GOVOR MRŽNJE?

Neobavezna rasprava bez svađa.
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Re: GOVOR MRŽNJE?

Post by EdgarFranjul »

Zbog govora mržnje Oliver Frljić zaustavljen u Poljskoj: Kad će fašizam bosanskog redatelja biti prepoznat i u Hrvatskoj?

Subota, 30 Studeni 2013 09:58

Oliver Frljić, mladi bosanski redatelj koji se u Hrvatskoj istaknuo s bezbroj fašističkih ispada, napokon je zaustavljen, ali nažalost ne u Hrvatskoj, ne na Balkanu, već u popriličnoj dalekoj Poljskoj. Neke države jednostavno ne toleriraju fašističke ispade.

Kako smo već pisali govor mržnje spomenutog redatelja nije mogao proći u državi čiji stanovnici vrlo dobro znaju što je okupacija, što je terorizam, što je totalitarna ideologija, jezik zla i ludila. Tijekom dvadesetog stoljeća Poljska je prošla kroz pakao nacističke, ali i komunističke, okupacije Povijesno nepismeni Oliver Frljić ne priznaje ovu potonju, što ga je koštalo zabrane u demokratskoj državi koja ne priznaje ispade 'divljih redatelja' koji svojim načinom shvaćanja stvarnosti vrijeđaju sve naokolo, uključujući i zdrav razjm. Nakon što je pokunjen shvatio što mu se u Poljskoj dogodilo, nakon što je pokušao Poljacima podmetnuti krivnju za fašizam i holokaust bosanski redatelj sramotu koju je doživio u Poljskoj pokušao je usporediti s Vukovarom i cirkusom režima u Vukovaru, u gradu koji silom nastoje aktualni vlastodršci pretvoriti u centar za obuku ćirilice. Dakako da je nesuđenom suprugu HTV-ove starlete Danijele Trbović na meti Stožer za obranu hrvatskog Vukovara.

Naravno, Frljić je običan klaun, no, klaun koji svojim fašističkim eskapadama širi ogromnu količinu mržnje oko sebe. Poljaci su to shvatili koliko će trebati Hrvatima da progledaju i jednom zauvijek spoznaju opasnosti koje prijete ukoliko fašizam BH redatelja izmakne kontroli? Kada govorimo o fašizmu govorimo o nevjerojatnim prispodobama prosječnog redatelja i velikog mrzitelja na račun hrvatskih branitelja i antifašističkog Domovinskog rata.

http://www.tinolovka-news.com/film/5466 ... -hrvatskoj

Evo kako on to brani:

Bojana Radović

Oliver Frljić proveo je dan u avionima i na aerodromima, vraćajući se iznenada iz Krakowa u Zagreb. U Starom teatru u Krakowu radio je predstavu "Nebožanska komedija", ali je ona iznenada zabranjena. Kako je objasnio cijeli autorski tim predstave u pismu koje su uputili AC medijima ravnatelj je "skinuo" predstavu nakon napisa u jednom desničarskom dnevnom listu koji je baratao neistinima i glasinama.

No, nakon njega su krenule ozbiljne prijetnje glumcima i autorima predstave, a umjesto da ih zaštiti teatar je odlučio prekinuti rad na predstavi. Frljić i suradnici o tome govore kao o cenzuri i napadu na umjetničke slobode, te ističu je glumcima čak i zabranjeno da uoće govore o nastaloj situaciji.

Predstava se, kaže Frljić, pokušala baviti antisemitizmom i odnosom Poljaka spram holokausta, dakle, odnosom jednog naroda prema njegovoj prošlosti. Stoga Frljić ističe:

"Mislim da se ova pitanja moraju postavljati upravo u kazalištu. Postavljao ih je Eshil u svojim "Perzijancima" 472. godine prije nove ere i u ovih nešto manje od dvije i pol tisuće godina nisu, nažalost, nimalo izgubila na aktualnosti."

Gotovo da mu se preslikala situacija iz Srbije, kada je u Beogradu radio "Đinđića", ali Oliver kaže da je mnogo više sličnosti bilo sa pokušajima zabrana u Splitu: " I ovdje je bilo odbijanja dijela glumaca da sudjeluju u projektu jer su imali ideoloških neslaganja s onim što se i kako radi. Ali u Ateljeu 212 je tadašnji ravnatelj Kokan Mladenović stao iza projekta i nije popustio pritiscima, dok je u Krakowu direkcija nakon pritisaka desničarskih krugova predstavu zabranila. Podsjeće me to i na situaciju na Splitskom ljetu s "Bakhama" kada je Milan Štrljić odlučio zabraniti predstavu."

No, ako cenzura jača svuda oko nas, pitamo ga što će biti s njegovim autorskim projektom o obitelji Zec, kojeg je već zbog zabrane plakata za "Fine mrtve djevojke" iz zagrebačke Gavelle prebacio u Rijeku, a on kaže:

"Nakon čekić-revolucije u Vukovaru, nakon treninga za puč koji su na "Dan sjećanja", nakon referenduma koji će, ako prođe, legitimirati pravo većine da obespravi manjinu, ne znam što mogu očekivati s projektom o obitelji Zec. Već sama ideja da se o toj temi napravi predstavu podigla je naše desne medijske jurušnike na stražnje noge i pokazala da se po njihovom mišljenju i nevine civilne žrtve treba prebrojavati i grupirati po nacionalnom ključu", kaže Frljić i zaključije da se u Starom teatru u Krakowu kazalište ipak dogodilo, i to ono koje nije samo benigna zabava ili neinventivno bavljenje klasicima: "Za mene je kazalište prostor ideološke konfrontacije, dekonstrukcije nacionalnog identiteta, nešto što želi proizvoditi učinke u široj društvenoj stvarnosti.

Ovo jest bilo jako traumatično za cijeli ansmbl, ali je izvelo ideološku konfrontaciju u širem društvenom polju", zaključuje.

http://www.vecernji.hr/kazaliste/oliver ... ija-905731

Same old story ( uvijek ista priča) - svi koji ne misle kao ti su desničari i fašisti
"MOJU PROŠLOST,GOSPODINE, PREPUŠTAM TVOJOJ MILOSTI.
MOJU SADAŠNJOST, TVOJOJ LJUBAVI.
A MOJU BUDUĆNOST, TVOJOJ PROVIDNOSTI."
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Post by EdgarFranjul »

Teolog Tomislav Cvitanušić zbog 'diskriminacije' mora platiti lezbijskoj grupi Kontra i o svom trošku tu odluku objaviti preko cijele stranice Večernjeg lista!

Vrhovni sud dao je za pravo lezbijskoj grupi Kontra koja je zbog navodne diskriminacije na temelju spolne orijentacije tužila teologa i bivšeg upravitelja zatvora u Osijeku, Tomislava Cvitanušića. Predmet tužbe bila je njegova izjava da se uz suglasnost suca maloljetnici smještaju u ćelije s odraslim zatvorenicima, pod uvjetom da te osobe neće negativno utjecati na njih. “To znači da ih ne smijemo smjestiti u sobu s homoseksualcima, ovisnicima i recidivistima kaznenih djela", rekao je tada Cvitanušić.

Lezbijska grupa Kontra slavi sudsku pobjedu nad teologom i bivšim upraviteljem zatvora u Osijeku, Tomislavom Cvitanušićem koji je u izjavi za Večernji list naveo da su "u protekle dvije godine maloljetni zatvorenici zbog pomanjkanja smještajnih kapaciteta uz odobrenje suca smještani u ćelije s odraslim zatvorenicima, ali samo pod određenim uvjetima. Odnosno, samo pod uvjetom da su to osobe koje neće imati negativan utjecaj na njih. To znači da ih ne smijemo smjestiti u sobu s homoseksualcima, ovisnicima i recidivistima kaznenih djela".

Nakon izjave g. Cvitanušića, grupa Kontra zatražila je od Ministarstva pravosuđa da se javno ogradi od ovakve prakse, što je ono i učinilo te je podnijela tužbu po Zakonu o suzbijanju diskriminacije protiv g. Cvitanušića. Nakon što je Županijski sud odbio tužbu, grupa Kontra se žalila pa je Vrhovni sud preinačio presudu i usvojio tužbu i tužbeni zahtjev. Upravitelju Zatvora u Osijeku g. Cvitanušiću naloženo je da o osim uplate Kontri i Sanji Juras, plati i oglas preko cijele stranice Večernjeg lista u kojem će biti presuda!

Odmah nakon ovakve sramotne odluke priopćenjem se oglasila stranka Hrast - Pokret za uspješnu Hrvatsku:

"Vrhovni sud dao je za pravo lezbijskoj grupi Kontra koja je zbog navodne diskriminacije na temelju spolne orijentacije tužila bivšeg upravitelja zatvora u Osijeku Tomislava Cvitanušića. Predmet tužbe bila je njegova izjava da se, uz suglasnost suca, maloljetnici smještaju u ćelije s odraslim zatvorenicima, pod uvjetom da te osobe neće negativno utjecati na njih. “To znači da ih ne smijemo smjestiti u sobu s homoseksualcima, ovisnicima i recidivistima kaznenih djela”, izjavio je Cvitanušić za Večernji list govoreći o prekapacitiranosti zatvorskog sustava.
Ono što je najzanimljivije, Cvitanušić je do takve izjave došao koristeći se web stranicama Ministarstva pravosuđa, koje se u postupku ogradilo jer su, navodno, podaci na samoj web stranici bili stari i neažurirani. S tim u vezi, djelatnik, primjerice Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu može reći da homoseksualne osobe nikada ne smiju dati krv i zbog toga odgovarati pred hrvatskim sudovima. Naime, na web stranicama Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu u odjeljku "Tko ne smije dati krv?" Trajno se odbijaju osobe koje su zbog svog ponašanja ili aktivnosti izložene riziku dobivanja zaraznih bolesti koje se mogu prenijeti krvlju“ među nabrojanima stoje i:“- muškarci koji su u životu imali spolne odnose s drugim muškarcima; - osobe koje često mijenjaju seksualne partnere; - seksualni partneri navedenih osoba“. Zavod ovdje diskriminira osobe homoseksualnih sklonosti, po čemu bi ovakva izjava mogla povući tužbu, slično kao i u slučaju Cvitanušić. Naime, ovdje se ne radi o pukoj slobodi govora nego o citiranju pravila sa službenih stranica! Iz ovog slučaja najbolje se vide bespuća Zakona o suzbijanju diskriminacije u vrijeme kada se progone svi oni koji dovedu homoseksualne osobe u bilo kakav negativan kontekst, a s druge strane se vrijeđaju prava katoličkih vjernika i prava na očuvanje njihovih temeljnih vrijednosti.
Zbog ovakvog progona, inače teologa, Tomislava Cvitanušića, Hrast – Pokret za uspješnu Hrvatsku, Ogranak Osijek najoštrije prosvjeduje i nudi svaku potrebnu pomoć obitelji Cvitanušić."

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/1 ... lista.html
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Post by EdgarFranjul »

Prekrasno, sada će maloljetnici, ako kojim slučajem završe u zatvoru, biti smještani u ćelije s homoseksualcima, koji će se imati čime zabavljati dok su u zatvoru. Pa ako još imaju i HIV - odlično :pissed: :pissed: :pissed: :pissed: :pissed: :pissed: :pissed: :pissed:

Krajnje je vrijeme da se takve udruge zabrane zakonom.
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Post by EdgarFranjul »

ZLOČIN I KAZNA

Autor hrvatica
Petak, 06 Prosinac 2013 09:12

Državno odvjetništvo RH odlučilo je, zbog širenja mržnje i netrpeljivosti, pozdravom „za dom spremni“ kazniti sljedeće zločince:

1. Josip Joe Šimunić – 25.000 kuna,
2. Nikola Šubić Zrinski – 25.000 zlatnika,
3. Ban Josip Jelačić – 100 srebrnjaka sa svojim likom,
4. Ivan pl. Zajec, autor opere Nikola Šubić Zrinski – 30 dana prisilnoga rada
5. Marko Perković Thomson – doživotna robija
6. 30.000 navijača nogometne reprezentacije Hrvatske – doživotan boravak na burzi rada, te
7. BAUHAUS zbog slogana „SVE ZA DOM“ – dvije motorne pile.

Tužitelji: Sultan Sulejman I, veliki vezir Mehmed paša Sokolović, Ferdinand I i ministar Jovanović
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Post by EdgarFranjul »

Sustav nas je želio poslati kući jer nama Hrvatima nije mjesto u Sarajevu. Ja sam Hrvatica, katolkinja i Hercegovka'

"Pozdrav 'za dom spremni' nije fašistički, ja nisam fašista, al' ako nekome smeta što sam nacionalista jer volim svoje i poštujem tuđe, i što sam domoljub, onda se ti ljudi, koji su "prvi bacili kamen" trebaju malo zapitati o svom šovinizmu, jer je očito da oni mrze sve što nije u skladu s njihovim uvjerenjima."

Bivša predstavnica BIH na Eurosongu te glasnogovornica Ministarstva turizma i okoliša Bosne i Hercegovine, Mija Martina Barbarić preko portala Republikainfo.com poslala je otvoreno pismo novinarima i javnim ličnostima u toj zemlji. Pismo prenosimo u cijelosti.

Nakon ovih desetak dana, svašta se izdogađalo, istina, čak i preraslo u nešto puno veće od mog statusa koji je u krajnju ruku bio dobronamjeran, pun ljubavi, za domovinu, za obitelj i za nešto za što se vrijedi boriti - za dom. Hrvatska je kao i Bosna i Hercegovina moja domovina i moja zemlja.

Svi koji su toliko glasno pljuvali po meni, i govorili o svom tzv. domoljublju ja vjerujem da su i oni za dom spremni!

Ja nisam nikakav fašista kako su me okarakterizirali, niti sam ikada bila, ali veliki domoljub jesam.

Zasmetalo je mnogima što nisam rekla što mrzim, već što sam rekla što volim.

Tu je problem nastao. Zahvaljujem se svima koji su me podržali, jer su samim tim ustvari podigli svoj glas i za svoju slobodu govora, da vas se ne diskriminira i linčuje ako ne mislite poput ostalih.

Medijski, ali i javni linč koji sam doživjela, mogu zahvaliti prvo kolegama novinarima Maji Čengić-Miralem-BHT1, Samiri Poričanin Petrešin - RSG, i Emeli Burdžović - FTV i mnogim drugima, koje su svojim lirskim i domoljubnim jezikom mržnje i šarenim spektrom psovki pokušale dokazati kako je njihovo mišljenje jedino ispravno, pa onda i Vijeću za tisak BiH (koji su jasno i glasni rekli da se mene nije trebalo zvati, da se moja strana priče nije trebala čuti, jer sam ja svojim statusom sve rekla), prof. dr. marksizma Slavi Kukiću, kao i nekim drugim "respektabilnim" Institucijama poput Helsinškog odbora, čiji je član g. Almir Terzić također putem svog FB profila napisao sljedeće (citiram):

''Mislio sam povodom slučaja jedne državne službenice uposlene u Federalnom ministarstvu okoliša i turizma na čijem je čelu ministrica iz SDP-a ne reći ništa jer nije vrijedna toga. No, s obzirom da se vrištanje o datoj izjavi pojačava želim istaći slijedeće: Njena izjava je žalosna jer je kao pjevačica u pokušaju dobila radno mjesto u državnoj službi da bi bila zbrinuta i imala od čega da živi (kad od pjevanja nije mogla)."

Vidim kako su svi imali pravo svoja osobna stajališta i vrijeđanja pošto-poto o meni pisali po svojim FB profilima i za to nikom-ništa.

A koliko znam, njihova glavna zadaća je štititi prava sviju nas, biti objektivni i nepristrani, no, zagovarajući svoje teorije i subjektivna mišljenja, dozvolili su samo da se čuje i vidi jedna strana priče, ne poštujući tako niti 'p' od profesionalnosti koja je u svakom slučaju ovdje zakazala.

Iako svakako čast izuzecima, bilo ih je, ali jako jako malo.

Dakle, imamo dvostruka mjerila. Nekima se to tolerila, i zbog toga su junaci.

Pa ako ste imali prigodu pročitati samo neke od komentara, što "kolegica", što običnoga puka, koji me čak i ne poznaje, mogli ste svjedočiti tolikom govoru mržnje, klevetama, psovkama i tolikim gadostima i vrijeđanjima, ako to nije govor mržnje, onda ne znam što je.

Često sam imala pitanje ovih dana, ako bih mogla vratiti vrijeme, bili ponovila ovo što sam uradila. Odgovaram jasno i glasno da bi-jer se nemam razloga nikome ispričavati za nešto što nisam kriva, i jer nisam ništa krivo rekla.

Pozdrav 'za dom spremni' nije fašistički, ja nisam fašista, al' ako nekome smeta što sam nacionalista jer volim svoje i poštujem tuđe, i što sam domoljub, onda se ti ljudi, koji su "prvi bacili kamen" trebaju malo zapitati o svom šovinizmu, jer je očito da oni mrze sve što nije u skladu s njihovim uvjerenjima.

Jasno i glasno sam rekla što volim i što poštujem. Iz priloženog samo možemo svjedočiti da je došlo vrijeme, kada se demokracija definira prema stajalištima pojedinaca ili ako ništa jedne kritične mase, te je moguća u slučaju onih kojima odgovara i kada im odgovara.

Svoja uvjerenja, kao Mija Martina Barbarić, ne kao glasnogovornik, izražavala sam i prije, govorila ih kad god sam imala potrebu reći svoje mišljenje, no očito je da današnje vrijeme ne dozvoljava slobodan govor, ne dozvoljava drugačije mišljenje i ne trpi istinu.

Očito je da pojedinci sjede, "fejzbuče" i strvinare nad nečijom glavom.

Biti javna osoba, u potpunosti sam svjesna da nosi i određenu težinu, i činiti javne istupe ispred Institucije u čije ime govorite nalaže jedno, nalaže posebno mjesto i vrijeme,dok ja kao Mija Martina Barbarić nisam ničije vlasništvo, te u svoje privatno vrijeme, na koje imam apsolutno pravo kao i svatko od nas, nakon svoga pošteno odrađenog radnog vremena, imam pravo reći što mislim.

Nije me ponijelo nikakvo neznanje, niti euforija, već čisto domoljublje i nepravda koja je nanesena prvo Šimuniću, a sada i meni, pa i kolegi Daliboru Raviću, što također smatram van pameti.

Drago mi je isto tako da je Vlada pokazala svoju ekspeditivnost i da su se očitovali da to nije njihovo stajalište, kao što i nije, jer ja nisam pričala u njihovo ime, a iza svojih riječi stojim..

Imali smo dakle primjer da se sve može po žurnom postuku pokrenuti i rješavati kada se to "hoće", bar sada znamo da za mnoge ostale probleme nemoramo tražiti krivce u drugima i stalno prebacivati lopticu u tuđe dvorište.

Sustavno nas se lijepo želi poslati kući, jer nama Hrvatima nije mjesto u Sarajevu.

Ako se Maja Čengić Miralem nije slagala samnom, nitko joj pravo nije uskratio da kaže to, ali da si uzme za pravo da bude netko tko će i suditi, kopirati nešto što je opet, koliko toliko privatno i nečije vlasništvo na profilu, proslijediti to medijima, glumiti tzv. zviždača, pljuvati po mojoj obitelji, ima netko Veći tko će to učiniti.

Odgajana sam kao katolkinja, i učena sam da ne želim zlo drugima. Da me se naziva fašistom, nema razloga, jer i pozdrav koji sam koristila ponavljam nije fašistički - niti postoji zakon koji to dokazuje ili zabranjuje.

I ja osuđujem sve zločine koji su pojedinci uradili, ne generalizirajući da svu svi isti, jer nisu. Al isto tako zapitala bih se jel smrt fašizmu-govor mržnje. Ipak se spominje riječ smrt, i svima koji su bili protivnici tog mišljenja se bez suđenja oduzimao život.

Zar treba mrziti sve Hrvate jer su podržali pozdrav koji je stariji i od Ante Pavelića i od njegovih nedjela? Da, kažem sve Hrvate, jer su mi ovih dana objašnjavali da u BiH neću imati problema samo ako kažem da sam Bosanka ili Hercegovka katoličke ili neke druge vjeroisposvjesti..

Jasno i glasno ću ponoviti ono što oduvijek znam, a to je da sam prvo Hrvatica, pa onda katolkinja i Hercegovka.

Hoćemo li se sada zalagati da se nitko ne češlja na stranu, ili ne pušta brkove, jer su pojedinci imali takav image? Ili ćemo zabraniti i slovo U, crnu boju jer asocira na neka povijesna vremena??

Mediji su već odavno kako ovdje tako i u Hrvatskoj izgubili kompas, svatko piše, svatko si daje za pravo da je novinar, a istina da bude gora blago rečeno su „pocrvenili", no ako ćemo ići tom metodom onda zabranjujem i ja da se moje ime govori uzalud, i ubuduće ako me tko želi spominjati, pisati kolumne o meni i „pljuvati „me onda tražim da mi se osobno obrate kako bih im dala odobrenje.

Što se tiče moga posla, trenutno ne radim, jer pritisak je iznimno velik, čak sam morala potražiti pomoć od MUP-a obzirom da sam primila velik broj mailova prijetnja smrću, a i čekam rezultat disciplinskog postupka. I to je naša realnost-demokratko, slobodno i multietnično društvo, kojim se diči pučanstvo prvo Sarajeva, pa i ostatka BiH!

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/1 ... govka.html
DeeJay
Accurate Shooter
Accurate Shooter

Post by DeeJay »

Ma dajte, pa i vrapci na grani znaju da je Sarajevo odavno postalo vahabistički brlog, džamahirija prema kojoj je ona Gadafijeva bila najobičnija sprdačina, da ako nisi musliman u Sarajevu nemaš što tražiti. Ili se pokloni ili se ukloni da te oni ne uklone.
A jugonostalgični papci iz svih ex YU republika, pa i iz Hrvatske, hrle u Sarajevo na ćevape i na Baščaršiju k'o da im je za glavu :pissed: I na Jahorinu (Pale) k'o da nigdje drugdje nema snijega i staza za skijanje. I tako izravno financiraju onu genocidnu tvorevinu :pissed:
To be sure of hitting the target, shot first and, whatever you hit, call it the target.
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Post by EdgarFranjul »

PROSTAK I DIVLJAKUŠA: Zašto je Aco Stanković ugostio fašista poput Vedrane Rudan na javnoj televiziji?

Nedjelja, 15 Prosinac 2013 15:54

Je li ili nije fašist potpuno je irelevantno govoriti s obzirom kako se radi o spodobi, u svakom pogledu, koja je zbog antisemitizma, dakle, zbog nečega što je bilo svojstveno nacistima, dobila otkaz, o čemu u emisiji 'Nedjeljom u dva' niti slova nije bilo izgovoreno.

Naime, govorimo o Vedrani Rudan, antisemitističkoj književnici koja nakon nacističkih ispada može gostovati tek na Hrvatskoj televiziji kod moralne nakaze, Aleksandra Stantkovića. Stanković je čovjek koji se danas želi zato jer navodno Radmanovu moralnu ubožnicu gaze svi koji stignu. Tko onda plaća, ako ne hrvatska sirotinja, zmijsko leglo na Prisavlju? Aca Stanković, jedan od vodećih hrvatskih licemjera, za četiri sata mjesečno dobije oko 12 000 kuna, što je to ako ne legalni lopovluk parazita koji žive na grbači hrvatskih građana? Zar su se naši roditelji borili protiv fašizma prije dvadeset godina da bi taj isti fašizam danas financirali? Zar mislite da je zbog urođene ljepote dvostruko mlađa djevojka u braku s ćelavim Aleksandrom Stankovićem?

No, vratimo se mi Vedrani Rudan, hrvatskoj prostakuši, koja niti jedan tekst na svom blogu nije u stanju napisati, koliko god puta tjedno 'pušila majmunu' i zbog toga ne bila perverzna, bez 'je*anja u rečenici, što samo znači kako je pod stare dane nedostaje ona stvar, i nedostaje joj jako. To što ona mrzi Katoličku crkvu je njeno pravo, međutim, to što ona na javnoj televiziji bivšeg komunističkog trabanta ponižava većinu hrvatskih građana problem je čitavog društva i dokaz da je danas fašizam jači nego ikad u Hrvatskoj. Moralna nakaza, poput Ace Stankovića, a tako moramo zvati one koji su jebavali po hotelima, tulumima, birtijama, dok su naši roditelji ležali u paklu Vukovara, suodgovoran je za sat vremena fašističkog divljanja na javnoj televiziji jedne primitivne nakaze koja misli da je njena mržnja satirična. Kada bi ona nešto znala o Matiji Babiću, koga zdušno brani, tada bi, ako je normalna, što nije, osudila njegov primitivizam i tvrdnju da šesnestogodišnjakinjama ne oprašta. Što kažu roditelji tih 16-godišnjakinja na 'ne opraštanje' primitivnog novinara koji tvrdi da je 'pedofil na Madagaskaru?

Govor mržnje koji isijava iz Vedrane Rudan Židovi su osjetili tijekom njenih nacističkih seansi, zar su to morali osjetiti i Hrvati i hoće i Hrvati dobiti zadovoljštinu kakvu su, posve opravdano, dobili Židovi nakon što je fašistkinja dobila otkaz na NOVOJ TV? Antun Vrdoljak, koga je antisemitistička nakaza nazvala ratnim zločincem, drži karte u svojim rukama, ukoliko je tuži ni njen blog, ni 'Gospođa ministarka', ni Srbija, ni fašizam u Srbiji, neće joj biti dovoljno za platiti sudske troškove. Inače, Vrdoljak je otac modernog hrvatskog olimpizma, čovjek koji je s Hrvatske televizije potjerao komunističku sablast, Gorana Radmana, no, sablast se vratila.

http://www.tinolovka-news.com/vijesti-h ... televiziji
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Post by EdgarFranjul »

'Imamo državu koju vode neprijatelji! Slali su generale u Haag i tužili Šimunića! Srbi nisu kažnjeni radi paljenja hrvatske zastave'

"Naš problem je u tome što imamo državu koju vode neprijatelji hrvatske države. Oni su slali naše generale u Den Haag i državni vrh je tužio gosp. Šimunića. Pa kako su žalbe na takve presude u Den Haagu oslobodile naše generale, tako će se dogoditi i sa Šimunićem kad bude razmatrana žalba koju će trebati dobro dokumentirati.", opsežan je čitatelj. Tjednima su Hrvati čekali, a čelnici svjetske nogometne organizacije bespotrebno odugovlačili objavu kazne za Josipa Šimunića. No, sudeći prema reakcijama mnogih Hrvata bolje bi bilo da se nikada nisu ni oglasili. FIFA nije imala milosti prema hrvatskom nogometašu, morat će pauzirati čak deset utakmica radi skandiranja s navijačima nakon utakmice s Islandom u Zagrebu 19. studenoga. FIFA je kaznu obznanila na svojoj službenoj stranici, a toliko je drastična da hrvatski nogometaš ne smije niti ući u prostor nogometnog stadiona. Uz to, Šimunić će FIFA-i morati platiti i 30 tisuća švicarskih franaka. Njegova suspenzija vrijedi od prve utakmice Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. U slučaju da ne prođemo skupinu njegova zabrana nastavlja se u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2016. Disciplinski odbor zaključio je kako je igrač zajedno s publikom uzvikivao hrvatski pozdrav koji su u Drugom svjetskom ratu koristili pripadnici fašističko ustaškog pokreta. Odbor se složio kako je taj pozdrav diskriminirajući te je njime uvrijeđen dignitet skupine ljudi na rasnoj, religioznoj i etničkoj razini. U FIFA-i su dodali kako su obvezni boriti se protiv bilo kakvog oblika diskriminacije u nogometu i blisko surađivati s nogometnim savezima diljem svijeta kako bi educirali o jednakosti i poštovanju. HNS ima pravo žalbe na ovu odluku. Ono što je najtužnije, ali i gotovo sigurno je da ova vijest za 35-godišnjeg Šimunića znači rastanak od reprezentacije u kojoj je debitirao 2001., a do sada sakupio čak 105 nastupa.

Razočaranje ovom kaznom proširilo se među hrvatskim navijačima i svima onima koji već tjednima šalju potporu hrvatskom reprezentativcu. Da je to doista tako svjedoče i brojna javljanja naših čitatelja. "Je li to ista ona FIFA koja nikoga nije kaznila za paljenje hrvatske zastave u Srbiji na utakmici s Hrvatskom, za ćirilični natpis Vukovar, za morbidno skandiranje s tribina? Ista FIFA, smiješn.", napisao nam je jedan ogorčeni čitatelj.

"Eeee, lipi moji...Da ima muškardina u HNS-u koji imaju m..., sad bi lipo i oni i igrači rekli zbogom Svjetskom prvenstvu! Po onoj mušketirskoj 'svi za jednog jedan za sve'. Da je to u Srbiji bilo, oni bi se k'o muški pokazali! Zašto mi Hrvati to ne možemo?! K'o da je Svjetsko prvenstvo nešto! Tako bi bili oni pravi, moralni prvaci. Nema FIFA tu što suditi, bar ne nama!Konačno, tko je Šimuniću odgovorio: Spemni! Cili stadion!!! E, pametnomu dosta!", mišljenja je čitatelj.

"Najprije treba formirati Odvjetnički tim, koji će, u ukupnosti Žalbe na osudu Šimunića, izraditi točan povijesno-pravni uvid u našu prošlost, bar u dva zadnja stoljeća, fokusirajući sve na djelu Bana Jelačića. Ukoliko, nakon ulaganja žalbe na poniženje Šimunića i hrvatske povijesti bude shodno i korisno, rado bismo priredili jedan kolokvij s Jury-jem FIFE - da dobiju cjelovit uvid u povijest hrvatske borbe za obnovu svoje državne nezavisnosti.", predlaže jedan čitatelj.

Nakon generala, na redu su nogometaši smatra naš čitatelj. U ratu je to bilo moguće, ali danas već ne. Izdvojio je i značajn citat kojeg vezuje uz ovaj slučaj, a koji datira od 18. travnja. 1945. "Delegacija Draže Mihajlovića, koju predvodi general Svetozar Đukić, primljena je kod Pavelića u dvorcu na Tuškancu. Pišući o tome kasnije u argentinskom 'Izboru', od ožujka/marta 1955. O tom posjetu, general Đukić je iznio ovaj detalj: 'Tu primijetih jednog ustaškoga generala, prirodnog držanja. Izgledao je kao jedan od naših (tj.Srbin), i kad ga potapkah po ramenu i upitah 'Ama, jeste li vi naš čovejk, jako ličite?' On se nasmija i odgovori: 'Ja sam general Luburić. Osjećam se hrvatski, a tko zna od koga sam.' Eto, takvi odnosi na diplomatskom polju između ustaša i četnika bili su mogući u najdramatičnijim danima Drugog svjetskog rata, ali danas ovi bolesni 'zdravodrugovi' isprana mozga i temeljito rasčovječeni takvo nešto ne mogu zamisliti ni za sebe, ni za žive ljude kojima je potrebna povijesna memorija i živi mir među ljudima i narodima. Četnici nikad nisu bili neka 'kraljevska vojska' – uvijek su se učoporili kao paravojne jedinice koje nisu poštivale pravila civiliziranoga ratovanja. Pavelić je u svibnju otišao sa svojom vojskom k' zapadnim saveznicima koji su ga primili pod svoju zaštitu i laž je da je Pavelić ikada na Zapadu smatran 'ratnim zločincem'. Nikad ni jedan visoki službenik NDH nije suđen pred ikakvim međunarodnim sudom. Nisu nama smetale nikakve četničke pjesme, nego li pokolji koje su u tri navrata u dvadesetom stoljeću počinili osobito u Bosni i uz rijeku Drinu. Naš problem je u tome što imamo državu koju vode neprijatelji hrvatske države. Oni su slali naše generale u Den Haag i državni vrh je tužio gosp. Šimunića. Pa kako su žalbe na takve presude u Den Haagu oslobodile naše generale, tako će se dogoditi i sa Šimunićem kad bude razmatrana žalba, koju će trebati dobro dokumentirati.", opsežan je čitatelj.

U svojem izlaganju dodaje da će ova afera postati događaj koji je učvrstio Hrvatsku na svojim povijesnim temeljima. "Imajmo u vidu da je Jovanović bjesomoćno skočio na Šimunića i da je hrvatska Vlada tražila od FIFE sankcije koje bi dovele u pitanje i kaznu publike u Zagrebu i u Splitu. FIFA je pretresla argumente koje joj je hrvatska Vlada dostavila – posebno o pozdravu Jelačića Bana – krivotvoreći hrvatsku povijest. Tako je Hrvatska vlada postupila kad je lovila Antu Gotovinu. To je radio Sanader. Sud u Den Haagu je uzeo u obzir argumente koje je Hrvatska vlada dostavila sudu s proračunatom namjerom da ponizi hrvatsku obranu nezavisnosti koju je narod slobodno i hrabro izabrao. Rat je vođen na domaćem terenu, a hrvatska Vlada je to protumačila kao – razbijanje bratstva-jedinstva. No, žalba na prvostupnu presudu bila je drugačije dokumentirana i doživjela je potporu odlučujućih krugova. Oslobađanje generala bio je trijumf branitelja nad izdajničkom politikom Sanadera i Mesića. Presuda koju je FIFA donijela na temelju Jovanovićeve pjene ispod nosa nije ponizila publiku niti je mogla osuditi cijeli hrvatski narod. Jovanović je Milanovićevoj vladi zadao teški autogol! Sad je prilika da naš odvjetnički tim stupi u akciju i uzme u obranu hrvatsku povijest koju je Jovanović htio osuditi na marksistički način. Konačni pravorijek FIFE će biti donesen na temelju argumenata koje joj dostavi hrvatski braniteljski tim. Po toj pravoj logici – FIFA je od Vlade dobila zahtjev da kazni Šimunića, a tim pravorijekom kažnjena je Hrvatska u svom povijesnom dostojanstvu.

Konačna presuda donesena na argumentima koje zdrav razum ne može s prezirom odbaciti bitiće slična onoj koja je hrvatske generale oslobodila kleveta. Zar nije znakovito da je kazna Šimunića izrečena u isto vrijeme kad i lustracija reisa Cerića i zabrana 'Nogometne lige RS?'. Ovamo jedan čovjek, a tamo – entitetski problemi", uspoređuje ogorčeni čitatelj te šalje upozorenje. "Peticija dostavljena Saboru, koja traži oslobođenje Hrvatske od stranog diktata u biti je zahtjev da se povijesna i jezikoslovna znanost oslobodi panslavizma i jugomarksizma. Ovog puta narod koji je Jovanović teško uvrijedio bit će porota povijesnog suda koja će se osloboditi snagom svoje skupne memorije. Jovanović će ostati u kolekciji poraženih nasilnika-razbijača homogenosti hrvatske nacije, koji su sve činili da se hrvatski narod ne mogne izjašnjavati slobodno o svojoj sudbini. S moralne točke gledišta, prijezir koji novim referendumom doživi tužibaba, bit će teško podnositi, možda teže nego Ivo Sanader, progonitelj hrvatskih generala – pobjedničkog rata", zaključuje čitatelj na koncu

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/1 ... stave.html
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Post by EdgarFranjul »

Obrana na 100 stranica: Cilj nam je posve poništiti kaznu
– Ali nama je cilj poništiti kaznu! Posve je ukinuti. Očigledno u HNS-u ne vjeruju da je to moguće, ali Šimunić i mi vjerujemo - rekao je odvjetnik Davor Prtenjača

Autor:
Ante Buškulić

I dok iz HNS-a stižu signali da neće uložiti žalbu “jer deset ili šest utakmica, praktički je svejedno”, Josip Šimunić nije se pomirio s drakonskom Fifinom kaznom od deset utakmica suspenzije. Naš će se branič žaliti, što nam je potvrdio odvjetnik iz Njemačke Davor Prtenjača, koji će ga zastupati pred Fifinim Žalbenim sudom.

– U srijedu ćemo uputiti žalbu, a potom imamo sedam dana da pošaljemo argumente kojima želimo oboriti presudu – kaže odvjetnik Prtenjača.

Što možete dobiti žalbom? Jer doista, kako kažu u HNS-u, 10 ili koja utakmica manje, i nije velika razlika.

– Ali nama je cilj poništiti kaznu! Posve je ukinuti. Očigledno u HNS-u ne vjeruju da je to moguće, ali Šimunić i mi vjerujemo.

Hoćete li bazirati obranu na argumentima da Šimunić nije mislio nikoga uvrijediti niti pozvati na mržnju ili osporavate da je pozdrav “Za dom” isključivo povezan s fašizmom?

– Poslat ćemo argumente na 80 do 100 stranica, teško mi je izdvojiti neki segment na kojem ćemo bazirati obranu.

Obrana na 100 stranica

Odvjetnik Prtenjača prije pet godina imao je, i dobio, zanimljiv spor: protiv grada Stuttgarta koji je zabranio koncert Marka Perkovića Thompsona. Pod silom argumenata, zabranu je morao povući...

– I tada smo obranu pripremili na stotinjak stranica, slučajevi imaju neke sličnosti...

Tada ste se, osim što ste preveli više od 20 Thompsonovih pjesama, u obrani koristili prijevodom američke i francuske himne, koje govore o borbi protiv tirana i, naglasili ste, to se ne može vaditi iz konteksta vremena u kojem su nastale.

http://www.vecernji.hr/nogomet/obrana-n ... znu-909771
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Post by EdgarFranjul »

POŠALJITE PISMO FIFA-i
Autor D.B./M.Ć. Srijeda, 18 Prosinca 2013 08:13

Pozivamo Vas da pošaljete prosvjedno pismo Svjetskoj nogometnoj federaciji FIFA-i (možete napravit copy - pase donjeg teksta na: http://www.fifa.com/contact/validate.htmx

To the Leadership of the International Federation of Football Associations - FIFA

Dear Gentlemen!

By your decision to punish Croatian football player, Mr. Josip Šimunić, because of his greeting to the spectators on the Maksimir dome in Zagreb, after victory over the Iceland team, you have punished the whole Croatian nation! If you ban the Croats this noble historic greeting "For the home - ready", which was used among Croats during centuries while defending their homes and homeland from all the attackers, then you can ban our Croatian national name and our national anthem "Our beautiful homeland", as well as our "chess board" arm and our currency Kuna, which was used by reconstructors of the Independent State of Croatia during World War II, when they fought against Italian and Serbian fascists and communists. It is obvious that the gentlemen from FIFA have no idea about history of Croatian people and about its struggle for survival in its own country.
So, if you don't withdraw this irresponsible punishment for Mr. Josip Šimunić, then you are free to ban Croats to play football, as well as all other sports!

With Croatian greetings "For God and Croats!" and "For the home - ready!", in Zagreb, on December, 17th 2013,

for the Council of Free Croatia - Mate Ćavar

Čelništvu Svjetskog nogometnog saveza - FIFA

Uvažena Gospodo!

Vašom odlukom da kaznite hrvatskog nogometnog sportaša gospodina Josipa Šimunića zbog njegova pozdravljanja nogometnim gledateljima na Maksimirskom igralištu u Zagrebu, nakon pobjede nad nogometnom reprezentacijom Islanda, kaznili ste cijeli hrvatski narod! Ako Hrvatima branite taj plemeniti povijesni pozdrav "Za dom spremni" kojim su se pozdravom Hrvati pozdravljali kroz stoljeća u obrani svojih domova i domovine od svih koji su nas napadali, onda nam možete zabraniti i hrvatsko nacionalno ime i hrvatsku himnu "Lijepa naša domovino", kao i hrvatski kockasti grb, novac Kunu kojim su se služili obnovitelji NDH u tijeku Drugog svjetskog rata, kada su se borili protiv talijanskih i srbijanskih fašista i jugokomunista. Očito je da gospoda iz FIFE nemaju pojma o povijesti hrvatskoga naroda i njegove borbe za opstanak u vlastitoj domovini.
I zato ukoliko ne stornirate ovu vašu neodgovornu kaznu gospodinu Josipu Šimuniću onda slobodno možete zabraniti Hrvatima da igraju nogomet kao i sve druge sportove!

Uz Hrvatske pozdrave Bog i Hrvati! Za dom spremni!

U Zagrebu 17. prosinca, za Savjet Slobodne Hrvatske - Mate Ćavar

D.Bo/croative

http://croative.net/index.php/sport/ite ... -za-fifa-i
Post Reply