vidu da današnja milijarda dolara nije ni blijeda slika ondašnje milijarde dolara. To na znanje onima koji će reći da smo mi sada puno zaduženiji i da se onda nije kralo. A ja ću reći da se itekako kralo jer je moj tetak, Švicarac, stari bankarski lisac, burzovni mešetar, stručnjak za ulaganja (čitaj pranje novca) savjetovao neke tadašnje jugo-političare kako najlakše oprati novce izvučene iz Juge. Nije mi htio reći imena ali mi je teta rekla da ju je pitao :"Tko je ovaj", "Tko je onaj", što zna o njima i tako to... Ni ona nije htjela reći za koga se raspitivao, to se zove bankarska tajna, a ne kao ona zagrebačka popišulja koja je išla na velika zvona davati koliko predsjednik ima na štednji. I rekao mi je da je Juga, da se moglo vratiti ono što su Titini pokrali, mogla vratiti glavnicu duga i početi konačno uredno servisirati kamate koje su bile veće od glavnice duga. Glavnica duga bila je 18 ili 20, a kamate 23 milijarde dolara. Zvanični je podatak, naravno, bio osjetno manji.

Moji su roditelji bili činovnici, knjigovođe, stanovali smo u društvenom stanu, nismo imali nikakve nekretnine jer se od same plaće to nije moglo kupiti, a pošto su i njihovi očevi bili činovnici nisu od njih ništa naslijedili. Auto je otac kupio tek 1972 (Škoda 100L). Oni su bili pravi proleteri, imali su samo namještaj u stanu, odjeću i obuću, knjige... Sjećam se i ja Milke Planinc i par-nepar vožnje i bonova za benzin, odlazaka iz Tuzle u Trst po kavu, deterdžent, traperice, citostatike za punicu oboljelu od raka jer ih u Jugi nije bilo...

A drug Tito je imao 26 rezidencija, u neke nikada nogom kročio nije... Živio je k'o bubreg u loju, bio je vrhunski hohštapler i bonvivan. Nikada taj nije radio, prvo se dograbao sindikata pa onda partije... Uvijek je bio besprijekorno odjeven, krcat zlatom, lovom... Uzimao je kredite od Zapada pa bespovratno dijelio nesvrstanima. Nas je zadužio, našu djecu, njihovu djecu, djecu djece njihove djece i živo mu se .ebalo za sve, njemu je bilo dobro. Razbacivao se frazama, onim što je znao da narodnom uhu godi, davao tu i tamo na kapaljku, a ljudi, ovce, stoka sitnog zuba (što on nije glasno i javno rekao ali nas je sve tako tretirao) sve to pušili...

Jedino čega se uvijek rado sjetim je šnita kruha namazana svinjskom mašću pa pošećerena... Mmmmmm, kako je to bilo dobro!

A to što je (ako je baš tako rekao?) Franjo za narod rekao da je stoka sitnog zuba - to je istina, smetalo to nekome ili ne smetalo. U pravilu - istina boli! Jer da nije/nismo - ne bi nas ovako prcali ovi naši kvazipolitičari!
DeeJay
Accurate Shooter
Accurate Shooter

Post by DeeJay »

EdgarFranjul wrote:
...
Sjećam se da sam kao mali jeo pire krumpir s putrom samo praznikom i kad sam bio bolestan, pašteta i parizer bili su vrhunac gastronomije, a najčešće jelo kao klincu bila je svinjska mast na kruhu sa šećerom ili paprikom.
...
A meni je, kada sam bio mali i živio u Brezi kod Sarajeva, bio praznik kada bi otac iz Sarajeva donio dva-tri para hrenovki! Kako sam ja to pobožno jeo...
Post Reply