Prijedlozi za novi zakon o oružju, UKLJUČITE SE

Neobavezna rasprava bez svađa.
Post Reply
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Re: Prijedlozi za novi zakon o oružju, UKLJUČITE SE

Post by EdgarFranjul »

Upravo sam u ovoj temi objašnjavao da se ne treba uhvatiti jednog članka zakona jer se onda iz vida gubi cjelina. Potreban je potpuno drugačiji pristup.

Poznato mi je kako sustav funkcionira (a funkcionira loše po sve nas), no, ukoliko iznesemo primjedbe i prijedloge a ni jedan ne bude usvojen, onda slobodno možemo reći da je riječ o varanju javnosti i zatiranju demokracije i pozvati ljude da potpišu peticiju i traže ukidanje takvog zakona.

Znam i da će mali broj ljudi takvo što potpisati, ali znam da ja hoću. Također znam da sam se potrudio oko toga jer mi nije svejedno, ne samo zbog mene, nego i zbog drugih. A ako ti drugi šute i puštaju da ih natežu kako hoće...
"MOJU PROŠLOST,GOSPODINE, PREPUŠTAM TVOJOJ MILOSTI.
MOJU SADAŠNJOST, TVOJOJ LJUBAVI.
A MOJU BUDUĆNOST, TVOJOJ PROVIDNOSTI."
BorisVasiljevic
Deputy
Deputy

Post by BorisVasiljevic »

EdgarFranjul wrote:a ni jedan ne bude usvojen, onda slobodno možemo reći da je riječ o varanju javnosti i zatiranju demokracije i pozvati ljude da potpišu peticiju i traže ukidanje takvog zakona.
Psi laju karavane prolaze. Aktivizam je novi pasivizam!

U prijevodu možemo se slikat jer je u ovoj državi interes javnosti za pravdu i demokraciju otprilike jednak broju ljubitelja klasične glazbe. Da, dobro, hajdemo onda napisati i predati prijedloge i u dobroj vjeri izgubiti vrijeme. Ja ne sumnjam da ćeš složiti i dostaviti jako pametne i logične prijedloge ispravne pravne forme s kojima ćemo se svi vjerojatno složiti, ali uvjeren sam da ništa od toga neće u tom obliku završiti u tom zakonu. Jasno je da se u ovoj i ostalim ex-yu državama nema nikakve namjere uvesti demokracija i vladavina prava jer nije riješen još nijedan temeljni problem koji se vuče još iz komunizma.

Možda se i ima volje, ali se nema muda i tako je otišlo 23 godine života u nepovrat. Kome da se žalimo, koga da tužimo, kako da se nadoknadi šteta? Oružje je jedan mali dio života jedne male skupine ljudi - ne računam automatski da je svatko tko ima oružje legalno ili ilegalno automatski i zaljubljenik i poznavatelj koji bi se borio da to oružje i zadrži, zato kažem mali broj - dok jedna velika skupina ljudi nije u stanju istjerati na čistac probleme koji im ugrožavaju temeljnu egzistenciju. A gdje je oružje od toga? Kome je oružje na pameti i naši problemi s nekim opskurnim zakonom o oružju kad ljudi nemaju posla, ne primaju plaću, a rade, ili umiru od banalnih bolesti za zapadnu civilizaciju jer ne mogu živi dočekati pretrage koje skupo plaćaju svojim doprinosima? Da ne govorimo da tzv. pravna država otima imovinu istih tih građana odvratnije nego fašisti, nacisti i komunisti skupa, praksa koja je neviđena u razvijenom svijetu! O čemu mi pričamo, o kakvom zakonu, pravu, pravdi i pravednosti? Gdje to ima? U Hrvatskoj sigurno ne, barem ne za manje jednake među jednakima.

Velika slika je puno veća od ovog problema i Zakon o oružju je samo još jedan simptom koji mi pokušavamo sada zaliječiti jer je nama interesantan, a maligna bolest se uredno dalje razvija.
Chuck Norris can squeeze orange juice from a banana.
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Post by EdgarFranjul »

Ako u bitku kreneš s mislima na poraz, poraz ćeš i doživjeti.
Istina je, od 200 000 ljudi koji posjeduju oružje, jako je mali broj ljubitelja i entuzijasta, još manji broj onih koji su spremni nešto učiniti.
Ono što me najviše ljuti je čudno ponašanje ljudi koji oružje imaju. Kada ne mogu platiti liječnički (prvi veliki val bio je 2001. godine kada je taj pregled uveden), puno ljudi je VRATILO oružje MUP-u????????

Doživio sam da mi ljudi kažu: ne mogu to više plaćati, idem im oružje vratiti.

Moje prvo pitanje bilo je: Kada ti je to MUP DAO (POKLONIO) oružje da ga njima vraćaš!!????

Moje oružje je nabavljano decenijama, mukotrpno i strpljivo, odvajao sam novac za nešto drugo da si kupim ono što volim i na kraj pameti mi nije da ga nekome tko mi ga nije kupio VRAĆAM???

Radije ću ga pokloniti ili prodati ili prepiliti...

A ova tema nam je interesantna i nećemo je samo tako ostaviti.
Uostalom, stara narodna veli da ne j*** zgodan nego uporan :evil: :cool: :wink:
BorisVasiljevic
Deputy
Deputy

Ne kažem da treba odustati nego da se ničemu ne treba nadati ničem pozitivnom u promišljanju, donošenju i provedbi tog zakona.
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Post by EdgarFranjul »

Nadajmo se najboljem, ali se pripremimo za najgore :evil:
scout
Deputy
Deputy

Post by scout »

Vidim da se hard diskovi raspadaju od silnih pisanja i zainteresiranosti.,da poneki posjednik legalnog vatrenog oružja (u prelijepoj iluziji da su promjene moguće na bolje )u dobroj želji i nešto odkomentira .Nesretni posjednik sa kosmičkom privilegijom da ima komad metala označen i zaveden u xy evidencija ,raščlanjen kao da je manijak ,uvjek zahvalna rezervna "kasica prasica" za poneki novi namet .

Divno ! I (malo ja) jako dobro poznaje sve što je napisano, ma sam još jednom pokušao bit -idealist.Nit se držim genijem ,još manje "guru"om a najmanje nekim autoritetom bilo čega za bilo koga u bilo čemu .Sa 50 godina i četvrtinom života na ovaj ili onaj način uz oružje, dao sam sebi za malo pravo nešto napisati i progovorit ,a ne čekati u zasjedi …pa sam se u "lamentacijama" i maknuo ne želeći sve skupa pretvoriti u "Lex oružaris" ,bar ne još.
Možda je to greška jer su "pozicije" zakonopisca,"poznatih mu savjetnika" i svih ostalih koji misle da to nije vidljivo(varaju se ) ,odavno zacimentirane i u nakani ,a i u praksi.Stav jedne brojnije organizacije prema drugima je poznat i nije od jučer.Reagirao sam na ,držim civiliziran način ,jer to jednostavno nije dobro ,nije dopustivo ,a kako dalje odmiče vrijeme nije problem biti direktniji,puno direktniji .Mada mislimo drugačije-nikom u nekom uredu nije "eto baš slučajno palo na pamet" pa da važeći ZAKON jest takav kakav jest ,jer u
njegovom izričaju (iako je štur ) jako se dobro znaju prepoznati nasluti komentara upravo onih koji sebe nazivaju sportašima ,mada su "sportskom duhu" jednako blizu kao malo ja
-kvantnoj fizici .

Ako do njega stavite zakone s "istočne strane" da se prostom uporedbom vidjeti da su nevjerojatno "slični" ,jednako koliko su daleko od zakona sa "zapadne strane" pa i u najbližem susjedstvu.Slučajnost?Rigidnost i represija je i preporuka sa nekih od bivših takozvanih savjetovanja s zainteresiranom javnošču .Moćno to zvuči ,samo što sam mišljenja da je to ''instrument'' deklarativne,a rijetko stvarno uvažavane naravi .
Malo volje i vremena pa je sve vidljivo…Ne zbog altruističke sigurnosti "narodnih masa" nego isključivo zbog "slasti vlasti ,okusa moći" pa i provlačenja mesijanske sintagme jedinosti - a iz interesa "kruha Ti " - nego zbog čega.
Mislite li uistinu da nije poznato kako i na koji način "neke udruge" mogu "bildat" članstvo, jednako kao što i forum može imati 10 000 registriranih korisnika...i…što s tim?

Što s tim ?? Naime nedavno sam učestvovao u revidiranju jedne udruge koja isto tako ima brojno članstvo (preko tisuću članova) da bi na svoju neiznenađenost vrlo brzo shvatio kako je Potemkin aktuelan i danas .Vidio sam "programe rada " dostojne vježbi šeste flote ,ali i jedva par ljudi koji bi sjeli na spomenuti tost i sok .Samo par ljudi je od svih bilo voljno sjesti za stol i progovoriti .Strah ? Od koga ,od čega .Od zakona ? NE ! Od svojih kolega koji su odreda "blizu vlasti ili politici ".To je jako nezgodno .U ovom slučaju ne govorimo o ničem protuzakonitom ,ali o protumoralnom -svakako .Naime ,nije tajna kako se financiraju
udruge .Nije tajna kako se državni proračun razvlači ko’ žvaka i da se uvjek pronađe mjesta za "zaslužne" ma kako se oni zvali ,i ma koji bili .Svu bizarnost takovog načina možete pogledati ovdje pod temom "Udruge građana" .Gospodo ,nije teško nešto napisati ..,no to nešto je uvjek ništa ako postoji simptomatski autizam nedovoljnog broja "zainteresirane javnosti" .Zainteresirana javnost se i može a i vrlo vjerojatno hoće
–ignorirati ,uz salve smjeha na naše osvrte .

Postoji li način ,svakako da postoji .Nikako ne odustati ,nikako ne prestati ukazivati na ono što po zdravom razumu i po praksi naprednijih jest ispravno.Dignut ako je to potrebno "problem" na veću instancu .Javno progovoriti pa neka cijeli svijet "vidi i spozna" svu našu
sramotu .Ili će možda kao pravi sportaši se ustati pa reći:bez kolega ,svih kolega–nema nikakvih savjetovanja .Ovo zadnje je naravno teška utopija.Ništa zato ,jer kad "kasica prasica" presuši ,i kad samofinanciranje bude i jedino financiranje ,tek onda će se vidjeti balon i vika .

I svakako,poštovati važeći ZAKON ma kakav on bio .

Zdravi i veseliji bili !
DeeJay
Accurate Shooter
Accurate Shooter

Post by DeeJay »

BorisVasiljevic wrote:...Kome da se žalimo, koga da tužimo, kako da se nadoknadi šteta? ...
Upravi Vodovoda :evil:

Šalu na stranu, i ja sam siguran da bi Edgar dao prave prijedloge, ja bih ih na neviđeno potpisao ako bi to išta pomoglo. Ali posao je to, ogroman posao, praktički bi cijeli zakon trebalo nanovo napisati, radije haj'mo vidjeti kako i koliko mu svi zajedno možemo pomoći, a ako to sve padne u vodu što je prilično vjerojatno, onda nam ne ostaje drugo nego ići sa javnim buntom, peticijama, referendumom, građanskim neposluhom... Za dva smo krucijalna referenduma sakupili dostatan broj glasova, jedan je čak izuzetno uspješno prošao, samo su dvije županije pojele govno i to one od kojih se to i očekivalo, proći će i drugi referendum ako ga vladajuća klika ne spriječi kojekakvim marifetlucima što znači da se ovaj narod lagano budi i da trebamo tu činjenicu iskoristiti.
To be sure of hitting the target, shot first and, whatever you hit, call it the target.
DeeJay
Accurate Shooter
Accurate Shooter

Post by DeeJay »

E, da, zaboravio sam napisati da nas vladajući sveudilj muvaju skrivajući se iza kojekakvih Direktiva EU, kao fol je to naredba, zapovjed, TO SE MORA, ali ako malo pogledamo u rječnik engleskog jezika naći ćemo da riječ Directive nije zapovjed, naredba, nego je to propis, smjernica, uputa, uredba. Dakle, podzakonski akt, a onda to znači da NE OBVEZUJE, NE MORA SE! Uostalom, tko ne vjeruje: http://www.englesko.hrvatski-rjecnik.co ... ion=search Ako laže koza, ne laže rog!
To be sure of hitting the target, shot first and, whatever you hit, call it the target.
scout
Deputy
Deputy

Post by scout »

@DeeJay ,
svaka ko' iz Knjige .
Ništa ne mogu niti trebam komentirati ,mogu se samo sa svim što kažeš -složiti.
Edgar,da..pa savim sigurno da bi njegove prijedloge odmah sad potpisao bez da trepnem.
Ogromna šteta će biti ne poslušat nekoliko ljudi od uistinu dobre namjere za sve nas zajedno,i stvarne stručnosti.Edgar može strahovito puno ,a opet nije red da mu ne pomognemo u bilo čemu što možemo.. pa eto ovom prilikom što god-tu smo !
..a ovo ...s ..EU Directive ...he he ,ma znam da tebi nemože promaknuti ,ali ljudima stalno treba ponavljati dok ne shvate da baš i ne moraju biti ...da ne budem vulgaran:)
BorisVasiljevic
Deputy
Deputy

DeeJay wrote: Upravi Vodovoda :evil:
Uprava vodovoda je trebala nestati skupa sa onime što je otišlo (očito privremeno) u povijest prije 23 godine. Zato i ide sve ovako jer nikako da se riješimo te uprave Vodovoda... to je bila prva greška - odgovorne za marifetluke starog sistema se nije počistilo umjesto toga pustilo se njih i njihovu profitersku rodbinu da okupiraju teritorij dok su domoljubi krvarili i ginuli da od toga ne bi imali ni toliko da si kupe uže da se objese 18 godina poslije. U međuvremenu ono što su oni zaslužili pokupili su razni kancelarija i minhen-bojna ratnici i nitko nije ništa napravio... da, skupljaju se registri, donose zakoni, laje se u zrak i opet ništa... uhljebljeni se dalje prase, sirotinja sve više skapava i otima im se postepeno sve.

Kad normalan i poduzetan čovjek popizdi i spakira torbe i ode (uglavnom manje-više uspješno) u vrli svijet, onda je izdajnik i izrod, tim više ako nedajbože i uspije vani, onda je antikrist osobno. Dok god čekamo upravu vodovoda da riješi naše probleme, puno će nestašica vode još biti i puno će ljudi još postat izdajnici u očima djelatnika i štovatelja tog vodovoda.

Kao što rekoh, na trulim temeljima se rade neka nova riješenja... mislim da nema nijedne države koja drži rekord u brzini donošenja novih zakona i rekord kratkotrajnosti postojećih zakona kao mi. Nije ni čudno da sustav ne može zakoračiti ni koraka naprijed kad se sve rasturi čim se počne uhodavati...
Post Reply