GOVOR MRŽNJE?

Neobavezna rasprava bez svađa.
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Re: GOVOR MRŽNJE?

Post by EdgarFranjul »

Ne padam na provokacije :evil: hehe.
Ne mrzim nikoga i ništa ali neke stvari jako volim.
Prema tome, kod mene je moguć samo govor ljubavi :wink:
"MOJU PROŠLOST,GOSPODINE, PREPUŠTAM TVOJOJ MILOSTI.
MOJU SADAŠNJOST, TVOJOJ LJUBAVI.
A MOJU BUDUĆNOST, TVOJOJ PROVIDNOSTI."
king
Beginner
Beginner

Post by king »

Edo:

double alfa, double alfa, double alfa.

Bravo!

:cool:

Kao da popunjavaš psiho test na lječničkom :lol:
king
Beginner
Beginner

Post by king »

prošao si
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Post by EdgarFranjul »

Odavno :cool: :wink:
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Post by EdgarFranjul »

Elementarna nepogoda su Zoran Milanović i SDP, a ne Ruža Tomašić

U Hrvatskoj su dakle svi građani politički Hrvati, jer su pripadnici države Hrvatske i njihovo etničko podrijetlo ne može biti temelj da se politički smatraju nekom ekskluzivnom političkom skupinom, kao što na tome ustrajava Milorad Pupovac sa svojim Srpskim narodnim vijećem.

Autor: Vjekoslav Krsnik Nedjelja, 19 Svibanj 2013 19:47

Jedna izjava predsjednika Vlade i predsjednika SDP-a Zorana Milanović o nastupu saborske zastupnice i predsjednice HSP AS Ruže Tomšić na Hrvatskoj televiziji na izvjestan je način razotkrila stanje duha nacije i ideološke pozicije suprotstavljenih političkih polova u Hrvatskoj. Podsjetimo se, u spomenutom nastupu u Dnevniku HTV-a Ruža Tomašić je izjavila: „Ja mislim da je ovo Hrvatska, a svi drugi su gosti u njoj, ako je ne vole, neka je napuste, ali neka je bar poštivaju.“ Na tu izjavu nije čudno što su se obrušili novojugoslavenski mediji, ali i sama HTV koja je smijenila novinarsku trojku koja se usudila dovesti jednu drukčije misleću saborsku zastupnicu u Dnevnik, nego i sam premijer Zoran Milanović. On je reagirao izjavom da se radi o govoru mržnje i da je Ruža Tomašić „elementarna nepogoda“ za Hrvatsku.

Ako se analizira spomenuta izjava Ruže Tomašić može se jedino zaključiti da je za normalne ljude koji nisu opterećeni komunističkim bratstvom i jedinstvom to jedna bezazlena rečenica koja konstatira samo činjenice bez bilo kakve zle primisli. U Americi za doseljenike, a ona se sastoji on više od 100 etničkih skupina, postoji izreka „Love it or leave it“ (voli je ili otiđi). Naglasak je dakle na američkom patriotizmu, jer drukčije ta moćna zemlja ne bi mogla funkcionirati. Nešto slično je i u susjednoj Kanadi, a to je Ruža Tomašić u spomenutoj emisiji naglasila, kako su svi oni bez obzira odakle su došli Kanađani, a samo su kod svoje kuće, ako im je do toga Hrvati, Škoti, Englezi, Talijani, Grci ili Indijci.

U Hrvatskoj su dakle svi građani politički Hrvati, jer su pripadnici države Hrvatske i njihovo etničko podrijetlo ne može biti temelj da se politički smatraju nekom ekskluzivnom političkom skupinom, kao što na tome ustrajava Milorad Pupovac sa svojim Srpskim narodnim vijećem. Što je saborska zastupnica Ruža Tomašić mislila postalo je jasno kad je detaljnije objasnila svoju izjavu: „Oni koji se ne osjećaju građanima Hrvatske, koji ne doživljavaju Hrvatsku kao svoju domovinu znači da su gosti, ako je toliko pljuju, onda je možda bolje da ju napuste“.

Zbog ove izjave predsjednik Vlade i predsjednik SDP-a nazvao je saborsku zastupnicu „elementarnom nepogodom“, a u jednom intervjuu na Novoj TV čak i „gorom od elementarne nepogode“. On ne uvažava što je Ruža Tomašić legalno izabrana zastupnica jedne političke stranke u Hrvatskoj i da je štiti zastupnički imunitet od svake izjave, ali očito Zoran Milanović po svojem mentalnom i političkom sklopu ne prihvaća drukčije mišljenje. U izjavi Ruže Tomašić nema nikakvog govora mržnje, nego samo iznošenje činjenice da neki u Hrvatskoj, a to se naravno odnosi na manji dio pripadnika srpske nacionalne manjine na čelu s Miloradom Pupovcem, Hrvatsku ne smatra svojom domovinom, kao što ju smatra velika većina hrvatskih Srba.

Ako tko predstavlja elementarnu nepogodu u Hrvatskoj, onda je to po svojem ponašanju, izjavama i neuspješnoj provedbi državne politike upravo Zoran Milanović i njegova stranka „Socijaldemokratska partija“. Od brojnih verbalnih bisera od kojih neki, s obzirom na dužnost koju obnaša, imaju elemente veleizdaje dovoljno je nabrojiti samo nekoliko da bi se shvatila prava dimnezija „elementarne nepogode“ koju predstavlja Zoran Milanović. Počnimo od one koju je izrekao kao kandidat za premijera pred stranim veleposlanicima u Hrvatskoj kako o ekonomiji ne zna ništa i da to nije važno, pa nastavimo samo s onim što je demonstrirao u prvih 100 dana u Banskim dvorima. Povećao je broj ministarstava za pet, i godišnji proračun Vlade za 50 milijuna kuna, naravno uz povećanje poreza za dva posto, a Vladimira Ferdeljija, uspješnog poslovnog čovjeka koji je kritizirao rad Vlade i zbog toga ju je morao napustiti nazvao osobom iz „trećeg ešalona“. Slijedili su njegove skandalozne izjave u inozemstvu o Hrvatskoj kao „slučajnoj“ državi i „državi paradoksu“, ali je izjava o tome kako Finska nije imala „građanski rat“ kao Hrvatska neoprostiva uvreda za žrtvu koju je Hrvatska ljudski i materijalno pretrpjela u velikosrpskoj agresiji, a osim toga Zoran Milanović je time pokazao kako ne poštuje Deklaraciju o Domovinskom ratu, usvojenu u Saboru. Našao je potrebnim i da komentira posjet američke znanstvenice Judith Riesman ocijenjujući ga da se radilo o „planiranoj smišljenoj provokaciji“. Prema svemu, sve ono što se ne uklapa u politički i mentalni sklop predsjednika SDP-a i premijera Zorana Milanovića predstavlja ili provokaciju ili radikalni nacionalizam. Zoran Milanović stalno potvrđuje da uopće ne shvaća demokraciju i pravo na drukčije mišljenje i drukčiju političku opciju.

Po sveopćoj šutnji koja po načelu režimskog „demokratskog centralizma“ vlada u SDP-a to ne shvaća ni cjelokupno članstvo njegove partije koja je svojim postupcima i otvorenom jugonostalgijom te neoliberalnom politikom koja nema nikakve veze sa socijaldemokracijom u više navrata pokazala da za Hrvatsku SDP predstavlja pravu elementarnu nepogodu.
Treba se samo sjetiti da je pod bivšim komunističkim aparatčikom Ivicom Račanom SDP uoči raspada Jugoslavije prepustio oružje Teritorijalne obrane Hrvatske agresorskoj JNA i tako praktički razoružao narod koji se na referendumom izjasnio za neovisnost Hrvatske unutar konfederacije. Kad se o trebalo glasovati o osamostaljenju Hrvatske članovi SDP-a su demonstrativno napustili Sabornicu. Kad je SDP na čelu koalicije došao 2000. godine vlast Ivica Račan je odbio ponudu jedne američke agencije za vraćanje opljačkanog novca u Hrvatsku, a radilo se o 8 milijuna dolara. Početni paket dionica od 25 posto plus jedna upravo je Račanova Vlada prodala mađarskom MOL-u za smiješnih 505 milijuna dolara. Kad su prije godinu i po dana došli na vlast, prije svega zato jer su birači na izborima glasovali protiv koruptivnog HDZ-a a ne za njihov „Plan 21“, prva stvar je bila da se ukine pokroviteljstvo Hrvatskoga sabora nad simboličnom komemoracijom žrtvama komunističkog pokolja na Bleiburgu. Nasilno se mijenja program seksualnog odgoja u školama prilagođen pedofiliji, a na čelo vodeće javne medijske kuće HRT instalira se Titov omladinac i posljednji direktor komunističke TV Zagreb, i pristaje se na sramotnu ucjenu Slovenije oko slučaja Ljubljanske banke i tako dalje, da se više ne nabraja.

Kad se sve ovo usporedi s izjavom saborske zastupnice Ruže Tomašić onda se njezina ocjena „da ja ovo Hrvatska, a oni koji je ne vole nek je barem poštuju“, nikako ne može nazvati elementarnom nepogodom. Politički grijesi i Zorana Milanovića i SDP-a mnogo su veći i opasniji, jer uistinu predstavljaju kontinuiranu političku elementarnu nepogodu za Hrvatsku i njezine građane, jer njihova politika vodi novim prevladanim podjelama u hrvatskome društvu. Nažalost, čini se da je ustrajavanje na toj podjeli jedini način da se ovakav Zoran Milanović kao čelnik SDP-a na čelu Kukuriku koalicije održava na vlasti, a još je veća nevolja što ovakav HDZ na čelu s Tomislavom Karamarkom nije dorastao da se s time uhvati u koštac.
MaxMagnus
Accurate Shooter
Accurate Shooter

Post by MaxMagnus »

Osobno jedva čekam da se poveća broj raznoraznih eleme tarnih nepogoda pa da se poput lavine stušte i pometu sve kaj im je na putu,pa da onda ponovno počnemo graditi od temelja i obaviti posao polako ali kako spada.
zna se kakav neprijatelj je dobar neprijatelj...

---------------

Samo dvoje je umrlo za tebe :
1. Isus Krist
2. Hrvatski domobran

Jedan je umro za tvoju dušu,drugi za tvoju slobodu.
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Post by EdgarFranjul »

SDP-ovac priznao: 'Ne volim ovu državu, crkni fašistička homofobna zemljo'

PETAK, 24 SVIBANJ 2013 12:39 IVANA

SDP je konačno priznao da ne voli ovu državu, barem jedan dio omladine te stranke koja je zbrisala iz Sabora kada se glasovalo o hrvatskoj samostalnosti. Kakva starčad takva i unučad, rekli bi naši stari, a oni su uvijek u pravu jer su mudriji od nas budaletina.

Dakle, pomladak ne voli ovu državu, barem vođa omladine na Korčuli koji se ne libi javno to i priznati, očito pristao mladić i domoljub zna koliko se krvavo u Domovinskom ratu za Hrvatsku borio glavni senior SDP-a Zoran Milanović – Lola ( ali ne i RIBAR ).

Naime, Ivan Botica – Škafo, kako lijepo, pače, krasno, ime, predsjednik Forma mladih SDP-a Korčule i deveti na izbornoj listi za Gradsko vijeće Korčule koalicije SDP-a, HNS-a i HSU-a na Facebooku je objavio kako ne voli Hrvatsku. Pa da vidimo: 'Konačno mogu otvoreno s ponosom reći da ja ovu državu ne volin i gotovo! Crkni fašistička, homofobna tvorevino, ako ne možeš bolje i drugačije....' – poručio je Botica komentirajući, i očito ne poštujući, odluku Ustavnog suda RH vezanu za izvođenje Zdravstvenog odgoja u školama. Naravno, ovakva odluka Ustavnog suda nije podijelila hrvatsku javnost nego je istjerala ekstremiste na površinu, izvukla ih iz bunkera i partizanskih zemunica.
Attachments
zemljobotica.jpg
zemljobotica.jpg (22.24 KiB) Viewed 5152 times
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Post by EdgarFranjul »

'Ovu zemlju vode oni koji je svom snagom mrze i pljuju kad god stignu'

Autor: D.V. Subota, 25 Svibanj 2013 11:45

Na adresu našeg portala pristiglo nam je pismo čitateljice koja se ovim putem obratila predsjedniku Vlade Zoranu Milanoviću i svim članovima Kukuriku koalicije. Optužila ih je, između ostalih, da svojim postupcima rade štetu svojoj zemlji, te da time dokazuju kako je u stvari uopće ne vole. Prisjetila ih je i na izjave predsjednika mladeži SDP-a koji je preko svog Facebook profila poručio da s ponosom može reći da 'mrzi ovu homofobnu tvorevinu'.

Pismo čitateljice prenosimo u cijelosti:

'Gospodo iz Socijal-demokratske partije, evo stojim pred TV-om i kompićem i čekam vašeg šefa na izvanrednoj pressici da se pojavi na pozornici. Zvuči vam glupo, jel' da? Meni ne, ja čekam da vaš šef osudi govor mržnje izrečen od člana vašeg ogranka u Korčuli.

'Crkni fašistička i homofobna tvorevino', 'Sa ponosom mogu reći da nevolim ovu državu'. Kako vama ovo zvuči? Sigurno neusporedivo sa onim 'gnjusnim' izjavama Ruže Tomašić koja je rekla da je u Saboru sjedio čovjek koji je abolirani četnik.

Valjda je sada svima jasno na koga je mislila Ruža kada je pričala o gostima i onima koji pljuju po ovoj državi pa ako tako misle neka je napuste. Mislila je upravo na ovakve ljude poput ovog mladog Korčulanina koji je jedva dočekao da iskaže svoju mržnju prema Hrvatskoj. Ako ovako razmišljaju svi članovi SDP-a onda je stvarno vrijeme za prijevremene izbore jer izgleda da nam zemlju vode oni koji je svom svojom snagom mrze i pljuju kad god stignu. Predsjedniče Vlade RH umjesto da se sprdate sa Bizantom pozabavite se članovima vaše stranke.

Volite nas domoljube, branitelje i katolike optuživati za nacionalističke i homofobne ispade, a mržnju i netrpeljivost širite upravo vi i članovi vaše stranke. Širite mržnju prema domovini, ima li gore od toga? A vi ste ljubav prema domovini pokazali onog dana kad se u saboru izglasavala neovisnost,tada ste napustili sabor. Takva je vaša stranka i vaša partija, i ovaj slučaj na Korčuli nije usamljen, jasno da je tip izrekao mišljenje cijele stranke jer takav je vaš svjetonazor, jugonostalgija.

Ja opet moram spomenuti Ružu Tomašić i reći svaka joj čast! U pravu je u svemu što je rekla, a što narod (onaj hrvatski) misli o njoj i njenim izjavama pokazao joj je na izborima za EU parlament a što misli o vama pokazat će vam na, nadam se, prijevremenim izborima, ako ne onda na onim redovitim parlamentarnim!!

ONA KOJA VOLI HRVATSKU'
king
Beginner
Beginner

Post by king »

eto, i to smo mi Hrvati.
Nakon ovakvih otvorenih istupa i blaćenja svega što ima veze sa H,
mi moramo šutjeti i biti korektni i neznam kakve sve finoće.
Za onog nesretnika Ivana s Korčule, nesmiješ reči ni da ga ne voliš.
Edo bi rekao "ja samo neke stvari volim a neke manje volim". :lol:
Šta su nam to napravili u glavama???
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Post by EdgarFranjul »

OČEKIVANI KUKAVIČLUK: Zašto je Milanović prešutio izjave 'kolege' Stanimirovića?

Ponedjeljak, 17 Lipanj 2013 08:49 Ivana ..Tweet .

Da u Hrvatskoj svi nisu ravnopravni stara je vijest, zapravo, to više i nije vijest, to je činjenica o kojoj je besmisleno raspravljati. Neravnopravnost hrvatskih građana u odnosu na povlaštenu kastu političara i dijela njihovih medija više je nego opipljiva i tu dolazimo do odnosa režima prema neistomišljenicima koji je redovito praćen pretorijanskom medijskom gardom financiranom i našim novcem. Režim čuva sam sebe tako što naš novac dijeli kako im padne na pamet, uglavnom da bi proširili, kroz svjetonazorsku borbu, svoju nedostatnu izbornu bazu.

Uzmimo za primjer Ružu Tomašić, njenu izjavu o 'gostima u Hrvatskoj' prenijeli su svi hrvatski mediji, reagirao je i ratni heroj Zoran Milanović. Nakon što su mediji prenijeli izjavu prvakinje HSP-a AS svi vodeći, i oni koji to nisu, mediji krenuli su masovno čerečenje, popularna Ruža za u samo nekoliko dana našla se na udaru svih 'progresivnih' spodoba u državi, onih spodoba kojima je režim omogućio porezne olakšice i to tako da sve to građani plate. Sjećate li se kolumni najopskurnijih pera hrvatskog novinarstva? Nakon uvreda, od koje su neke bile na ivici fašizma, a koji nas podsjeća na fašistoidne nebuloze Viktora Ivančića na 'javnoj televiziji', uključio se i premijer Milanović te je napao Ružu Tomašić zato što je ona 'uvrijedila Vojislava Sttanimirovića'. Naime, Ruža Tomašić nije napravila ništa osim što je rekla jednu notornu činjenicu, dakle, da je Stanimirović bio s četnicima, što NE ZNAČI da je on ratni zločinac.

Gdje je, ako ne s četnicima bio Stanimiriović 1991. godine? Tko su bili oni koji su okupirali Vukovar, ako ne četnici? Milanovićeve 'kolege' iz kafića s početka devedesetih? Nipošto. Nakon izjava Ruže Tomašić Milanović se obrušio na saborsku zastupnicu kako bi zaštitio svog 'kolegu' Stanimirovića, a mediji su, kao po diktatu, prenosili govor mržnje Stanimirovića i brutalne napade na predsjednicu HSP-a AS i euro parlamentarku. Gotovo nitko, osim oporbe, nije stao u njenu zaštitu. Bilo je to nekoliko paklenih dana.

A onda se dogodio, po tko zna koji puta, fašistički ispad Stanimirovića koji 'nije bio među četnicima', naime, Stanimirović je počeo govoriti o Hrvatskoj koja je 'okupirala ''Republiku Srpsku Krajinu''' i Domovinskom ratu kao o građanskom ratu. Nažalost, medijski žderači našeg novca su to prešutjeli, ovog ni puta kolega Milanović, u skladu sa svojim legendarnim kukavičlukom, nije reagirao, iako su izjave Vojislava Stanimirovića barem 50 puta opasnije od onoga što je govorila Ruža Tomašić, što samo pokazuje kamo ide današnja Hrvatska s ovakvim režimom u Banskim dvorima.

Zamislite reakciju u Engleskoj kada bi neki Nijemac, pa još zastupnik u engleskom parlamentu, rekao da je zapravo rat između nacističke Njemačke i Engleske bio građanski i da se to tako treba učiti u školama? Koliko bi trebalo takvom imaginarnom Nijemcu da završi pred sudom i okonča svoju političku karijeru za sva vremena?

U Hrvatskoj se, nažalost, šuti. Reagirali su hrvatski branitelji, koji su i podnijeli kaznenu prijavu protiv Stanimirovića, HDZ je mlako osudio Stanimirovićeve svinjarije i to je sve. Zbog čega su i gdje su su, naši roditelji stradavali ako nisu u Domovinskom ratu? Tko ima pravo dopustiti novo buđenje velikosrpskog fašizma, dvadesetak godina nakon vukovarske tragedije?

http://www.tinolovka-news.com/vijesti-h ... nimirovica
Post Reply